aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 puansal bi durum galiba daha cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 _Mikael_ said: Bu arada ben de yeditepe inşaat müh(tam burslu) yıldız teknik inşaat müh arasında kaldım.yeditepenin eğitimi nasıldır inşaat müh için? yeditepe geçen sene açıldığı için hiç belli olmaz. yıldız teknik boktan bir yerde aynı inşaat eğitimini veriyor. ben ikisi arasında kalsam yeditepe seçerdim. geçen sene gidip istanbul kültür - inşaat'ı seçtim. baya araştırdım öncesinde, eğitimi iyi. okulun %70 i falan bursludur. bir şekilde burs veriyorlar. yeri boktan ama, kampüs yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 @Ferrero yeditepeyle yıldız aynı eğitimi veriyor derken neye dayanarak diyorsun bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 çoğu üniversiteyle aynı diyecektim, yeditepe bilinemez demiştim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sufle Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 _Mikael_ said: Bu arada ben de yeditepe inşaat müh(tam burslu) yıldız teknik inşaat müh arasında kaldım.yeditepenin eğitimi nasıldır inşaat müh için? tabi ki yıldız teknik.ismi var bir kere. hem yeditepenin ortamı çok kötü. kaç tane gidip bırakan arkadaşım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 İyi de dediğin gene yüzeysel bi yaklaşım oldu.Hangi kriterlere göre diğerleriyle aynı?ODTÜ'ye göre mi aynı, Atatürk Üniversitesi'ne göre mi aynı?Yıldız inşaatın işe yaramaz anabilim dalları da var avrupada zor bulunucak kalitede anabilim dalı da var.Biraz fazla genelledin sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Killer said: ya şimdi kafamda 4 üniv var. kadir has yeditepe bahçeşehir bilgi bilgiyi ayrı yazdım üçü bilg müh diyeri bilg bilimleri okutuyo ki senenin başndan beri ben de bilg bilimleri istiyodum donanım kısmıyla işim yok falan filan diye. ama bazı gerçekler var.türkiyedeyiz.mühendis diplomasını görünce milletin gözünde farklı biyerin oluyo ki öyle olmalı zaten.ne biliym mühendislik dersleri alıyosun işte fizik kimya mat.çoğu alanda işine yarayabilcek dersler. öte yandan zaten ayrı ücreti vericem bu okullara.mühendis olup ilerde iş bulma imkanı mı arttırayim yoksa bilg bilimleri okuuyp yazılım konusunda kendimi eğiteyim istediğim şeyin arkasından koşmaya devam edeyim bu noktada kararsızım. bide ulaşımı çok tüketicek gibi 12 sene boyunca dershaneye ve okula yürüyerek gittim.[bu sene dershaneye de arabayla paso} kısacası dotüm alışık rahata 4 5 ay git 6. ay kan kus da olmasın yani.gerçi böyle düşününce ya bahçeşehir ya yeditepe ama öncelik eğitimde deacon yeditepenin bilg mühleri hakknda iyi şeyler söylemiş.kadir has hakknda kötü yorum yapılmış.bahçeşehirde de mühendisliğe pek yönelinmemiş falan ka-fa 1500'ü de geçti fenayım şu an CS ve CE egitim olarak farketmiyor demek, CE okursan yazilimsal olarak CS okuyanlardan daha geride kalmazsin demek. Ayrica CS okusan da sana CE'ler kadar donanim gosterirler demek. Gosterseler bile bu sadece tek bir ders, korkma, kimse seni elektrik elektronik muh. ya da makina muh. zannetmiyor. CE cercevesinde gorursun derslerini. Bu ikisi arasinda bir fark yok. Olmasi icin mufredaylarinin farkli olmasi gerekir. Acip bak mufredatlarina her 4 okulun da. Hepsinde mat/fizik/edebiyat gormen gerekir. Standarttir cunku. Yani bu ikisi arasinda senin inandigin tek fark muhendislerin daha fazla is olanaginin olmasi, ki ben buna katilmiyorum, o zaman dogru tercih muh. diplomasi veren bir okulda okumaktir. Obur taraftan sirf diplomanda muh yazsin diye referansi bes para etmez hocalardan ders alacagina, adam gibi referans olabilecek hocalarin oldugu okul bence daha mantiklidir. Oturup hocalarina bak. Edit: YTU'nun istedigi kadar -sozde- adi olsun. Adamlarin kariyer icin herhangi bir yaklasimlari bile yok. Firma olarak yeni mezunlara ilan yollamak istiyorsun, kirk dereden su getirmen gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 bilgide okutulan dersler YEAR I Fall COMP 149 How to Solve It?-The Fundamentals of Computer Science I MATH 149 Calculus for Financial Mathematics I TK 149 Turkish I Spring COMP 150 How to Solve It?-The Fundamentals of Computer Science II MATH 150 Calculus for Financial Mathematics II TK 150 Turkish II YEAR II Fall COMP 231 Data Structures and Algorithms I COMP 241 Theoretical Skills in Computer Science COMP 249 Computational Theory, Circuits and Programming I COMP 297 Seminar I HTR 101 History of Turkish Revolution I Spring COMP 232 Data Structures and Algorithms II COMP 242 Signals and Systems COMP 250 Computational Theory, Circuits and Programming II COMP 298 Seminar II HTR 102 History of Turkish Revolution II YEAR III Fall COMP 313 Structure and Interpretation of Computer Programs COMP 381 Database Systems I COMP 397 Seminar I MATH 303 Probability and Statistics MATH 365 Logic and Computational Theory III .................. Elective from cs list Spring COMP 306 Operating Systems COMP 314 Principles of Programming Languages COMP 332 Software Engineering COMP 382 Database Systems II COMP 398 Seminar II ................... Elective from cs list YEAR IV Fall COMP 403 Selected Advanced Topics in Computer Science I COMP 412 Parsing, Compiling and Interpreting COMP 451 Dissertation I COMP 497 Seminar I ................... Elective From Cs List ................... Elective From Full List Spring COMP 404 Selected Advanced Topics in Computer Science II COMP 452 Dissertation II COMP 461 Web Services and Systems COMP 498 Seminar II ................... Elective From Cs List ................... Elective From Full List yeditepeninkini bulamadım. riglous e aynı şeyler öğretiliyosa aşağı yukarı niye cs? yeditepeden 3 kişi microsoft yazılım yarışmasında finale kalmış dgdfg. bilginin cs tanıtım vidyosunda da sağlam abiler gelmiş yahoodan googledan falan. bir başka olay yeditepenin olanakları falan daha iyi gibi.sanal gerçeklik lab'i varmış misal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 riglous said: .... Edit: YTU'nun istedigi kadar -sozde- adi olsun. Adamlarin kariyer icin herhangi bir yaklasimlari bile yok. Firma olarak yeni mezunlara ilan yollamak istiyorsun, kirk dereden su getirmen gerek. bi ilan göndericeğinde sorun çıktı diye bütün üniversitenin kariyer için bi planları yok demen komik.ayrıca bu dediğin bölümden bölüme değişir.inşaat fakültesi elinden geldiği kadar öğrencilerin piyasayla iletişimi için kariyer günleri tarzında aktiviteler yapıyor.kaldı ki sen öğrencine bişey veremedikten sonra(genel olarak söylüyorum) kariyer günlerinin dibine vursan nolur?yeni mezununu bi şirkette işe sokarsın 2 gün sonra bi sorun çıktığında girdiği gibi çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 @cihant, said: Konu: %50 bilg mühendislikleri {939} @killer, Ayni seyler ogretiliyorsa CS degil, ayni seyler ogretiliyorsa CS/CE olmasinin herhangi bir etkisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 yukarıda tartışılan bilgisayar bölümü değil ama oraya da bi baksaydın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Pardon, bilgisayar muhendisligiyle ilgili bir konuda, insaat muhendisligi hakkinda konustugunuzu anlamamisim. @Killer, sanal gerceklik ilgini cekiyorsa, git bir bak bakalim ne var icinde diye. Ilgini cekmiyorsa bu konu, zaten olup olmamasi seni ilgilendirmiyor pek (objektif ve bencil dusun). O konuda egitim veren hocanin makalelerine bak, nerelerde yayimlanmis, ne siklikla yayimliyor. Prof'a email at, nedir ne degildir diye. Bilgi'nin yahoo'dan google'dan adam getirmesi aslinda o kadar da sana katki saglayan bir sey degil. Yahoo'dan bu sene gelen adam, zaten Ozgur Yazilim Konferansi'nda konustu, herkese acik bir etkinlikti, herkes guzel guzel JS hakkinda genel bir bakis acisi kazandi. Bilgi'ye gitmesen de bu tur etkinliklere katilabilirsin. Bu da senin icin secici bir faktor degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 riglous anladım dediğini de şimdi anlamadım tabi dersler nedir ne değildir ve yeditepeninkini bulamadım. karşılaştırmalı bişey yapabilr mi biri?veya yeditepenin derslerini bilen biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 http://cse.yeditepe.edu.tr:8080/cse/files/tanitim-CSE-2009-10_tr1.pdf buldum dersleri de karşılaştırma lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 yanımda bilgisayar mühendisi kuzenim var heh. baktık aynı değil dersler bilgisayar bilimleri direk yazılım elektronik hiç bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Nassi ya. Ayni seye mi bakiyoruz? Senin koydugun pdf'teki derslerle Bilgi'nin programi birebir uyusuyor neredeyse. Aralarindaki fark Otomata ve mikroislemci dersleri. Bilgi'de hangi secme dersler var bilmiyorum. Onlara da bakmak lazim. Hic elektronik dersi yok diyen bilgisayar muhendisi kuzenine de selam ederim, COM249 ve 242 var orda kapi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 ben yanlış anlamışım ya sorry de insanlar niye cs seçiyo ce varken?fizik kimyayla uğraşmiyim diye değildir heralde sırf. sonuçta ben ilerde oyun programcılığıyla ilgili bişey yapmak istiyorum.herhangi bi kolunda.yani ce bana bu eğitimi verebilcekse yeditepeyi ilk sıraya yazıcam ki ulaşımdı zart zurt bana daha kolay.yer olarak gönlüm yeditepeden.tabi bu yine 2. plan benimn için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Kendimi Bilgi'ye adam arayan kelle avcisi gibi hissettim bi an. ES 105 Müh. ve Mim. Lit. EE 211 Elektrik Devreleri ES 106 Teknik Rapor Yazım ES 162 Malzeme Bilimi ES 231 Olasılık ve İstatistik ES 224 Sinyaller ve Sist. ES 301 MühendislikYönetimi ES 272 Sayısal Analiz ES 491 Mühendisler için Hukuk Bak bu dersler Yeditepe'nin sagladigi, ES ve EE'ler. ES231'in orada olmasi cok sacma olmakla birlikte, Bilgi'de de var. Bunun disinda ES224 de var zaten. Sayisal analizde ne anlatilir bilmiyorum. Ancak 1xx dersler yalandir. Esas fark 211, 301,272 ve 491. Acikcasi Software Engineering sana muhtemelen 301'in dengidir. 272'yi matematik bolumunden alabilecegini umuyorum. 211'i signals and systems dersinin girisinde gosterirler zaten. Tek fark 491. Buna da sen karar ver artik. Tum bunlara karsilik Bilgi'nin secmeli olarak ne sundugunu bilmiyorum. Onlara bakmak lazim. Fazladan bir sey gosterdigini de sanmiyorm acikcasi. Basindan beri soyledigimiz sey, CS ve CE'nin program olarak bir farkinin bulunmadigi, en azindan TR'de. Ama bir dersin Yeditepe'de olmasi demek, adam gibi gosterildigi anlamina gelmiyor. Aynisi Bilgi icin de gecerli. Senin icin onemli olan universitenin sana nasil yaklastigi. Git konus departmanlarla. Acik acik soyle, ben bu 4 universiteyi dusunuyorum de. Neden sizi secmeliyim diye sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 ve evet üstteki mesajı çok anlamadım gsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 nesini anlamadin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 ders kısmını bu arada yeditepe %100 bilgi %100 yeditepe %50 bilgi %50 diye yazmayı düşünüyorum şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Ogrenecegin seyler acisindan degerlendirirsek ES derslerinden tek eksigin ES 105 Müh. ve Mim. Lit. ES 106 Teknik Rapor Yazım ES 162 Malzeme Bilimi ES 491 Mühendisler için Hukuk bu dersler olacaktir. Bunlar da donanimla alakali dersler degil. Tabi bunu soylerken EE 211 Elektrik Devreleri dersinin icerigini hem signals and systems hem de computer organization'da goreceginizi umarak soyluyorum. Bunun bilgisini gidip universiteye sorman lazim. Yani git Bilgi'ye, de ki CS programinda elektrik devreleriyle ilgili bir ders var mi? En dogru bilgiyi onlar verecektir. Sonra Yeditepe'ye git, de ki sizi niye seceyim? Muhendislik disinda soyleyecekleri seyleri bir dinle. Sonra degerlendirmeni yap. Ikinci bir ihtimalse, senin su an icin calismak istedigin bir firma varsa, onlarin insan kaynaklarina sor bakalim, ben sizde calismak istiyorum, hangi universitenin mezunu sizin icin daha iyidir diye... Cok sacma gelecektir soru onlara. Sonra sunu sor, firmaya aldiklari yeni mezunlarin universite kiriliminda orani nedir? Firmada calisanlarin mezun olduklari universitelere gore istatistigi nedir? Bu iki soruya cevap versinler, ona gore bir kriterin daha olmus oldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 yok şirket falan düşünmedim 2.paragraf olmaz da yeditepe gitmek lazm yine.çarşambada bilgide cs hocalarının semineri varmış ona gitcem. bide şirket falan diyosun ne şirketi hangi şirket? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Senin ilerlemek istedigin alanda, TR'de lider olan konumda olan herhangi bir firma. Atiyorum web tasarimiysa senin ilerlemek istedigin konu, bu konuda lider olan bir firmayla gidip gorusebilirsin. ERP vs. ise yine ayni sekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 metin2'yi yapanların firmasının adı var mı dfg? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar