Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güç Kaynağı sorunu

ses

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar,

fan'ı bozulan 2,5 yıllık güç kaynağımın yerine hepsiburada'dan yeni bir tane sipariş etmiştim bugün geldi , geldiği gibide bağladım.Tüm bağlantıları yaptıktan sonra power tuşuna bastığımda sisteme 1 saniyeliğine enerji geliyor fakat sonrasında duruyor.eski supply'ım 300 watt bu yeni aldığım ise quake'in 20+4 pin 350 watt güç kaynağı.
Aklıma iki ihtimal geldi; birincisi eski supply'ım 20 pin'li bir modeldi(anakartta MSI'ın 945gz modeli mevcut işlemci p4 3,0 pcı-express ve dualcore desteği var yararı olurmu bilmiyorum ama bu bilgiyide vereyim dedim) Belkide yeni power supply desteklemiyor.Yeni supply 20+4 pin ama eskisi 20 pinli diye sadece ilk kısmını taktım ondada 1 pin yuvası boş.Biraz araştırdım sanırım satalar çıktan sonra idelerle ilgiliymiş bu 20. pin yuvası.Anakart'a 24 pin'in tamamı takılabiliyor, iki şekildede denedim ,Bi değişiklik olmadı.Yine 1 saniye enerji verip durdu ama kasanın power ışığı stand by mod'u misali yanıp sönüyor durduktan sonra.
İkinci ihtimalde üretim bozukluğu doğal olarak:DÇünkü eski supply'ın fan'ı bozulmuştu sadece , denemek için geri taktığımda çalıştı sistem sorunsuz.

Biraz karışık oldu kusura bakmayın ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.Konu tanıdık gelen varsa fikir verirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...