Vodan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Biz kültürümüzü yaşatmıyomuyuz derneklerimiz var isteyen gider derneğinde kültürünü yaşatır[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Ben herzaman bazi insanlarin bukadar salak olmaya hakki varsa bazilarininda istedikleri dilde yayin yapip izlemeye hakki oldugunu dusunmusumdur. Turkiyede insanlarin haklari birilerinin ikramiymis gibi dagitildigindan gozunuze cok gorunebilir butur gelismeler , annenizin memesini biraktiginizdan buyana beyniniz vatan millet sakarya nakaratlariyla tekrar tekrar yikanmis olabilir , kurtlerin kurdugu teror orgutuyle komsulariniz olan birlikte yillarca yasadiginiz sevdiginiz saydiginiz insanlari ayirtedemeyecek kadar gozunuz kor olabilir , kurt denildiginde laz cerkez arap vs den farkli 500-1000 kisilik bir topluluktan bahsediliyor sanacak kadar cahilde olabilirsiniz , yada bariz haklari olan ozgurlukleri istedikleri icin hain olarak ilan ettiginiz kurtlerden cok daha sinsi ve adi bir bicimde ayni ulkede yasayan insanlar arasinda nefret ve dusmanlik yaratacak kadar kotu niyetli ve asil hainlerde olabilirsiniz Sadece bazilarinizin sunu bilmesini istiyorum , sizin doneminiz gecti artik.Dahami iyi olur gelecek dahami kotu bilemem ama degisiyoruz ve degisecegiz.Hayatimizin hicbir degeri olmadigi , essek gibi calisip karnimizi doyuramadigimiz bu nasil is dedigimizde begenmiyorsan defol diye birilerinin saldirdigi , birgrup insan/hayvanin butun kaynaklarini kuruttugu milyonlarca insanini somurdugu sonrada oyalansinlar da asil solucanlari gormesinler diye kurt turk dinli dinsiz dogulu batili alevi sunni diye kargasa cikarttigi bir ulke degiliz yada olmayacagiz . Insanlarin dinleri geregi baslarini ortmelerini destekleyecegiz ama din devleti kurmak isteyenlere karsi birlikte savasacagiz , Ayni babalarinin ve annelerinin buyukbabalarinin ve yuzyillar boyunca gene sizin atalarinizla ayni ulkenin vatandasi olarak yasadigi halde konustuklari dilde program izlemeye hakki olan insanlara destek verip ayri bir devlet kurmak icin ugrasanlara karsi birlik olacagimiz gibi. Butun dunya bu yonde degisiyor , ya bunun bir parcasi olacagiz yada yanlizligimiz icinde birbirimizi yemege devam edecegiz[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 ben yanlış mı hatırlıyorum, yoksa emeviler döneminde arap milliyetçiliği yapan araplar, türklerin abbasileri tutması sayesinde yıkılmışlardı ve halifelik emevilerden abbasilere geçmişlerdi. işte bak demekki milliyetçilik işe yaramıyormuş. ayrıca emevileri yönetenler türkler değil, doğal olarak araplardı ve arap olmayan müslümanları ya da arap olmayan herkesi 2. sınıf vatandaş olarak görürlerdi. aynı sizin kürtler hakkında düşündüğünüz gibi. ne kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz hayata anlayamıyorum. said: Vodan, 10 Haziran 2004 22:00 tarihinde demiş ki: Saçmalamışsın hiçbizaman Türkleri Araplar yönetmedi Arapları yöneten Türklerdi. [signature][hline]NbaTurk forumu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 anadil ve anadili farklı şeylerdir. anadilde yayın denince Türkçe anlaşılır. anadilinde yayın dedince insanın anasından öğrendiği dil neyse o anlaşılır. bir zamanlar Bulgaristan'da olan olayları, yapılan şeyleri nasıl içimize sindiremediysek veya Qui'nin dediği gibi Almanya'daki Türklerin asimile olmaları ne kadar kötüyse, aynı şey burası için de geçerlidir. dil sapık değildir, dil bölücü değildir, dil katil değildir... bunları insanlar yapar. geçmişte var olmuş, şu anda da var olan bir dili görmezden gelmek birşey değiştirmez. bu bir kültür meselesidir. bu topraklarda konuşulan bir dile yayın hakkı vermek, (maalesef) İngilizce-Türkçe'leşmiş bir dilin oluşmasından daha tehlikeli değildir ve hatta zaten tehlikeli değildir. Benim annem ve babam ilkokul öğretmenidir. özellikle annem yıllarca köy öğretmenliği yaptı. Suruç'ta, Gülnar'da, Mersin'in bir çok köyünde ve size birşey söyleyeyim, eğer amacınız herkese düzgün Türkçe öğretmekse (ki yıllarca bunun için uğraştılar) bunun Kürtçe yayınla felan alakası yok. Mersin'in herhangi bir dağ köyündeki bir çocuğa ne kadar ulaşabiliyorsunuz ya da üniversite mezunu birinin ağzından bye bye, okay, hatta işi abartıp direk see you, fuck off'ları ne kadar temizleyebiliyorsunuz. sevdiğine yaktığın türküyü ispanyolca, türkçe, ingilizce söylemişsin ne fark eder. ya da insanları kötülüğe, zorbalığa çaığrmışsın herhangi bir dille değişen nedir? dediğim gibi dil sapık değildir, dil bölücü değildir, katil olan dil değildir; insandır. ve bu insanın kullandığı dili tartışmam bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Bence Türkiyede kimse zorla yasamiyor veya yasatilmiyor, Türkiyede yasiyorsan turkiyenin kurallarina gore yasiycaksin istemeyen istedigi yerde gider dilinide konusur, kurabiliyorsa ulkesinide kurar, türkiye kimseyi gel lutfen burda yasa azinlik olarak diye cagirdigini hatirlamiyorum.[signature][hline]In The Name of Odin , With the Strenght of Thor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Soulless'a teşekkür etmem gerek, çok güzel toparlamışsın. Azınlıkların ne olduğu hakkında bilgiye sahip değiliz ki daha konuyu tartışalım. Azınlık, göçmen demek değildir. Bugünkü Türkiye sınırları içinde, Türk'lerin göçünden önce bile yaşamış olup, Türk'lerin gelişi ile sayıca az olan toplumlar var. Yada sınır değişiklikleri ile azınlık konumuna düşen komşu ülke vatandaşları var. Siz bir toprak parçasından 4594895 yıldır yaşıyorsunuz, ve oraya konan devletler sırayla bazı haklarınızı alıyor, bazılarını geri veriyor, sonra evinizden ediyor, yenisi yerine koyuyor, biri geliyor bu dili öğreneceksin diyor, diğeri geliyor ayağını bağlayacaksın diyor.. Adalet, insanlık bunun neresinde? Ne acıdırki tarih boyunca azınlıklar hep devlet politikalarına alet olmuşlar, oyuncak gibi kullanılmış, yeri geldiğinden alınıp satılmışlar! Allah sabır versin, kolay değil! Birde Türkiye'nin kuralları artık böyle arkadaşlar. Azınlıklarında artık hakları oluyor, onlarda saygı görüyorlar. [signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. [Bu mesaj Qui tarafından 11 Haziran 2004 01:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 neyse.. konuşmamış sayın.. [Bu mesaj nedanko tarafından 11 Haziran 2004 01:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Afedersiniz de cogunuz beyni yıkanmıs ilkokul cocugu gibi konusuyorsunuz. Siz karşınızdakinin temel haklarına saygı göstermeden karşı taraftan nasıl saygı bekliyorsunuz ki. Adamlara ne adamakıllı egitim ne de bi iş,aş veriliyor, daha sonra bu adam nie daga cıktı die sorgulanıyor. Terörün savunulcak bir tarafı yoktur ama sen de adama bunun icin bir sebep veriyorsun. Bırakın herkes istedigi gibi yaşasın, o zaman ortada hiçbir sorun kalmaz. Sen adamı egitmedin mi o da 3-5 lafa kanıp sapıyor tabi dogru yoldan. Diledigi gibi bir ülke kurmak icin savasıyor. Neyse.. Devletin resmi dili denen bişey var. Ben devletin Türkçe dısında baska bir dillde egitim vermesine karsıyım. O zaman işin içinden cıkılmaz. Ancak özel kurusuluslar verirse versin. Devlet kanalıyla da anca ingilizce, almanca vs gibi secmeli ders olarak verilebilir.. Yayım konusuna gelince acılan tv de harelde kafasına göre yayın yapmıcak, RTÜK denen bişey var. Nasıl ki bütün yayım kurulusları denetleniyorsa onlar da denetlenir. Kaldı ki sizin düşündügünüz gibi bölücü bir yayın yapılmaya kalkışılsa zaten iki günde kapanır o TVler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Olay dilde değil TRTnin anadilde yayın yapmaya başlaması azınlıklar için birşeylerin başlangıcı. Eğer haberleri seyrettiyseniz daha kürtçe yayının üzerinden 1. gün dolmadan kürtler camilerde vaazlar ve hutbelerde kürtçe verilsin demeye başladı. Bunun sonunun geleceğine inanıyormusunuz gerçekten isteklerin sonu gelecekmi? Hadi TV yayınları denetlenir RTUK kanalıyla peki camideki hutbe vaaz nasıl denetlenecek? Yarın öbürgün Kürtçe eğitim veren eğitim kurumlarında sınıfta ne anlatıldığı nasıl bilinecek? Atatürk'ü beyinleri henüz temiz olan kürt çocuklarına nasıl anlatacaklarını nereden bileceğiz? Imam Hatiplerde bile nasıl anlatıldığını bilemiyoruz ki ülkenin toprağından pay isteyen azınlıkların çocuklarını nasıl eğiteceğini nereden bileceğiz? Ayrıca şunu belirtmeliyimki Kürtlerin nüfusları 5 milyon çerkezlerin lazların nüfusları 500-1000 kadar aşağılanacak bir sayı değildir. Biz karadenizliyim diyen herkese lazmısın diye karşılık vermiyormuyuz? 7 bölgemizin 1 tanesinde yaşayan insanların laz olma ihtimali kabaca bakıldığında çok fazla. Buda Kürtlerden aşağı kalmayacak kadar nüfuslu olduklarını göstermezmi?. Birde kimin yazdığını hatırlamıyorum o yüzden ismi ile hitap edemediğim için kusuruma bakmasın fakat Apo Türkiyeden iyi bir eğitim aldıda sonuç ne oldu insanın içinde varsa birşeyler bunu eğitimle değiştiremeyiz malesef görüldüğü kadar ver eğitimi hizaya gelsin anlayışı gösteremezsiniz.[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 negerek var ya türkiyede kürtçe boşnakca bilmemnece yayın yapmaya çok sınır oldum bende zaten adamlarda biz böle bişi istemedik diolar biz kendı kendimize gelin güvey oluyoruz[signature][hline] Nukem'in sarhoş haliyle icq muhabbeti.. Nukem-Ulan nie konuşmuyosun? 0bs-Champteyiz abi.. Nukem-Ulan iyiki bi şampiyon oldunuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar