ses Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 selam arkadaşlar, fan'ı bozulan 2,5 yıllık güç kaynağımın yerine hepsiburada'dan yeni bir tane sipariş etmiştim bugün geldi , geldiği gibide bağladım.Tüm bağlantıları yaptıktan sonra power tuşuna bastığımda sisteme 1 saniyeliğine enerji geliyor fakat sonrasında duruyor.eski supply'ım 300 watt bu yeni aldığım ise quake'in 20+4 pin 350 watt güç kaynağı. Aklıma iki ihtimal geldi; birincisi eski supply'ım 20 pin'li bir modeldi(anakartta MSI'ın 945gz modeli mevcut işlemci p4 3,0 pcı-express ve dualcore desteği var yararı olurmu bilmiyorum ama bu bilgiyide vereyim dedim) Belkide yeni power supply desteklemiyor.Yeni supply 20+4 pin ama eskisi 20 pinli diye sadece ilk kısmını taktım ondada 1 pin yuvası boş.Biraz araştırdım sanırım satalar çıktan sonra idelerle ilgiliymiş bu 20. pin yuvası.Anakart'a 24 pin'in tamamı takılabiliyor, iki şekildede denedim ,Bi değişiklik olmadı.Yine 1 saniye enerji verip durdu ama kasanın power ışığı stand by mod'u misali yanıp sönüyor durduktan sonra. İkinci ihtimalde üretim bozukluğu doğal olarak:DÇünkü eski supply'ın fan'ı bozulmuştu sadece , denemek için geri taktığımda çalıştı sistem sorunsuz. Biraz karışık oldu kusura bakmayın ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.Konu tanıdık gelen varsa fikir verirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Öne çıkan mesajlar