Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Merhabalar, External harddiskim ile ilgili bir sorunum var. Kendisi içerisinde 3.5" harddisk barındırdan bir enclosure. USB ile bağlıyorum. Gayet güzel çalışıyordu şu güne kadar. Herzaman da bakımını yaparım, fazla açık bırakmam. Bilinçli kullanıcıyım aslında. Geçenlerde her zamanki gibi açtım aleti, klasörler görünmez olmuşlar ve hepsinin isimleri abuk subuk şekillerde kaymış. Mesela Rainbow klasörü "RWBAKO8~" gibi birşey olmuş. Bazı klasörler olduğu gibi dururken yaklaşık %80i bu durumda. Bozuk dosyaları açamıyorum, fakat büyüklükleri eskisiyle aynı durumda. Ayrıca harddiski kullanabiliyorum. İçine ufak tefek şeyler attım deneme amaçlı. Onlar gayet sorunsuz duruyorlar yerlerinde. Ama diğer dosyaların büyük kısmı erişilemez durumda. Harddiske checkdisk yaptım, birşey çıkmadı. Nod32 en son update'leri ile scan ettim heryeri, yine temiz. 2 farklı harddisk diagnoistic programı denedim; onlarda temiz dediler. Seagate File Recovery ile birkaç saat süren bir tarama yaptım, birçok dosyayı bulabiliyor alet. Ama onları kurtarmam saatlerimi alır ve ne kadarını kurtarabiliyordu tam hatırlamıyorum. Çünkü ulaşabildiği klasörlerde de sorunlar var. Şimdi bu sorun nedir? Daha önce başınıza geldi mi? Çözümü varsa çok çok sevineceğim cidden. *Buarada bir iki benzer durumda verilen tavsiye; bazen bu enclosure'ların sapıttığı ve indekslemenin farklı gösterildiği yönünde. Bu yüzden harddiski direk bir PC içerisine takıp deneyin diyorlar. Bunu henüz denemedim. *Ayrıca akşama doğru screenshot'lar ile karşınızdayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Evet, bunlar da Screenshot'ları: ScreenShot 1 ScreenShot 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar