Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HP Notebook - 90 derece sıcaklık

cacodemon

Öne çıkan mesajlar

ben amerika'dan getirmiştim laptopu gateway aldım geçen yaz..

makinada 9800gtx ekran kartı var ve age of conan burnout gibi sistemı kökleyen oyunlarda laptop aşırı derecede ısınıyor..

90derece'yi görüyorum bende..

gittim bi laptop cooler aldım biraz farketti ama yine laptop fena ısınıyo..ama işte dediğiniz gibi sağlam ekran kartı olan bi laptop alıyosanız ısınmaması gibi bişey söz konusu değil zaten..

millet o ekran kartları normal kasalarında var diye kasanın etrafını açıyolar..gayet normal inşallah bir sorun olmaz kimsede ısıdan dolayı..
Sosyal ağlarda paylaş

laptop coolerı sıcaklığı düşürmese de donanımı korumada yardımcı oluyor, oradaki sıcak havayı uzaklaştırarak. Yeni modelleri bilmiyorum ama bizde 5 yıllık bir hp var. Masanın üstünde 2 saat oyun oynuyorsun, oyunu bitirip kapattığında ne laptobu altından tutabiliyorsun ne de sonrasında koyduğun masaya -ki tahta- el deyebiliyorsun. 5 yıldır bu şekilde çalışıyor alet.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
yeni konu açmayım dedim. ısınmadan ötürü kaynaklanan bir problem diye düşünüyorum.

oyunlarda bilgisayarı yeni açmamla, 1-2 saat oynamam sonrasındaki performans farkı beni rahatsız eden. caps lock üstü ve ok tuşlarının sağında kalan bölgeler çok ısınıyor özellikle. ısı sorunudur diye I8kfanGUI indirip gözetlemek için prototype açtım, genelde 75-80 civarında fakat ısı periyodik olarak 90ları geçip geri dönüyo. peak değeri olarakda 98 dereceye kadar ulaşmış.

şimdi sorum I8kfanGUI nin sitesinde uyumlu modellerde benimki yer almasada, programda max cooling zorla gibi seçenekler mevcut, bunları yapmam herhangi bir sorun doğurup komple bilgisayarın uçmasına sebep olur mu?

ikinci olarak cooling pad alıcam artık sanırım. diğer olası çözümler nedir?

sistem:
dell inspiron 1520
core2duo-t7300 @2.00ghz,
2gb ram,
8600m gt ekran kartı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...