Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 karizmayi koyan mesaj budur Loxias said: İkisinde de kazanamazsın. Olasılık o kadar küçük ki 1/bilmem kaç 0 olarak alalabiliriz. Saygılar. aslinda ShadowFury'nin mesaji cok karizma da, ben daha onceden baska bir cozume hak verdigim icin simdi mertlige bok surdurmuyor ve "hepsi bos is bunlarin" ayaginda Loxias'i destekliyorum.
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Absolut said: Her çekilişteki kazanma şansın aynı yani sen 52 kere çekilişe girmek ile 1 kere çekilişe girmeyi kıyaslıyorsun ki yanlış bir seçim bence. 52 kere 10 YTLlik bilet alıp denemen 1 kere 520lik bilet alıp denemekten 52 kat daha yüksek şansa sahip :Pevet.. hatta bunun matematiksel bi adı vardı. bilmemne istatistik şeysiydi.. x bir duruma ulaşmak için farklı denemeler her zaman daha çok şans getirir.. ama yanlış hatırlıyo da olabilirim..
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Matematik gereksiz zaten burda, bu para sadece 1 sayıya çıkmıyor mu, sende bu sayıyı tahmin etmeye çalışmıyor musun, o zaman tek düşünmen gereken, 52 sayıdan birini tahmin etmek mi daha kolay, yoksa 1 sayıyı tahmin etmek mi, onu bulmak. Sonuçta oynadığın kolon, yani yaptığın tahmin sayısı eşit, dolayısıyla cevap her hafta oynayarak tutturma ihtimalin daha çoktur.
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Devlet Bahçeli gelsin aydınlatsın bizi kendisinin sayılarla arası pek iyi haha
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Diğer mesajları okumadım ama bir kerede 52 tane oynamanın olasılığı tabii ki daha yüksek. Zira, olabilecek kombinasyonlardan birini hali hazırda elemiş olarak 2. kolonu oynuyorsun. Şöyle düşünürsen daha rahat görürsün. Eğer oturup da işin gücün yok BÜTÜN kombinasyonları oynayabilirsen kesin kazanıyosun. Ama o bütün kombinasyonları oynadığın sayı kadar hafta ayrı ayrı oynayabildiğin bir dünya gerçek olsaydı eğer, kazanamama ihtimalin var. Kim kazandı bilmiyorum ama geçmiş olsun =)
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Karpuz doğru söylemiş bir kerede oynayınca farklı 6 lı kombinasyonlar deniyorsun sonuçta.ama her hafta 10 ytlik oynarsan her hafta aynı 6 lı kombinasyonu oynama olasılığın da ihtimal dahili.Bu yüzden bir kerede oynamak daha yüksek bir olasılık.Yine de paçayı kurtarabilirsin dendiği gibi ikisi de 0 a yakınsıyor sonuçta : p
fede Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 birinde her hafta kazanma ihtimalin 1/XXXXXXXXXX iken diğerinde 52/XXXXXXXXXXXXXX ikincisi daha yüksek.
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Arada fark yok. 6 attığında kazandığını varsayarsak bi zarı 6 kere atsanda bi seferde 6 zar atsanda kazanma olasığın aynıdır. Ve örnekde doğru yani kasmayın.
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 tutturman gereken sabit bir şey var çünkü zarda. burada bir kombinasyon için 52 tane deneme mi yoksa 52 farklı kombinasyon için birer deneme mi deniyor. daha basit bir örnek : 1' den 4 e olsun numaralar, bilet başı iki sayı tutturmanız gerekiyor (atıyorum 1 ve 3), 1/4 * 1/3 ' ten 1/12 ihtimalle tutturmuş olacaksınız kazanan kombinasyonu, eğer oynadığınız biletlerin hepsi farklıysa 12 tane alırsanız 12x1/12' den kesin tutturuyorsunuz, açıklamaya gerek yok sanırım. lakin 6 bilet birine 6 bilet birine oynayın, ikisini de kazanmanız 1/4 ihtimal, ikisinden birini kazanmanız 2 * (1/2*1/2) = 1/2 hiç kazanamamanız 1/4. (örnekte sıralamalar da dahil yalnız, atıyorum 12 ve 21 farklı sayılıyor ; sayısalda böyle değil sanırsam)
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 -Dark_Angel- said: Arada fark yok. 6 attığında kazandığını varsayarsak bi zarı 6 kere atsanda bi seferde 6 zar atsanda kazanma olasığın aynıdır. Ve örnekde doğru yani kasmayın. şu zar örneğiyle açıklanabilir ama bu mantık yanlış loto için bir seferde 6 zar atıyosun ama lotoya uyarlarsan bunu her zar birbirinden farklı geliyor, aynı gelme ihtimali yok(oynanan her kolon birbirinden farklı olarak düşününce) yani 2. si daha yüksek ihtimal
El-Barto Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Fly'ın örneği doğru ve basit bi şekilde anlatmış. Zaten böyle kafanın karıştığı olasılık hesaplarında direk basite indirgeyip deniyceksin :P
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 fede said: birinde her hafta kazanma ihtimalin 1/XXXXXXXXXX iken diğerinde 52/XXXXXXXXXXXXXX ikincisi daha yüksek. İşte iddialaştığım arkadaşta diyor ki: e ama ben 52 hafta boyunca oynuyorum her hafta 1/XXXXXXXXX ihtimalim var, 1/XXXXXXXX + 1/XXXXXXXX + 1/XXXXXXXX +1/XXXXXXXX +...+ 1/XXXXXXXX = 52/XXXXXXXX sene sonunda benimde şansım seninle eşit diyor.. Olasılık falan filan kafam pek basmadığı için bu dediği doğru mu? Ben karşı sav olarak dedim ki senin durumunda her hafta yeni bi çekiliş yapılıyor, yeni bi olay yani, o yüzden ihtimalleri toplayamazsın
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 evet doğru diyorsun, arkadaşının mantığına göre 49' un 6'lı kombinasyonu kadar farklı kolon oynandığı zaman kesinlikle 6 tutturman gerekiyor. piyango idaresi abi sizin azminize hayran kaldık buyrun alın demedikçe olmaz. arkadaşına izah etmek istersen x ürününde kdv indirimi üstüne yüzde hede indirim var örneği olsun misal, 100 liralık bir şeyden %18 indirim, kalanından da %20. 100 * 82/100 ilki 100 * 82/100 * 80/100 ikincisi. bunlar çarpıldı çünkü devreye girdiği sıradaki duruma etki ediyorlar. 100 liralık olan önce 82 ye düşüyor, ardından onun üstünden yüzde yirmi indiriliyor. aynı şekilde iki çekiliş için 30 ve 40 olsun ihtimaller : ikisini de kazanmanız : önce %30 luk olan tutacak, ardından %40 (veya tam tersi sırayla tutacak, farketmiyor nasılsa). ilk aşamada 1 olduğunu varsayabilirsin çünkü duruyoruz öylece ve olmasını beklediğimiz bir şey yok, 1*3/10 dersin durduk yere %30 ihtimalle bir şey çıkması durumuna ardından da onunla 4/10 u çarparsın çünkü %30 ihtimal bir şey çıktığı durumda %40 ihtimal ikinci bir şeyin çıkıp çıkmayacağına bakıyoruz. %12 ihtimal. ikinci olarak ikisinin de çıkmaması : %70 ve %60 : %42 ihtimal. geriye birinin çıkıp diğerinin çıkmama ihtimali kalıyor : %70 ve %40 ile %30 ve %60 . %46 ihtimal, çıkan paradan ziyade bir şeyler çıksın yeter dediğimiz için bu iki ihtimali aynı çatı altına toplarız.
The Blue Casket Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 karpuz said: Diğer mesajları okumadım ama bir kerede 52 tane oynamanın olasılığı tabii ki daha yüksek. Zira, olabilecek kombinasyonlardan birini hali hazırda elemiş olarak 2. kolonu oynuyorsun. said: (tu) Bug mı oldu noldu lan Önceki 1 2 Sonraki 2.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/4186027-olasilik-hesabi-ustune-bi-soru-acil-yardim-lutfen/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
Öne çıkan mesajlar