Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Notebook Icin Oneriler


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Gectigimiz sene Eylul'de almis oldugum HP'yi Haziran'da servise vermek durumunda kaldim. Haporloru patladi, ekrani titreme yapiyor ve batarya ile ilgilide sorun mevcuttu. Kullanmis oldugum bilgisayar HP'nin dv5 1040et modeliydi. Servisten bana daha dusuk bir model veya para iadesi onerdiler. Para iadesi secenegini sectim ve islemler ile ugrasiyorum ve HP'nin yerine guzel bir notebook almak istiyorum. Aklimda bir model mevcut ancak bu model ile ilgili sorularim var.

Kullanmis oldugum HP dv5 1040et'nin ozellikleri:

Intel Core 2 Duo İşlemci P8600 2,40 GHz
Windows Vista Home Premium (32 bit)
3072 MB RAM (DDR2 1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB 800MHz)
320 GB 5400 rpm hard disk
SuperMulti DVD±R/RW Çift Katmanlı Blu-Ray ROM
Nvidia 9600M GT ekran karti
15,4 inc WXGA BrightView 1280x800 cozunurlukte ekran
Altec Lansing hoparlörler
802.11 b/g
Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
4 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası
Video yakalama arabirimi IEEE 1394 Firewire Arabirimi
Genişletme yuvaları 1 ExpressCard/54 yuvası
Tümleşik parmak izi okuyucusu
HP Mobile Uzaktan Kumanda

Almayi planladigim Sony'nin yeni cikmis bir modeli var. Henuz cogu yere gelmemis ancak inceledim ve bana gore fena gelmedi. HP'ye gore kafama takilan detaylar oldu onlari sormak istiyorum ancak once ozellikleri:

Sony VGN-FW4ZTJ/H
Intel Core™ 2 Duo İşlemci P8700 2,53 GHz
Windows Vista Home Premium (64 bit)
6 GB RAM (DDR2 1x4GB, 1x2GB 800 MHz)
500 GB 5400rpm hard disk
Blu-ray Disc Sürücü (okuyucu/yazıcı) - BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM
ATI Mobility Radeon HD 4650
16,4 cok lambali X-black 1920x1080 cozunurlukte ekran
Dolby Sound Room destekli hoparlor
3 USB portu, 1 VGA portu, 1 HDMI portu, stereo kulaklik jacki, hoparlor jacki, 1 IEEE1394 portu, MemoryStick Std/Duo/Pro girisi, SD kart yuvasi, mikrofon jacki, Motioneye kamera, Expresscard yuvasi
802.11 a/b/g/n draft

Simdi size sormak istediklerim donanimsal olarak Sony bana biraz daha guclu gibi gorundu ancak bazi konularda yaniliyor olabilir miyim? Mesela ekran kartlari konusunda cok fazla bilgim yok sizce ATI HD 4650'nin performansi 9600M GT'dan daha iyi midir? Sony'nin bahsedilen ekran kalitesi cidden yerinde midir? Altec Lansing hoparlorlere gore Sony Vaio'da bulunan ses sistemi nasildir? Parmak izi okuyucu, ekstradan 1 USB port, eSata ve kizilotesinin bulunmamasi ciddi anlamda buyuk bir eksiklik yaratabilir mi? Bunlarin yani sira en onemlisi windows vista 64 bit kullananlar var mi ve memnunlar mi? Daha once hic 64 bit kullanmadim ve gerek oyun gerekse programlarda sorun cikabilir diye korkuyorum. Ha birde ileride programlama dersleri alacagim suan icin pek bilgim yok ancak bilgisayar muhendisligi okuyan arkadaslara danismak istiyorum 64 bit'lik bir sistemi kullanmam zorluklar yaratabilir mi?

Tesekkurler.. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
gercekten cogu kisi oyle soyluyor ancak bazilari uyum konusunda problem ciktigini soyluyor. mesela oyun konusunda problem yaratti mi? oyun haricinde uzun sureler boyunca programlarin 64 bit surumlerini araman gerekti mi? birde uyumluluk modu benzeri birsey varmis, 32 bit programlari calistirmak icin dogru mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

32 bit programları çalıştırıyor normal.

ben hiç bi oyunda sorun yaşamadım, sanırsam bazı eski oyunlarda sorun oluyor. yani baya eskilerde. uyumluluk modu var zaten, kimi oyunun readme sinde açıklaması oluyor. zaten yeni oyunların hepside uygun.
bi tek şöle bi durum var, 64bit internet explorer da flash player yok. flash playerın 64 biti olmuo, dolayısıyla 32 bit kullanıosun. ama flashsız kullancaksan 64bit ie süper hızlı.

seneler oldu artık yeterince stable zaten, bi sorun yok. kullan :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak bakınca eski laptop'unun da gayet iyi bir sistem olduğu gorunuyor. Yeni alacağın notebook'da aşırı bir hız farkı göreceğini sanmıyorum. Fakat yine de daha iyi ve daha guzel bir sistem oldugu ortada. Ozellikle en azından ekranı 1" fazla oldugu icin tercih sebebidir.

Ekran kartı konusunda, incelediğim kadarıyla Ati HD4650 GDDR3'e sahip 1gb'lik bir ekran kartı ve notebookcheck'in benchmarkinglerine gore 9600M GT'den daha iyi performans veriyor. Ayrica 9600M GT'nin 512mb'lik DDR2 bir mobile graphic card oldugunu hatırlatmakta yarar var.

Windows 7 64bit kullandım uzun bir süre. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Sony'nin de vista'lari ucretsiz w7'ye gecirdigini duymustum. 64bit w7 ile bu sistem gercekten guzel olabilir.

Ben de bu notebook'u almayı dusunuyorum. Kullanan varsa yorum bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Peki Sony haricinde onerebileceginiz notebook'lar var mi? Senin almayi dusundugun HP bilgisayarda benim eski HP bilgisayarima benziyor. HP'ler aslina bakilacak olursa fiyat ve donanim orani bakimindan oldukca basarili. Yalniz bazen anakartlari sorunlu cikabiliyor ki cogu kisinin basina gelmis. Benim eski bilgisayarimda hoparlor patladi, ekrani titreme yapti ve batarya ile ilgili sorun cikartti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...