Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Generic D&D Campaign Setting...

Grudge

Öne çıkan mesajlar

dojo: titanları ve giantları çok daha eski düşündüm ben. nitekim ahriman bir titan. ve titanlar tufanla yeryüzünden siliniyolar. medeniyetleri yokoluyo ve tekrar medeniyeti oluşturmaya kasıyolar lesser giant raceler halinde. hatta bazıları onu da beceremiyo ve ogrish ırklar haline geliyolar (ettin, ogre vs...) şeklinde bişeyler düşündümdü. bu lesser giantlar tarihlerinin bi döneminde dünyanın çeşitli mekanlarına yayılmış olabilirler. ama tek bi dağın içine doldurma hepsini. oraya tıkıştırılmışlar gibi bi izlenim uyandı bende okurken :)

bone
etme eyleme
nomadic madenci konsepti çok zorlama görünüyo. çok daha orjinal bişeyler üretebileceğini tahmin ediyorum.

örnek: dwarflar hayvan yetiştiriyolar ama bu hayvanlar 3 metrelik toprak solucanları. bunları toprağa salıyolar, bu hayvanlar maden cevherlerinin yakınlarındaki topraklarla besleniyo ve dışkılarında maden cevheri bi şekilde çok değerli ve kolay işlenen ama işlendikten sonra çok zor zarar gören özel bir metale dönüşüyo. cüceler bunları topluyolar direk maden kazmaktansa. her mevsim bu solucanların peşinden ordan oraya koşturuyolar. solucanların önüne çıkan tehlikeleri de dwarflar aradan çıkarıyo. böyle simbiotik bi olay gelişmiş aralarında. bunun gibi bişeyler...

genjuro: evet gene generic dünya :)
merak etme bizim oyunu satmicam bu generic bıdı için :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Elf Subrace i dusundum.

Elflerin normalde noble ailelerin temsilcilerinden olusan bir senato tarafindan yonetildigini varsayarak basliyorum. [Bir hukumdar bile olsa bunlar aile temsilcilerinden olusan elder meclisi olabilir.] Bizim subrace imizin ortaya cikisi imparatorun olulerin ruhlarini toplayan `The cult` i kurmasina denk geliyor. Imparator elci gondererek elflere artik olulerin bu boyutta sIkIsIp kalacagini, ruhlari toplamak icin bir cult kurdugunu, dilerlerse [ki imparator cidden dilemeleri taraftariydi] elflerin de cultta yer alip, en azindan kendi olulerinin ruhlarini toplama konusunda cult a yardim edebileceklerini belirtti. Elfler bu konuyu senatoda tartismaya acti. Ailelerin geneli oneriyi mantikli bulurken `Norda elon` ailesi siddetle karsi cikti. Imparatorun elflerin ruhlarina sahip olmasinin getirecegi riskleri anlatmaya calisti. Zaten tanrilara olan ulasimlari da kesintiye ugradigindan artik onlara ruhani yollardan yardim edebilecek kimsenin de kalmadigini anlattilar. Ancak imparatorun dayatmalarina karsi koyamayan senato, elflerin ruhlarinin olumcul banshee lere donustugunu gorduklerinde norda elon u onemsemeyerek teklifi kabul etti. Kabulden kisa bir sure sonra ust seviyeli cultistler elf topraklarina geldi, yanlarina aldiklari elf apprentice lerle ruhlari Rukh taslarina hapsetmeye basladilar. Ancak Norda Elon, goruslerinden vazgecmemisti. Kendileri gibi dusunen bir kac lesser aile ile cult in elf sehrindeki merkezine gece yarisi ani bir baskin yaparak kendilerine engel olan elf-human butun cultistleri oldurup rukh taslariyla elf sehrinden kactilar. Ormanin eteklerinde bekleyen giant owl larla Kuzeye uctular. Daha once kesif icin gonderilen aile uyeleri ile bulusup, onceleri deadwood daha sonra Norda adi verilen olu agac ormanina girdiler. Iklim dondurucu soguktu. Norda elon elflerin kirilgan vucudu yuzunden basta dayanmakta cok zorlandilar. ancak sonradan dogaya adapte olmasini bildiler. [elflerin -2 con modifier i +2 oluyor Nordalarda]

Elf sehrinde Norda elon un yaptiklari cok hizli duyuldu. Elfler senato binasinin onunde toplanip norda elonu sonsuza dek lanetlediler. Onlar ki elflere hainlik ettiler, Gittikleri yerde doga onlara nefretini kussun, gokyuzu kararsin, yagmurlar degdikleri yeri curutsun, Gunes uzerlerinde parladiginda aci ceksinler. dediler.

Deadwood da gunesin onunu karanlik bulutlar kapatti, dondurucu bir soguk,Ormandaki pek az bitki ortusunu de yok etti. Ormanin yeni sakinleri, altin sarisi saclarini, gunesin altinda kalmaktan esmerlesmis tenlerini kaybettiler. Hepsi buz gibi beyaz tenli, simsiyah sacli, donuk bakisli elfler haline geldiler.[cha modifier -2] Gunese baktiklarinda gozleri yandi.[light blindness, dark vision] Ormanda yasayan tek tuk kis hayvanlari da ormani terk etti. sadece beraber goctukleri Giant owllar kaldi. Norda elon a yardim ettikleri iin elfler baykuslari ugursuz, sadakatsiz saydi. Yilin belli zamanlarinda owllarin Norda ya goc ettigi gorulmeye baslandi.

Norda Elon, caldiklari rukh kristallerini kullanmanin bir yolunu aramaya basladilar. Ayrica butun nordalar, olduklerinde bile sadakatlerini surdurup, Nordayi koruyacaklarina ant ictiler. Zaten cok guclu wizard lar olan elderlar, bir kac yil icerisinde kristallerin gucunu kullanmayi ogrendiler. [add some psion level here :)] Kristallere hapsolmus ruhlari olu ormana saldilar, iceriye davetsiz gelen herkesin oldurulmesini buyurdular. Boylece Norda'lar, kendi ormanlarinda yokedilemez oldular ve yuvalarini pek az terkettiler. Olen tum Nordalarin ruhlari, yasarken ettikleri yemine bagli kalip, ormani korumak icin donduler. Hainleri oldurmek uzere gonderilen bir kac elf war parti de ormana adim attiklarinda ghostlar tarafindan vahsice olduruldu.

Nordalar ormanlatrini pek terk etmediklerinden, dunyada gelisen politik mevzuulara da biraz uzaklar.

Oyun detaylari
Favored class lari Wizard[necromancy] veya psion. karar veremedim. Con+2 Dex +2 Cha-2
Darkvision 100feet
Light Blindness
Owl familiar [butun nordalar, dogumlariyla birlikte bir owl a bound oluyorlar.]
Usually Chaotic Neutral[belki evil]
Ortalama bir Norda, elflerden daha uzun, daha irice. Uzerlerine Giant owl larin avladigi vahsi hayvanlarin postlarini giyiyorlar.[Kuzeyin dondurucu soguguna bu sekilde karsi koyuyorlar.]

evet?[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

titanlar diledigin gibi eski olabilir zaten. ama Titanlarin guclerini biraz kisitli anlatmisim evet.
Ama kacirdigin o dag oyle minicik bir tepe degil ki :) Mordor gibi daglarin cevirdigi dev bir alan diye dusundum. sonucta eger medeniyetlerin kurucusu bu devlerse, zor yani bizim kisa boylu humanlarin elfleri yasamasi sanki. yani o giant-titan hikayesinin basi tekrar dusunulebilir de, su anda giant lerin biraz izole olmasi iyi olur gibi.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 January 2004 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

güsel
bikaç nokta var.
genel olarak elflerin favored class'ını druid olarak düşündümdü ben :)
dolayısıyla ölümle uğraşan nordaların favored class'ı psion olsun derim.

ikinci olarak ex-oracle of darkness'ımızla araları nasıldır bunların? kesin oracle bunlarla bağlantı kurmaya çalışmıştır. ormandaki hayaletler vampir elçilere bi halt da edemezler. elini kolunu sallaya sallaya yaklaşır yani hatun bunlara. nedir?[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

giantlar şu anda dediğin gibi zaten.
bi grup bilmem nerdeki dağın tepesinde, başka bi grup dünyanın çekirdeğinin etrafında bi şehir kurmuş, diğer grup da sağı solu kazmış ya da yeraltına gömülmüş ancient titan şehirlerine yerleşmiş. onların sanatına hayran kalıp kopyalamaya çalışmış vs. vs...

bi de firegiantların lideri bence Surtur isimli bi erkek kral olmalı :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

Oracle of darkness la aslinda ortak bir amaclari var. Cult i yok etmek. Nordalar, kendilerinden sonra cult tarafindan yakalanan elflerin ruhlarina sahip olmak karsiliginda oracle a yardim edebilir pekala. Oracle da geri kalan ruhlari istiyor zaten undead ordusu icin. Az once dusundum, bir amaclari yok diyordum Nordalarin. simdi bir amaclari da var :)

Nordalar elf sehrindeki casuslar araciligiyla Rukh kristallerinin cult in merkezindeki ana pool a tasinmasi sirasinda cultistleri sabote edip ruhlari alabilir. Ozel yetismis raid partiler sessizce saldirir, hepsini oldurur, kristallerle norda ya geri donerler.

Birde bunlar hep huzunlu, hep ikilem icinde. bazilari multiple personality sahibi. arada duruyor, elf sehrinde yasamaya devam ediyorlarmis gibi hreket ediyor, gunluk islerini yapiyorlar falan. Kendilerine gelince o eternal huzun ustlerine cokuyor. onlari hayata baglayan pek nadir amaclardan biri elflerin ruhlarini huzura kavusturmak[?? ne huzuru, kendilerini kandiriyorlar, amac ruhlarin gucune sahip olmak aslinda ], bir digeri de cult i yok etmek.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

canalıcı nokta:
elf kralı (oberon) veya kraliçesi (titania) imparatora mı hesap veriyor? yani 7 king priesttan birisi oberon mu?[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

Olabilir aslinda :)
ama direk emri altinda olmak yerine, ortak amaclari dogrultusunda birbirlerine yardim eden ally lar olsalar daha iyi olur gibi.
[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 January 2004 20:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 19 January 2004 08:07 tarihinde demiş ki:
undeadlerin nerden çıktıklarını, soul stoneların ve büyünün nasıl çalıştığını falan bilaare belirtecem akşam...

bunu bekliyoum aslinda ben bisiyler daha yazmak icin. divine buyulere de bir dokunalim lutfen.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

oberon = elven kingpriest(aslında fey diyorum ben. bi vakit bulursam elfleri direk atıp bunları fey haline getirecem :))

titania = witchqueen sorceress/druid, ilk oracle'ları eğitmiş olan hatun kişi :)

uzun yazı yazacak vaktim yok şu an yaw...
ama undeadlerin neden olması gerektiğini söyliim onun yerine undead düşmanı arkadaşlara :)

biz campaign hazırlamıyoruz.
campaign setting hazırlıyoruz. tek bi senaryo ve plotline bizi açmaz o yüzden. ne kadar çok renk olursa okadar iyi. undead de güzel bi olay. olması lazım böyle bi dünyada undeadlerin. çünkü zaten özel ilgi olmadan ölen kişilerin ruhları ortalıkta dolanıyo...

divine bıdılar da belli.
şu an divine magic tadında sadece druid ve ranger büyüleri çalışıyo. bi de king priestlerin büyüleri var. cleric, paladin ve templarlar büyü güçlerini yitirdiler. (ama diğer class özellikleri, turn, rebuke, smite vs. çalışıyo hala büyük ölçüde...)

büyü için anlatılacak pek bişey yok. bi ethereal plane'imiz var hiçbiyere bağlı olmayan. border ethereal tadında (deep ethereal yok yani) gene hiçbiryerle bağlantısı olmayan bi plane of shadow'umuz var. elemental planeler yok. elemental spiritler dünyanın çeşitli mekanlarında dolanıyolar. dolayısıyla nerdeyse bütün büyüler (astral projection, planeshift, gate falan dışında) gayet güzel çalışıyo. summoning büyüleriyle elemental çağırılıyo.

sen takıl kafana göre işte :)

ama elflere çok girme. dediğim gibi fey yapacam onları direk. yani elf olmicak da fey ırkları olacak ortamda :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 19 January 2004 20:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çok iddialı oldu bu.
mantıklı bi açıklama isterim.
aç shaman'ı oku oriental adventures'tan.
sonra burda anlat hangi dwarf rituelleri ile yapıldığını
öyle "biz yaktık, oldu" ile olmaz :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

dandik cüceler gelsin, krallıkların kaynaklarını sömürsün, iki kılıçla kandırsınlar sonra...
oh, ne ala memleket :)

walla ben imparatorun bu bastıbacaklara bu kadar tevazu göstermesi için mantıklı bi sebep göremiyorum açıkçası :)

tembellik etmeyin kemik bey. yazın uzun uzun. nedir bu cücelerin olayı? kara gözünün kara kaşının hatırına mı izin veriyolar. hediye falan deme bana. imparator isterse kürdandan holy avenger yapabilecek bi adam. etme eyleme :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

nası istediği zaman cennete gitmekte serbest???????????

iyi de ben hala krallara bi yararını görmedim cücelerin.
memlekette işsizliğe neden olmak dışında yani.
krallar 80 yıl sonra gelecek cüceler için madenlerini işletmeden mi bırakıyolar?
[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 19 January 2004 21:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu spirit bind olayını şeediim bari.
şindi durum şundan ibaret: dwarfların spirit speakerları (shaman) var. divine büyü kullanıcıları. ama aslında yaptıkları şey büyü kullanmak diil. ruhlarla konuşmak, onlardan bişeyler istemek. bu özellik onlara aileden geliyo. dwarflar birbirlerine öylesine bağlılar ki öldükten sonra bu bağ kopmuyor. bütün dwarfların atalarının ruhları onların etrafında dolanıyo. ama sadece spirit speakerlar atalarının güçlerini çağırabiliyo.

sorun şu, her dwarf klanının etrafında, klanın nüfusu x klanın geçirdiği generasyon sayısı kadar ata ruhu falan var. nası olacak bu iş?[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

o ruhlar eğer ordaysa, war of souls sırasında fallen oracle gelir alır onları.
şu vakitte cult gelir ilgilenir onlarla.

hiçbi shamanic güç, orda öölece duran ruhları bu kaderden koruyamaz.

ya da korrursa nasıl korur? cüceleri özel yapan ne kemik efendi? ejderler bile fallen oracle'ın ellerine düşüyo alooooowwww :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

elfler sleep'e immune
çünkü uyumuyolar. 4 saat meditasyonla yaşıyolar.
bu durumda cücelerin de ruhu olmaması gerekiyo bu olaya immune olmaları için :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

hadi seni kurtariim.
cüceler ölünce doğru ritueller yapıldığında, ölen cücenin ruhu, en yakındaki hamile cücenin bebeğine geçiyor. bir nevi reenkarne oluyolar paso. misal arada bir ölü bebekler doğuyo. bunun nedeni o sırada hiçbir cücenin ölmemiş olması. shamanlar spirit speaker diil. kendi içlerindeki eski kişilerin güçlerini kullanıyolar. cüce kadınların karnından sıpa, sırtından sopa eksik olmuyo -ki her ölen cüce geri dönecek bi çocuk bulabilsin. fekat cüce nüfusu yavaş yava azalıyo. çünkü her sene sağda solda bi maden çöküyo veya başka bi nedenle ölen cücelerin cesetlerine ulaşılamıyo ve cücenin ruhu klana geri dönmüyo :D[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

bende ekonomisne el atayim diyorum. [ okadar ekonomi okuyorum, burada da kullanayim hemen :)]

Boudor Bunglehat isimli suslu bir dwarfimiz var. Kendisi daha cok kucukken insanlar tarafindan kole yapilmis, tum hayati baskentte gecmis. Yani diger dwarflar gibi degil pek, gobegi haric. Aslin diger dwarflardan bayagi farkli, zira kendisi biraz wizard. Boudor u yanina alan adam wizardmis zamaninda, Boud u da bir nevi apprentice i olarak kullanmis, zekasini farkedince. Ancak buyu enstitusundeki cikar savasinda boud un, enstitu icindeki kulagi delik contact leri sayesinde buyucunun hayatini bir kac sefer kurtarmasina ragmen en sonunda oldurulunce boud da serbest kalmis. Aslinda cok kivrak bir zekasi olmasina ragmen, insanlarin dusundugu saf gibi davranmanin daha karli olabilecegini anlamis. Enstitude gecirdigi birkac sene boyunca, herkesten gizli buyu calismis. Ama en sonunda onu yakalayan enstituden bir kIl buyucu, kayitli olmadigi gerekcesiyle enstituden kovmus.bu da yeni hayatinin baslangici olmus aslinda.

Persuasive yetenekleri cok etkili oldugundan yer alti dunyasinda ve belki bizim assasin organizasyonunda bir suru contact buluyor. Sokaklarda buyu calisma sansi olmadigindan onu bir kenara birakip, yan kesicilik soygunculuk gibi islerle istirak ediyor :P

Birgun caldigi degerli esyalari karaborsadan satmaya basliyor. gitgide isi buyutuyor, butun hirsizlar mallarini satsin diye boud a getiriyor. Yeralti dunyasinin da destegiyle karaborsanin gozdesi oluyor. Bir sure sonra cok nadir buyulu esyalarin da sahibi olmasi kacinilmaz oluyor. artik herkesin aradigi seyleri satan siradan bir karaborsa saticisindan cok oldukca nadir esyalar satan, aranan biri oluyor. Eline gecen cok nadide bir buyulu asanin, priestkinglerin birinin ilgisini cekmesiyle yaptigi is bir anda yasallasiyor. Adamin yeteneklerinden etkilenen priestking, kendi kralliginin ticaret sorumlusu olarak atiyor boud u. Boud kisa surede adapte oluyor, ama asil isin baskentte oldugunu biliyor. Bir sekilde priestkingle birlikte imparatorun huzuruna cikabiliyor. Priestking in ovguleri, boud un hazircevapligi ve cok eski bir titan bro$unun etkisiyle Imparatorlugun ticaret organizasyonu boud un ellerine birakiliyor.

Isinde cok sert olan boud, taa en dipten geldigi icin vergilerin nerelerde aksadigini cok iyi biliyor ve aninda cozuyor. Imparatorluk hazinesini doldurmak icin yabanci sermaye akisina onem veriyor. Butun crafter irklara elciler gonderip, mallarinin satilmasi icin uygun yerler, vergi indirimimi sagliyor. bu sekilde baskent ayni zamanda ticaretin de baskenti oluyor. baskentle de yetinmeyen boud, imparatorlugun her kosesini dinlenmeksizin dolasiyor, rare mallarin kendisine ulastirilmasini saglayan bir grup olusturuyor. en son, manastirlarindan bile cikmayan Cultistlere sattigi kuvvetli ward buyu scroll lariyla `meslegimin dorugundayim` diyor.

Boud ozel hayatinda efemine hareketleriyle taninmasina ragmen is hayatinda kaya gibi sert. misal kendini kovduklari icin buyu enstitusuyle ne onerilirse onerilsin kisisel alisveris yapmiyor, ama imparatorluga yararlari oldugu icin local ekonomide bulunmalarina da mani olmuyor.

Bouder 13Rog/7Wiz/3 Ass.
Ortalama bir dwarf ebatlarinda, gobegi biraz sarkik. parlak kiyafetleri ve kafasindan cikarmadi mor puskullu sapkasiyla taniniyor. elleri kollari degerli mucevherler, buyulu yuzukler, kolyelerle dolu. siyah uzun sacli, kaslari alinmis, sakali yok. Ne cuce ama :)

[ekonomiyi biraz daha detaylandiricam, boud un hikayesi oldu bu :)][signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 January 2004 22:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada dwarflar kesinlikle Boud u kendilerinden biri olarak saymiyor. onunla gorusmeyi de siddetle reddediyorlar. Bu yuzden dwarflarla ticari anlamda cok buyuk bir gelisme kaydedilememis durumda. imparatorluga oldukca yuksek vergilerini oduyorlar sadece.

[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 January 2004 23:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence arkadaş
Wiz 7/expert 13/rog 3 falan olmalı aslında... (epic olmasına karşıyım gerçi. ama olsun bakalım :))[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

daha iyi olmus bencede. Hem bunlar yonetimde soz sahibi insanlar, asil bunlar olmali epic. hepsi degil zaten bir tek boud :)
ekleyecek baska bisey var mi buna?

su dwarflarla elfleri bir halledemedik.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

elfleri aceleye getirmek istemiyorm
wizards'ın sitesinde fey feature diye bi bölüm var.
bi toparlayabilsem (tembellik ediyomuş gibi görünsem de aslında yoğun şekilde abuk sabuk şeylerle uğraşıyorum şu anda :)) onu baştan sona okuyacam. sonra da fey yapacam bütün elfleri. hepsi +2 level adj. ile gelecek :D[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda seeking de israr etmezseniz, benim bir fikrim var. imparator bunlari dogu kralligina konuslandirmis olur, undead lerle arasina guclu muttefikler yerlestirir. bunun karsiligi dusuk vergi, oradaki zengin maden yataklarini kullanma hakki saglar. hatta bu dah bizim giant lerin dagidir, dwarflar on tarafinda calistiklari icin giant lerle karsilasmaz. Belki ileride karsilasma da olabilir iki tarafli kazilinca :)

Dag malum epey bir buyuk, bir yerlere goc etmeye de gerek olmaz.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 January 2004 23:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bütün giant ırkını bi dağa doldurma fikrine şiddetle karşıyım.
ne kadar büyük olursa olsun. isterse the spire olsun gene de karşıyım...

ikincil olarak kaç yılda bir olursa olsun etrafta dolanan madenci cüceler konseptine karşıyım. neci bunlar? maden tetkik arama enstitüsü ile mi anlaşmışlar? nasıl buluyolar madenleri? bu kadar cüceye nasıl maden dayanıyo eğer 80 yılda bi maden yatağını kurutuyolarsa? o kadar taşınamayacak malzemeyi geride bırakıp nasıl hayatta kalmışlar bunca sene boyunca bu kadar power group'un arasında? bence bu cüceler doğa kurallarına aykırılar bu halleriyle. inat biyere kadar...

bi de dojo, sen de herşeyi doğuya atmaya çalışıyosun :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...