Disease Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 birisi anti logaritmayı nası alcağımı anlatsın log2=10.log(1+r) üzerinde mümkünse düzenledim 0,030103 = log(1+r) den anlatırsa daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 niye garbage? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 hesap makinem yanimda olmadigindan aslinda hesaplayamiyorum ama soyle anlatayim belki yardimci olurum log 2= 10.log(r+1) 2=r+1)^10 2^(1/10)-1=r islem yapamiyorum varsa elinde duzgun bi hesap makinesi bakiver yanlis gibi gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 özür dilerim doğruymuş dory :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 yahu çok basit log a = b ise a = 10^(b) hatta daha genel tanım log (c tabanında, default = 10) a = b ise => a = c^b eğer bu bilgiyi kullanırsan log 2 yi hesaplayıp cevap çıkıyor.. bunun yanı sıra log 2 = 10*log (1+r) idi. bu da log 2 = log (1+r)^10 demek a = b gibi düşün.. 10^a = 10^b olur. 10^(log 2) = 10^(log(1+r)^10) 2 = (1+r)^10 2^0.1 = 1+r r=0.07 falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 ki dory'nin verdiği cevap seninkinin doğru ifade edilmişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 ıhımmm anladım ya hoca kitapta log2 nin değerini yazmış sonra antilogaritma almışta ondan kafamı karıştırdı önceden nette baktığımda 10^x tir antilog diye yazıyodu sadece . değerden yola çıkarak düşününce 10^0.03013 gibi bişey oluyodu ondan kafamı karıştırmıştı loglu olarak düşününce anladım olayı saol ^^ bide işletmeci adamım hani logaritma cetvelim fln da yok kitaptada log2 nin değeri şudur fln dememiş . bi nüfus hesaplıcaz diye yaptıımız iş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Disease said: özür dilerim doğruymuş dory :( ehu estafuruldak siz matematigi sevip ugrastikca biz matematikciler mutlu oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 ya hoca özürlü olunca böyle oluyo . kitaplarını kendi yazıyo adam antilogaritma anlatmıyo kitapta şöyle şöyle yapılır diye . sorunun tekinde kullanıyo hani antilogaritma nasıl alınır orda anlatsa bari ama o da yok . normalde matematik hastasıyım sırf şu adam yüzünden soğudum resmen ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar