elaidi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Ukrayna göçmeni yahudi bir aileden gelen Edelman'n annesi İstanbul Yahudilerinden bu sebeple Türkçeyi anadili gibi konuşuyor dersek yanlış olmaz ama siz bakmayın o yine Türkiye'de Türkçeyi az anlarmış gibi yapacaktır. Kendisi 14 aralık 1952de Columbus,Ohio'da dünyaya gelmiş. Edelman seçilmiş ırktan olduğundan mesleğinde hızla yükselmiş. Kısa zamanda çok kritik yerlere kritik zamanlarda gönderilen bir diplomat olmuş. 1980 yılında Amerikan dışişleri bakanlığına girdiği yılki ilk görev yeri tesadüfe bak?ı yahudilerin kutsal mekanları Batı Şeria ve Gazze Bölgeye özerklik tanınması için görüşmelerde bulunan Amerikan delegasyonunun üyesi. Katıldığı görüşmelerden bir kaç hafta sonra İsrail Kudüs'ü başkent ilan etti vebinlerce yıllık Yahudi düşü gerçek oldu. Edelman buna tanıklık etti. İkinci görev yeri Sovyetler Birliği burada Amerikan Dışişleri Bakanlığı özel danışmanı oldu. Kendisine hangi konularda danışıldığını bilemeyiz ama Edelman1984-1986 yılları arasında Sovyet İmparatorluğunun çöküşüne tanıklık etti. Ne tesadüf değil mi? Edelman'ın bundan sonraki görev yeri 1989-1990 yılları arasında Doğu Avrupa Masası Direktörlüğü. Esas görevi Varşova Paktı'nın dağılmasına çalışmak olan bir birimdir bu. Edelman o kadar şanslı bir adam ki, başka bir tarihi olaya da burada tanık oldu. Berlin Duvarı yıkıldı, Almanya birleşti ve Varşova Paktı çöktü...Ne büyük tesadüf değil mi? 1993 yılında Çekoslovakya'ya Prag Büyükelçi müsteşarı olarak gönderildi. Göreve başladı ve bu ülkeye uğurlu ayağı değer değmez Çekoslovakya karpuz gibi ikiye yarıldı. Çek cumhuriyeti ve Slovakya adında iki yavru doğurdu. Bundan sonra Cheneyin çevresinde görmeye başladık Edelman'ı. Cheney özel ekibindendi kendisi. Bush'un seçilmesinden sonra ise Ulusal Güvenlik Şefi oldu.Bütün 11 Eylül,Afganistan ve Irak olayları sırasında da bu birimin başıydı. Kendisi ayrıca İsrail'deki aşırı sağcı Likud Partisi'nin çok sevdiği bir isimdir.Evet ve sayın Eric Edelman'ın, ne olduysa bir anda Büyükelçilik görevine önderilmesine karar verildi.Edelman'ın geçmişine bakarsak girdiği ülkelere hep tarihi değişimler öncesi ayak basmış bir şahsiyet. Edelman, görev süresi boyunca kiminle görüştüyse, hangi toplantıya katıldıysa Türkiye tehdit etti. Kıbrıs’ta Dektaş’ı “çözüm”ün önündeki engel olarak gösteren büyükelçi, Irak’a asker gönderilmesi konusunda baskı kurdu. Eylül ayında Türkiye Başbakanının İran’a yapacağı gezinin iptal edilmesi sağlayan Edelman, son olarak Türkiye’nin Ermenistan sınırını açmasını istedi. Edelman, Elçilik’te hangi gazetecilerle ne konuştu? Yeni büyükelçi, gelir gelmez ilk iş olarak İstinye’deki elçilik binasında büyük medya kuruluşlarından 10 gazeteciye ve 3 tarihçiye iki gün boyunca tanışma yemeği verdi. Bu yemeğe katılanlardan sadece biri biliniyor, o da hasta yatağından kalkarak gelen Ertuğrul Özkök. Onun dışında hangi gazetecilerin katıldığı bilinmiyor. Hiçbir köşeyazarı ya da gazete bu yemekten bahsetmedi. (Biz bu yemekli toplantıyı Recep Canbolat’ın internetteki bir yazısından öğrendik.) Bu yemekte iki ABD’li stratejist, elçilik basın müsteşarı Joseph Hullington ve Kuzey Irak’taki Kürt parlamentosunun fikir babası Nicholas Kass brifing verdiler. ABD’deki Wisconsin Üniversitesi Osmanlı Tarihi Bölüm Başkanı Kemal Karpat’ın da katıldığı toplantıda Irak’ın ve Ortadoğu’nun geleceği tartışıldı. Irak sınırının 1922 Kahire Atntlaşması ile yanlış coğrafyaya oturtulduğu ve bölgenin Osmanlı döneminde olduğu gibi Kerkük, Bağdat ve Basra olmak üzere üç eyalete yönetilmesi gerektiği konuşuldu. Bu fikir, kısa bir süre sonra ABD’nin eski BM Daimi temsilcisi Richard Hollbroke tarafından aynen dillendirildi. Son günlerde Cengiz Çandar, Taha Akyol, Ertuğrul Özkök gibi yazarların adeta bir tarihçi havasında yazılar yazmalarında bu toplantının etkisi nedir, bilmiyoruz. Ancak bu toplantıya katılanların ve konuşulanların gizlenmesi Türkiye’ye dönük büyük bir komplonun işaretini venriyor. Edelman Türkiye’yi tehdit ediyor ABD’nın “karanlık” büyükelçisi, 29 Eylül tarihinde, Ankara’da “Dünya’daki Son Gelişmeler ve Türkiye’ye Etkisi” konulu bir sempozyumda Türk basınında pek yer almayan tehdit dolu bir konuşma yaptı. Edelman, konuşmasına Türkiye’nin ulusal çıkarlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirterek başladı. “Terörizmle mücadele”de Suriye’ye daha çok baskı kurulacağını söyledikten sonra Türkiye’nin Ortadoğu’da İsrail’le ortak hareket etmesinin önemini vurguladı. Edelman, “İran’ın yeni bir vizyonla dünyaya karışmasından yanayız” dedi. Buradaki plan şu: Türkiye’nin bölgesel işbirliği yapabileceği komşuları İran ve Suriye’ye karşı ABD ve İsrail’in yanında olmasını sağlamak. Çünkü Türkiye-İran ve Suriye arasında işbirliği ABD’nin Ortadoğu’daki tüm planlarını bozar. ABD, bunun önünü kesmek için büyükelçisi aracımlığıyla Türkiye’ye baskı kurmaktadır. Edelman, konuşmasında KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı da hedef gösterme küstahlığında bulundu. “Denktaş gelişmeye engel olmamalı. Kuzey Kıbrıs’taki seçimlerde ulusla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 biraz uzun oldu ama kusura bakmayın[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 yazilanlar ne kadar dogru bilmiyorum ama, dogru olsa bile: kolay mi oyle abd buyukelcisine sktiri cekmek? yine dogru olsa bile, bizim devletimiz gelenekleri, kurumlari vesaireleri vesaireleri olan koktu bir devlettir. biz de bir haltlar yiyoruzdur kafanizi yormayin siz.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 KGB de yiyodur dedik hepimiz ama..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 bence herkesin dikkatle okuması gereken bir yazı.. çünkü tüm ülkemizi dolayısıyla bizi ilgilendiriyo.. sovyetlerdeki gibi bir yıkımın ardından herkes gibi acı çekecek olabiliriz.. düşünüp tartışmalı bence..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2004 tamamen komplo teorilerinden olusmus bir yazi, bastan sona surekli ayni sey tekrar ediyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 sozlukteki entrylerden toplanmis bisey zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 bunları yazan kişi işini bırakıp hemen roman yazarlığına geçmeli, nassı bir koplo teorisidir o öyle :) böyle komplike bir senaryo ile Tom Clancy'yi bile yanına çırak alır adam ehe[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 birincisi sözlükten almadım.. ikincisi yaşanmış diplomatik olayları nasıl komplo teorisi olarak nitelendirirsiniz anlamıyorum? Gerçekleri inkar ederek nereye kadar gidebileceğiz? Açıkçası bence mantıklı.. Bizde bir ayrılma söz konusu değil tabii ki ama bence ayrılma çöküşten farklı olarak başka bir felaket gelebilir başımıza.. Şu dünyada amerika istiyor da ne olmuyor bir söyler misiniz? Beyaz Saray isterse ne biz ne de onların emrindeki MIT bişey yapamaz.. aynen CIA'in düşmanı KGB ve sovyet vatandaşlarının yapamadığı gibi.. Saygılar.. p.s bir iki şey evet birbirini tekrarlar gibi yazıda ama bu iki yazıyı birleştirmemden kaynaklanmaktadır. [Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 08 Haziran 2004 19:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Bunlar komplo teorileri değil ve MIT Beyaz Saray'ın emrinde yani? LOL[signature][hline]VII. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 said: Xaer_Aloneheart, 08 Haziran 2004 19:54 tarihinde demiş ki: 1-Şu dünyada amerika istiyor da ne olmuyor bir söyler misiniz? 2-Beyaz Saray isterse ne biz ne de onların emrindeki MIT bişey yapamaz.. aynen CIA'in düşmanı KGB ve sovyet vatandaşlarının yapamadığı gibi.. 1 - Dünyayı sınırlarına katamıyor. 2 - CCCP yani SSCB (USSR) patlayalı bayağı olduğu için onlar artık birleşmiş sovyet sosyalist cumhuriyetinin vatandaşı değil.KGB kapatılalı da bayağı oluyor.[signature][hline]VII. [Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 08 Haziran 2004 20:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 MİT ne kadar tek başına olsa da mit'in yurtdışı icraatları genelde cia'in onayından geçiyo.. bunu soner yalçın'ın Bay Pipo adlı kitabında bile bulabiliyoruz.. Alparslan Türkeş kaldırtana kadar CİA'in mecliste ofisi vardı. ve meclise gelen faxları ve telefonları ilk bu yetkililer alıyordu. Bu konu hakkında daha fazla bilgi sunucam size..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 C.I.A'in verdiği emirlerde önce Marslıların elinden geçiyor. Bunu "Son yüzyılın en saçma komplo teorileri" adlı kitapta görebiliyoruz.[signature][hline]VII. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 sozlukten almadıysan a) sen virginkiller sın b) aynı yerden alıntı yapıp kaynak belirtmemissin c) sen yazdın kaynak belirtilmeden kullanıldı, düzelttirme geregi gormemisin choose your destiny. btw, said: Dralnu, 11 Mayıs 2004 17:59 tarihinde demiş ki: britanyanin kopegiyim ondan ingilizce yaziyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Parlağımsın dral.[signature][hline]VII. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Bir anda katmasının ztn mümkünü yok.. heryeri katmasına da gerek yok.. adamların amacı heryeri almak değil işlerine yarayan heryeri almak.. ve bunları da başarıyolar. birinci planda afganistan ikinci planda ırak.. sırada suriye var bence..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesajlarımın işine gelen kısımların okuyup işine gelmeyen kısımlarını okumamanı kınıyorum.[signature][hline]VII. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 site açılırsa tam olarak nerden aldığımı size söylicem..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Neptünlülerden mi?[signature][hline]VII. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 ama isterseniz siteye bakabilirsiniz.. www.kurtlarvadisi.gen.tr forum bölümleri beyin fırtınası bölümü.. eric edelman isimli topic..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 türkiye'nin amerika'nın hizmetçisi olduğunu içişlerimizi kontrol altında tuttuklarını ve onlara muhtaç olduğumuzu inkar mı ediyorsunuz yani? lütfen dalga geçiyorsanız söyleyin bana..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 etmiyorlar. herşeyi görüyorum ben. said: Alexi_Septimus, 08 Haziran 2004 20:11 tarihinde demiş ki: Parlağımsın dral. Oh yeah, aight. Aight, I put on my robe and wizard hat .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 bu toplamadır bu şudur virginkillersın vs vs... bu konuyu telafi edicemi sölememe rağmen hala napıosun anlamadım.. devamlı bunu söliceksen bişi söleme.. he topic hakkında yazmak istediğim bazı şeyler var diyosan.. o zaman yaz rica edicem.. teşekkürler.. ekliyorum kaynak eklemesem de bunlar gerçektir kanıtlanmış ve olmuş şeyler olduğundan sorumluluğu üstüme alıyorum ki ztn bu forum kurallarında da yazıyor.. tartışmayıp alıntı olmasına b** atıcaksanız kapatın gitsin..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 alinti olup olmadiginin arkasinda aradigim sey onermelerin gercekligi degildi, senin karakterin hakkinda birkac parca bisey bulayım diye aradım. sen hala daha yaptığın alıntının sorumluluğunu üzerime alırım gerekirse falan diyosun da asıl sorun ciddi bir sekilde kendin yazmis gibi gostermen konunun üzerine 2. kere gidinceye kadar. burdan cikardigim sonuc: plagiarism diye birseyden haberin olmadığı veya olup da sallamadığın. eğer ikincisiyse senin için 135bin olu verelim yunanistan i alalim kampanyasini oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 plagiarism yakından tanıdığım bi terim.. orta3'te plagiarism yüzünden 1 gün uzaklaştırma almıştım ve o güne kadar ne olduğunu bilmiyodum itiraf etmek gerekirse.. fakat bunun ne olduğunu gayet biliyorum.. bu yazıları kendim yazmış gibi gösterdiğim ise tamamiyle boş olduğunu düşündüğüm kafandan uydurduğun birşeydir.. bunu neye dayanarak söylediğini merak ediyorum.. gerçekten mantık dışı şeyler söylüyosun.. şu anda nerden aldığımı yazma imkanım olmadığından yazamıyorum bunu söyledim ötesi var mı? site açılır açılmaz nerden aldığımı yazıcağımı da söyledim.. şu yaptığın rahatsızlıktan öte birşey değil..Kurtlar Vadisi sitesi açılmadığından araştırmayı yapan rumuzlu birinin sitesini buldum ve ordan yazıyorum.. böylece arkadaşın araştırma emeğine de tecavüz etmemiş olduk.. http://www.otuken.org/html/modules.php?name=News&file=article&sid=78 [signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth MoLLy-Snn Saykoo-Rw Realm Oy asiye asiye tütün koydum kesiye... [Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 08 Haziran 2004 20:48 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 08 Haziran 2004 20:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar