Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3 sarmallı DNA üretildi

Norak

Öne çıkan mesajlar

normalde vücutta hatalı genom içeren hücreler çeşitli yollarla apopitoza uğrar.

Benim anladığım kadarıyla bu molekül ile 3 sarmallı DNA modeli değil fakat virusların kendi DNA'sını insan hücresine entegre ettiği gibi bu molekülde DNA'mıza entegre olacak. Zaten 3 sarmallı DNA modeli bana gazetecilerin uydurduğu bi terim gibi geldi :) Genetik hastalıkların tedavisi için kilometre taşı olabilir, ama ucuz ve pratikte uygulanabilir olması çok uzun yıllar alır
Sosyal ağlarda paylaş

bence bu haber biraz ya da bariz atmasyon olmuş. 3 sarmallı DNA var iyi güzelde, o gendeki mutasyonları falan tamir eden proteinler iki sarmallı DNA üzerinde çalışabilecek bir geometriye sahip. 3 sarmallı DNA üzerinde çalışabilecekleri ne malum? Hatta ben çalışmalarını beklemem bile.

Ayrıca bilgisayarda zaten yapıyoruz biz 3 sarmmalı DNA genetik algoritmada falan işe yarıyor sfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Ya da şöyle söyleyeyim, üç sarmallı bir dna'nın bir solüsyon içersinde yapısının dinamiğini falan inceleyebilirler ama bir canlı içine koyarlarsa ordaki diğer moleküllerle uyumlu olmadığı için sorun çıkarma ihtimali yüksek. dolayısıyla tek başına 3 sarmallı DNA üretmeleri çok fantastik değil (güzel bir olay tabi değil demiyorum) asıl 3 sarmallı dnaya sahip canlı yapmaları mindfuck olur
Sosyal ağlarda paylaş

3 sarmallı DNA'yı nasıl yapıyosunuz ben anlamadım orayı? grafiksel olarak mı sadece?

DNA zaten canlı hücrelere entegre edilebiliyor. En pratik örneği Hepatit B aşısı. Zaten yazıda da bahsedilen hatalı sarmal yerini alack yeni bir sarmal deniyor. Bir nevi virüslerin DNA'sını bizim hücrelere entegre etmesi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

haberi okumadan direk başlıktan yorum yaptım ben sdf. hücre içine enjekte edilebilir bir şeymiş ama en azından. fakat hücrenin moleküler proteinleri enzimleri vs ile uyumlu çalışıp çalışmadığını öğrenmek için makaleye bakmak lazım. bir de zaten bu tarz dna tabanlı bir canlı yaratmamışlar, haberde söylediği üzere bu bir nevi daha çok ilaç gibi, dna'nın kalıcı bir parçası değil sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Ya da şöyle söyleyeyim, üç sarmallı bir dna'nın bir solüsyon içersinde yapısının dinamiğini falan inceleyebilirler ama bir canlı içine koyarlarsa ordaki diğer moleküllerle uyumlu olmadığı için sorun çıkarma ihtimali yüksek. dolayısıyla tek başına 3 sarmallı DNA üretmeleri çok fantastik değil (güzel bir olay tabi değil demiyorum) asıl 3 sarmallı dnaya sahip canlı yapmaları mindfuck olur

bende bunu dusundugum icin anlayamadim DNA ustumde calisan zibilyon tane enzim var sen DNA ya parca ekleyerek onun geometrik yapisini degistiriyosun falan allah allah yarin bi telefon acip sorayim genclere hepsi elimde buyudu sdf
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

beniim anladığım dünyada 6 milyar insana bi muamele çekip bu işi gerçekleştirmenin gerçekcilikten uzak olduğu.

Öyle yapicaz diyen yok zaten. Bu tür calismalar hep yeni nesillere. Torunun 3 sarmalli DNA tasiycak misal, genetik hastaliklara bagisikli olucak bu 3. sarmal saysesinde bölüme sirasinda olusan hatali proteinlere karsi da koruma saglicak.

Yanliz bu haber beni feci etkiledi... off neden bu yüzyilda dogdum ki kahretsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
okumadan yazarsam bukadar alakasız olur işte. kusura kalmayın. ama şöyle diyim, duyduğuma göre uluslar arası sularda, gemilerde, etik ve yasal olarak yasak olan deneyler uygulanıyormuş. dolayısıyla bu 3 sarmal filan, yasal ve etik yollarla elde edilmiş sonuçlar, yasa dışı yollarla kim bilir neler buldular
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...