moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Biraz detaylı ve uzun olacak. Bloguma yazdım. 12 yaşındaki Astramızı bu ötv indirimi ve önümüzdeki aylarda çıkması muhtemel masrafları yüzünden değiştirelim dedik. Ve 2 gün önce Hyundai mağzasından 2010 model Era siparişi verdik. Ağustos 5 gibi elimize geçicek araba. Ve bizim Astrayı Hyundai mağzasına satıyoruz. Neyse. 2 saat öncesine kadar sıfır araba alıcaz full donanımlı vs diye seviniyorduk. Bugün 20:00 civarı 7-8 kilometre uzaktaki dayımlara gittik. Muhabbet vs saat 11 oldu, kalktık. Dönerken herzaman kullandığımız tenha yolu kullanıyoduk. Yolda sokak lambaları çok seyrek. Arabada ben, birader, annem, babam varız. Eve 5 km kala sağ ön lastik patladı. Neyse değiştiririz dedik. Sonuçta 2 tane genç var. İndik arabadan stepne, kriko, bijon anahtarı vs çıkarıldı. Seyyar lambada var böyle aküden direk elektiriği alıp yananlardan. Kaputu açtım, bağlıcam ama tutma yeri yok. Yani çıplak elle bağlasam çarpılacam mazallah. Kalın bezler falan bağladım, yanmadı. Neyse farları açtık yeterli oldu. İlk bijonda başarı elde edemedim. İkinci üçüncü derken sadece dördüncüyü gevşetebildim. Serviste havalı tabanca ile sıkmışlar. Tabi ben üstünde zıplıyorum ama nafile. Bijon anahtarı basıncı yiyince yamuldu. Yoldan geçenlerden isteyelim dedik. Pejo 407 durdu. Onunla denedik yamuldu. Sahibi "ulan 60 küsür milyar verdik çıkan bijon anahtarına bak" diyince biraz güldüm (: ama sinirliyiz tabi. Yamula yamula bir bijon daha gevşedi. Diğerleri milim oynamıyor. Yoldan geçen diğer arabalardan istiyoruz kimi yok diyor (?) kimininki büyük geliyor. Dayımı aradık. Onun anahtarda işimizi görmedi. Babamla gittiler lastikçi almaya. 10 dakka geçmedi bizim birader daha önce durdurduğu bi audi yi yine durdurmuş. ibjon anahtarı istiyor. Eleman " abi allah aşkına söyle ne lazımsa vereyim" diyor. Bijon anahtarı diyoruz o ne diyor. Hollanda dan gelmişler. Neyse anlattık böyle böyle diye. Bagajında biraz aradı taradı sonunda buldu. Taktım uydu. Zıpladım zıpladım geri kalanı gevşettim. Audi nin bijon anahtarları çelikmiş. Canavar gibi ne yamulma ne esneme. Dedik kurtulduk. O ara babamlar lastikçiyle geldi. Dedik arkadaş saolsun biz hallettik. Allah razı olsun. Lastikler tamam dayım lastikçiyi aldığı yere bırakmak üzere ayrıldı, almancı arkadaşta bagajı düzenliyor. Baktım bizim farlar biraz sönük. O şaşalı aydınlık yok etrafta. Dedim baba koş akü gidiyor. Gitti marşa bastı araba çalışmıyor. Almancı arkadaş abi isterseniz halat var çekeyim dedi. Dedik saol biz vurdururuz. Anlamadı tabi (: Adam ne bilir araba vurdurma falan. (bilmeyenler için araba belirli bi hıza kadar itiklenir şöför vitesi 2 ye alır ve ayağını aniden debriyajdan çeker ve araba çalışır) Annem babam araba oturuyolar. Biz biraderle başladık itmeye. Neyse 50 metre sonra çalıştı çok şükür. Eve doğru yola çıktık. Arabada geçen konuşma; 6 senedir tık demeyen araba satılacağı hafta bunları niye yaptı üzerine. Ben diyorum satıyoruz diye sinirlendi, babam diyor geldi 12 yaşına olur böyle şeyler. Bence hala kızgın bize (: Bu geceden çıkardığım dersler; -Arabanızı sinirlendirmeyin!! -Bijon anahtarınıza güvenmeyin -1 saat boyunca farınızı açık bırakmayın -Almancılar iyi insanlar -Paranız yetiyorsa Audi alın! İyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atsumichi Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 moriQ said: Bu geceden çıkardığım dersler; -Arabanızı sinirlendirmeyin!! -Bijon anahtarınıza güvenmeyin -1 saat boyunca farınızı açık bırakmayın -Almancılar iyi insanlar -Paranız yetiyorsa Audi alın! İyi geceler. arabadaki birader benim:) arkadaş ne geceydi arkadaş:) BU arada bize yardım eden arkadaş Almancı değildi Hollanda'lıydı düzeltmeyi yapayım dedim:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 bu geldi aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 audi iyidir ya. bi insan arabaya aşık olur mu istinye parktaki audilere olmuştum ben (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 geçmiş olsun... + şeklindeki bijon anahtarı mıydı yamulan, L şeklindekiler açmıyor genellikle çünkü (aynı durumu ben de yaşadım, biliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Dartanian said: bu geldi aklıma ahhaha dimi tam öyle. yada DIDIDIDDITITITI Trans-formırsss sizin araba da dumble-gee olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 gecmis olsun.bu arada klasik eralar cok dandik.sunroofu olanlar bi derece.araba cok seri durmuyor.daha dogrusu duramıyor gerekli suspansiyon yok fren icin heralde.sadece hız icin uretilmis gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 abi benim hatunun ssangyoung unu görsen.. 100 km yi geçince araba sağa sola titriyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 SENİN HATUN'UN SSANGYOUNG'u MU?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 pascalnouman said: gecmis olsun.bu arada klasik eralar cok dandik.sunroofu olanlar bi derece.araba cok seri durmuyor.daha dogrusu duramıyor gerekli suspansiyon yok fren icin heralde.sadece hız icin uretilmis gibi geliyor bana. test aracını kullandım bizim astradan iyiydi (: bide bütçemize göre en iyi sıfır araba buydu. gerek servisi gerekse donanımı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 çelik anahtar! aklımda bulunsun... hayat kurtarabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Maceralı gece olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar