Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eric Edelman Ve Türkiyeyi neler bekliyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
unity100, 09 Haziran 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
- amerikayla 8 milyar dolarlik sadece silah ticaretimiz var.
- e ama ermenilerin silah ihtiyaclarini fransizlar karsiliyor.

HAYIR!!! askeri ticaretten bahsetmedim, hele ki amerikayla olan ticaretten hiç bahsetmedim.(askeri açıdan amerikaya bağlıyız gibi iğrenç bir anlam varki midem ağzıma geliyor)

olay çok basit orta doğu-balkanların-kafkasların ortasındaki (en azından) askeri açıdan en güçlü ülke mi? yoksa ermenistan mı?

ermenistan a verilen destek falan eften püften şeyler kaale almaya bile değmez.[signature][hline]KEDIDIR KEDI !
Mesaj tarihi:
Ermenistana verilen desteğin tek nedeni,bu ülkenin Rusyanın elinde tuttuğu kafkaslardaki son kale olmasıdır..Ermenistan bağımsızdır ama ekonomisinin %60ında Rus ağırlğığ gözükmeltedir.Amerika ayrıca Ermenistana sahip olmak ister çünkü BAkü-Tifli-Ceyhana alternatif olarak.Bakü-Erivan-Ceyhan boru hattı ekonomik olarak ucuza gelmektedir..Zaten Amerkanın Ermenistana yaptığı müdahaleleir biliyoruz..En son Gürcistanda yaptıklarını yapıp muhalefeti ayaklandırdılar ama R. Koçaryan;Burası Gürcista değil diyerek mesajnı verdi..Ayrıca türk-Ermeni sınırının açılması bizimde lehimize olur bu sayede azerbaycan üzerinden Türki cumhuriyetlere ulaşmamız kolaylaşır..Ve Bu ülkeye ihracat yapanlar da Gürcistana verdikleri + gümrük parasından da kurtulurlar..[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 09 Haziran 2004 17:52 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 09 Haziran 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
- amerikayla 8 milyar dolarlik sadece silah ticaretimiz var.
- e ama ermenilerin silah ihtiyaclarini fransizlar karsiliyor.

HAYIR!!! askeri ticaretten bahsetmedim, hele ki amerikayla olan ticaretten hiç bahsetmedim.(askeri açıdan amerikaya bağlıyız gibi iğrenç bir anlam varki midem ağzıma geliyor)

olay çok basit orta doğu-balkanların-kafkasların ortasındaki (en azından) askeri açıdan en güçlü ülke mi? yoksa ermenistan mı?

ermenistan a verilen destek falan eften püften şeyler kaale almaya bile değmez.

baglisin tabi arkadasim bagli olmaz misin. dunyada en buyuk silah endustrisine sahip ulke haliyle bagli olucan. tarihin her doneminde silahi iyi yapan satar silahi bu boyledir.

ronesansta italyanlardi, barok cagda isvicreli muhafizlar, merkantilizm caginda hollandali gemi yapimcilari, sonra ingiliz tershaneleri.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
oldukca saçma bır komplo kuramı olmuş ozellıkle aşırı MHP tarzı bır uslup sezdım verılen lınkte yani Otuken forumları aşırı milliyetçi lı bır sıtenın lınkıdır usluplar fılanda oyle
Artık harbıden su olaydan cıkın ABD Turkıyeyı ısgal edıcek dıye sokakta konusurlar efendım once suriye sonra iran sonrada sıra turkiyedeymiş ama şunu unuttular ABD daha Irakla başa çıkamazken Suriyeyi gectim Iran ı nasıl kontrol altına alıcak NATO gıbı bır pakt varken nasıl kuşatacak turkıyeyi arada stratejik işbirligi var onu nasıl cıynıycek bir ırak işgalınde saddam gıbı bır dıktator olmasına ragmen dunyada rezıl oldu sızde turkıye gıbı bır demokrat ulkeye gırmeye cesaret edebılırmı
ayrıca Turkıye su anda F16 yapabılıyor tank yapabılıyor onu geçtim DENİZALTI yapıyoruz dunyada denizaltı uretebılen 8 ulke var ve denızaltılar acayıp bır stratejık oneme sahıp ayrıca bır ulkenın hava kuvvetlerı komutanı arşivlere gecicek resmı bir roportajda Ilk Turk Astronot 2016 da uzayda dıyorsa bu ulkede gercekten bır seyler gelısıyor demektır
ole hep karamsar hep karamsar gidiyorsunuz Turkıye ortadogudaki en guclu ulke şu anda ve turkıyenın muazzam bır ekonomısı var turkıyenın ekonomısıyle 300 mılyon ınsan doyar 65 i bırakın sorun ekonomının kotu olması degıl ıyı yopnetılememsı kaynakların başka yere harcanması çarcur edilmesi bu şuna benzıyor baban ayda 20 mılyar maaş alıyor 19 mılyarını kumarda felan yıyor karıya kıza harcıyor sonra eve bır mılyarla gelıp ne yapalım bu ay ıdare edıcez demesıne benzıyor ve eger senın aılen hesap sormassa her ay duzenlı olarak gıdıyor bu para sen açız dıye yalvarıyosun ama cesaret edıpte baba ne yapıyosun aldıgın o parayla demıyorsun hatta saf gıbı babanın ayda 1 mılyar maaş alan zavallı bır adam oldugunu düşünüyorsun[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

• Yeni Oluştur...