Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik baya anlamlı geldi bana sizi bilmem. =]


ShekiLChoCuq

Öne çıkan mesajlar

Mailime gelen bir yazı daha.. =]

Bir baba evlenmek üzere olan ogluna tavsiyelerde bulunuyormus. "Son tavsiyemi mutfakta anlatmak istiyorum" demis. Mutfagi ve yemek yapmayi bilmeyen delikanli "Olur" demis çekine çekine. Baba, ocaga ayni büyüklükte üç kap koymus, hepsini suyla doldurup üçünün de altini yakmis. "Simdi. Istedigim her seyden iki tane vereceksin bana" demis ogluna. Sirasiyla havuç, yumurta ve kavrulmamis kahve çekirdegi istemis... Oglu hepsinden ikiser tane vermis babasina. Adam iki havucu birinci kaba, iki yumurtayi ikinci kaba ve iki kavrulmamis kahve çekirdegini üçüncü kaba koymus. Her üçünü de yirmi dakika süreyle kaynatmis. Daha sonra kaplari indirip yemek masasina buyur etmis oglunu. Yemek masasinda üç tabak duruyormus. Kaplarda kaynayan havuçlari, yumurtalari ve kahve çekirdeklerini büyük bir özenle tabaklara yerlestirmis. Sonra ogluna dönüp sormus: "Ne görüyorsun?" Oglu düsünürken açiklamaya baslamis. "Havuçlar haslandikça aslini kaybedip yumusamis. Yumurtalar görünüste bastaki gibi sert duruyorlar ama içleri katilasmis. Kahve taneleri ise oldugu gibi duruyor, basta neyseler sonunda da öyleler..." Sonra asil tavsiyesine sira gelmis: "Evlilikte ask ve sefkat birlikte olmalidir. Asksiz bir evlilikte her iki es de su gördügün havuçlar gibi birbirlerini tüketirler, eskitirler, pörsütürler. Sefkatsiz bir evlilikte ise esler birbirlerine ne kadar tahammül etseler de, su gördügün yumurtalar gibi içten içe katilasirlar, birbirlerinden uzaklasirlar. Askin da sefkatin de oldugu bir evlilikte ise, sartlar ne olursa olsun, esler tipki su kahve taneleri gibi, birbirlerinin yaninda kalirlar, kendi kisiliklerini yitirmezler. Kahve tanelerinin tekrar kaynatilmaya hazir olmalari gibi, onlar da birbirleriyle bas basa uzun yillar geçirmeye isteklidirler." Oglu aldigi bu dersten tatmin olmusa benziyordu. "Asil ders bu degil!" dedi baba. Oglunun elinden tuttu, ocagin üzerinde biraktigi kaplarin içinde kalan sulari gösterdi. "Havuçlardan ve yumurtalardan arta kalan suya bak... Ikisinde de bir tat yok." Kahve çekirdeklerini çikardigi kaptaki suyu yavasça bir fincana bosaltti. Mis gibi taze kahve kokuyordu. Fincani ogluna uzatti. "Içmek istersin herhalde!" dedi. Oglu kahvesini yudumlarken konusmasini sürdürdü: "Kahve çekirdekleri gibi birbirlerini tüketmeyen eslerin paylastigi yuva da iste böyle olur. Mis gibi. Temiz ve huzur verici. Baska herkesin fincanina koyup yudumlayacagi taze kahve gibi... Çünkü onlar birbirlerini harcamayarak, birbirlerine askla ve sefkatle davranarak hayata kendi tatlarini, kokularini ve renklerini katmayi basarirlar."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vay be 20 gün sonra evleniyorum bunu dikkate alim:)[signature][hline]Katil-lvl 50 parasız asker-kay
Necroll-lvl 50 kurbaga suratlı necro-kay
Mothman-lvl 48 buffbotmuş-Kay

Sartre-lvl 50 eld (yorum yok)-exc
Recep usta- lvl 46 bm(bakıcaz bi caresine)-exc
Carternas- lvl 50 ezik şampiyon(rahmetliyi nasıl bilirdiniz?)-exc

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evlilik neye gore dogru neye gore yanlışı iki anlamsız hıkayede karara baglamak zor...
Evlilik ve bunun dusuncesı ancak şöyle olabılır.SOy devam ettırme mantalitesi onun dışında evlenmeden de sevebılır ve bırlıkte olabılırsın.

E zamanı gelınce bızde evlenecegız ama bu anlatılan kap kacak meselesınden uzak bırsekılde..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...