Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

isyanım var

superwiz

Öne çıkan mesajlar

arkadaşım şu ayrımı yapın ben bu konuyu açarken,benim gibi bu şehirde 250*300 tane esnaf var ve,bizim zilyon katımız kazanan kamu kurumları dahil,büyük şirketler bu 300 esnaftan 10 kat az vergi veriyorlar,bizim herşeyimiz banka aracılığıyla yapıldığından hepsi gelir gözüküyo eğer gider olarak fatura satın almazsan veya 3 kağıtçılık yapmazsan,benimde gücüme gidiyor,babamın bir lafı var devletin çeşmesi altın olsa ordan bal aksa tenezzül etme diye,bende fatura alırım gider gösteririm ama hakka riayet etmeye çalıştıkça harama teşvik ediyor bu devlet,bilmiyorum benim gibi kaç kişi kaldı,demekki helal yaşamanın zorluğu gerçekten haramilerden trilyon kat zor bu devirde..yazıklar olsun diyorum başka da birşey demiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de fatura satın almayan yok ki bu devlette. sen naylon kesiyosan haram da, harcadığın parayı belgeleyemiyosan bi şekilde (yemek paraları, benzin, ıvır-zıvır günlük harcamalar), fatura almaya mahkumsun. bunda ayıp günah yok, sen parasıyla fatura alıyosun, kesen adam da haklı, çünkü elinde kdv sıkışıyo, küçük esnaf fişle faturayla çalışmadığından. %18 sıkışacağına, %8-9 dan fatura satıp, o da alınmayan kdv den kazanmaya çalışıyo haklı olarak.

Zaten boylesine rekabetin yaşandığı ülkede, ancak kdv den kazanılır.çünkü işi ucuza mal etsen bile, sen ödemenin komple kdvsini keseceksin. e doğal olarak döşenzi bir kar da çıkmayacak ortaya fakat, devletin belirlediği salak suluk gelir vergileri nedeniyle gotekıl olacaksın. O zaman devletin sana soktuğunu, bi şekilde fatura alarak, yani "legal" yöntemlerle geri çıkartacaksın.

Şu da var ki Türkiye'de yeni kurulan bir işletme, bir şekilde tüm vergilerini ödediği taktirde, serbest piyasada, 3 yıl içinde batmak zorunda kalıyor. Bunun adı : çalışma daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...