Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alice cooper


lizardking

Öne çıkan mesajlar

Gerçek adi Vincent Damon Furnier olan Alice Cooper, 4 Subat 1948’de Detroit’te dogdu. Babasi bir vaiz olan ailesiyle birlikte Arizona’nin Phoenix kentine tasindi ve okul grubuna girerek besteler yapmaya basladi. Beatles ve Rolling Stones’tan büyük ölçüde etkilenen Furnier, 60’larin sonlarinda Earwigs isimli bir grup kurdu...



1965’te isimlerini önce Spiders, daha sonra da Nazz olarak degistirdiler (Todd Rundgren’in ayni ismi tasiyan grubuyla ilgisi yok) ve partilerde çalarak birkaç 45’lik kaydettiler. 1968’te isimlerini tekrar degistirdiler ve XVII. yüzyilda yasamis bir cadinin adi olan Alice Cooper’in ismini aldilar. 1969’da Frank Zappa’nin ilgisini çektiler ve ilk albümleri “Pretties For You”yu yaptilar.

1970’de de Warner Bros ile anlastilar. Bu arada konserlerde giyotin ve elektrikli iskemle gibi oldukça ilginç ve dehset verici objeler kullanmaya basladilar. Cooper’in yüzündeki makyajla birlikte grup, vermek istedigi etkiyi tamamlamis oldu. Amerika çapinda ilk büyük basariyi ise 1971’de çikardiklari “Love It to Death” albümündeki ‘Eighteen’ isimli parçayla elde ettiler.

1972’deki “School’s Out” albümü ile bu kez hem Amerika hem de Ingiltere’de listelere girmeyi basardilar. Bu arada grupta sürekli eleman degisiklikleri yasaniyordu. 1974'te orijinal kadroyu dagitan Alice Cooper, gitarda Steve Hunter, basta Prakash John, davulda Penti Glan ve klavyede Joseph Chrowski'den olusan yeni kadro topladi.

1986’da MCA Records ile anlasti ve “Constrictor” albümünü çikardi. 1987'de John Carpenter'in “Prince of Darkness” filminde küçük bir rolde yer aldi. 1988'de bir konser provasinda kendini asan Alice Cooper'in emniyet sisteminin çalismamasi sonucu ölmesine birkaç saniye kala bir turne çalisani kurtardi. 1989’daki “Trash” isimli albümüyle yeniden dogdu. Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Kip Winger ve Aerosmith elemanlarindan olusan rock devleriyle isbirligi yapti, bütün dünyada listelere girdi. Albümün turnesinde ise yine devlerden olusan bir kadro ile çalisti: gitarlarda Al Pitrelli ve Pete Friezzin, basta Tommy "T-Bone" Caradonna, davulda Jonathan Mover ve klavyede Derick Sherinian, Alice Cooper'a eslik ediyordu. 1991 yilinda Elm Sokagi Kabusu filminin kahramani Freddy Krueger'in babasi rolü ile yer aldi.

1994 yilinda Marvel Yayincilik tarafindan çizgi romanlari yayinlandi. 1996'da “Viva Alice” albümü yayinlandi. 1997 yilinda davulda Jimmy DeGrasso, gitarlarda Reb Beach ve Ryan Roxie, basta Todd Jensen ve klavyede Paul Taylor ile yeni Amerika turnesine çikti. 1998'de yeni albümünü yayinladi ve yoluna durmaksizin devam etti. Bu uzun ve zorlu kariyer boyunca birkaç döneme ayrilan çalismalariyla shock rock’in babasi ve en önemli temsilcisi oldu. Sahne gösterilerinde yer verdigi kanli ve dehset verecek kadar inandirici tarzi ile rock sahnesini yeniden sekillendirdi.


işte bu adam bi değişiklik olmazsa 10 haziranda türkiyede ....bu sene konser mevsimi bereketli geçiyor mutluyuz huzurluyuz....[signature][hline]:yapma:
i got the poison i got the remedy!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
yoo oldu ben gittim yeni geldim konserden:) ama konsere gitmek için to be announced diyerek 3 defa kendi etrafında demen gerekiodu gece yarısını 5 geçe.sonra başka bi boyuta geçiosun konser orada.o yüzden yarım saatte geldim zaman kavramı farklı oluo başka boyutta.bu arada böylece alice cooper'a satanist kelimesini daha rahat söyleyebilecekler:P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...