Qui Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 said: Alexi_Septimus, 07 Haziran 2004 21:51 tarihinde demiş ki: Zaten Qui tezini benim üzerime hazırlayacak dimi Qui =P. Evet ilk fırsatta mıncıklıcam seni :) USG'nin apandisitte kullanımını açıkçası ilk defa duydum. Ama mantıklı. İleri derece büyüyenlerde birşeyler bulunabilir. Ama karın içersindeki organlarda genel olarak USG'nin bir faydası yok. Dediğim gibi "kesin apandisit bu" dedirtecek bişey malesef yok, şüphe uyandıran bulgular var. Olay tecrubede bitiyor :)[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Ra_d Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 sen şimdi benimkine ne diyosun qui.yani sence apandisit'e yakın gibimi duruyo.çünkü hala hafif hafif ağrıyo.yürürken hafif batıyo.arada bir tam diğer tafaftan(simetriğinden) ağrıyo.ama hepsi hafif ağrılar.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo.
Qui Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Bilemiyorum, apandisit olmak için fazla sakin seyirli gibi geldi ama bu meret belli olmaz :) Dediğim gibi kendini toparlamıştır belki ciddileşmeden. Anlattığın bulgular uyuyor baya.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
MeSh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Ya benim dedem apandistten gitti feci tirsarim ondan.. Supheye yer birakma abi git aldir direk biraz bile tereddut ediyorsan. Benim siddetli gazim olmustu direk gittim doktora mesela. En ufak bir agrida giderim, yakinda aldirtcam zaten.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Bugarea Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 zıplayınca, acıması varsa apandisit olabilir.( bi doktordan duymuştum) ayrıca tuvalete çıkamama ve mide bulantısı da olurmuş apandisitde.[signature][hline]
Qui Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Zıplayınca acıma olayıda rebound ve defans'a sebep olan şeylerden ileri geliyor. Bunların nedeni karın içi organları saran periton denilen bir zarın (Alexi, FMF'teki karın ağrısının sebebide buradan) irritasyonu. Periton çok hassas, sinirden zengin bir zar, dolayısıyla en ufak problemde hemen alarm veriyor, ve bu nedenle ufak hareketlerde bile ağrıya sebep oluyor.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Infeqted Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 paticik saglik bolumu acilsin qui yazar olsun UAHHAHAHAH[signature][hline]
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 bnmde oluyo arada bir ama gaz sancısı galiba bnmkiler..nefesim falan kesilio bazen ama şöyle kıvrılıp uzanınca geçio[signature][hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Qui Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Aklıma gelmedi değil, ama web sitesi de isterler şimdi :)
Throndor Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 said: USG'nin apandisitte kullanımını açıkçası ilk defa duydum. Ama mantıklı. İleri derece büyüyenlerde birşeyler bulunabilir. Ama karın içersindeki organlarda genel olarak USG'nin bir faydası yok. Dediğim gibi "kesin apandisit bu" dedirtecek bişey malesef yok, şüphe uyandıran bulgular var. Olay tecrubede bitiyor :) USG apandisitte çok sık başvurulan bir yöntemdir. Temel olarak fekalit gibi ( dıkşının sertleşerek taşlaşması ) appendiks girişini tıkayan ekojen cisimler veya inflamasyona bağlı karın-içi sıvı gibi, dolaylı olarak apandisitin sebebi veya sonucu olabilecek hadiseleri gösterir.. Güzel bişeydir ultrason.. Hoş bişeydir..[signature][hline] Deus Ex Machina [Bu mesaj Throndor tarafından 08 Haziran 2004 21:56 tarihinde değiştirilmiştir]
theCio Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Parmaklarının ucunda dur yukarı dogru cek kendını ellerınıde kaldır acı varsa anlarsın
Cd- Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Hmm... Doktorların ne dediği belli olmuyo ama gerçekten ayakta duramazdın apandisit olsaydı... Benim bu konu hakkında bildiğim sağ kasık tarafında böyle bilemediğin bi ağrı olduğu zaman kesinlikle sıcak su torbası vs.. şey koymamalısın geçer düşüncesiyle yoksa b.k olur...bunu biliyorum bi..geçmiş olsun.[signature][hline]No Woman No Cry[Bob Marley]
GeeM Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 ben diyim 1748 siz diyin 1563, yani bundan uzun yıllar önce bir sabah ansızın mideme saplanan ağrıyla uyanıp kıvranırkene evdeki temizlikçi gazdır o yawrum dur ben oraya sıcak bişi tutiim de geçsin diyip sıcak su hatta daha ileri gidip ütü tutması ile başlayan bir maceramdır apandisit. Annem eve gelip kadını ütüyle başımda görüp delirmesi üzerine doktora gitmiştik.. Evet tamı tamına 5 saatlik patlak bir apandisitim vardı. Yaklaşık bir saat muayene oldum doktorun deyimiyle "apandis it, apandis that'im" patlamıştı, zaten çektiğim acılar bana yeterken bir de doktorun espri anlayışı beni yerden yere vurmuştu.. Derhal ameliyata aldılar. Doktor iğne yaparken bak şimdi yawrum tam 10a kadar say demişti fakat 6'yı söyleyemeden uyuyakalmıştım. Gözlerimi bir hastane odasında açtım, boğazımdan, kolumdan oramdan buramdan borular çıkıyodu. Annem ve babam çalıştığı ve abim de hastane sıkıldığı için yalnız kalıyodum ve daha 12 yaşımdaydım. Bir gece çişim geldi.. evet malesef çişe gidemiyordum ve saat başı işiyodum (serum tabi kolay değil, yaklaşık 6 gün yemek yemedim) o güne kadar karşı cinsle olan en yakın temasım bi öpücük falandı heralde. hemşire gelip pipimi tutup altına kase koyunca acayip sevinmiştim. Sonra hastaneden taburcu olurken o hemşire beni bi de yanağımdan öptü.. sonraki 2 hafta boyunca çiçek falan götürdüm, fekat o hayatını hastalarına adamış onurlu bir hemşire, bense ufak bir çocuktum ve en büyük fantazim kız arkadaşımla barbi ve keni seviştirmekti. Yaa işte böyle bişidir apandisit.[signature][hline]
GeeM Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 evet ama patladıktan sonra da " aa seninki patlamış artık alamayız sen şurda öl" demiyolar abicim. Temizlikçi kadın ütü tuttuğu için apandisitim patlamış. Sıcak apandisite iyi gelen bişey diil yani. Çok fena bi ağrı ve çaren yoksa mecburen çekiosun. çaresizlik kötü şey.[signature][hline]
Halfmumi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 LoL GeeM :) Topik dikkatimi çekmemiş önceden : Geçmiş Olsun Ra_d Ne çıktı sonuc? Hayırlısı bakalım...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004]
Ra_d Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 şu anda ağrılarım geçti. başka bi doktora gittik.kendisi aile doktorumuz olur.genel cerrah.benide iki kez ameliyat etmişliği vardır.bütün aile fertlerimizi tanır.kendisine gittik.adam seninkisi %90 apansisit ama doktorlar ağrıların az olduğu için emin olamamışlar dedi."peki nasıl geçti ağrılar?" deyince "orasını bende bilmiyorum" dedi. yani anlıacağınız bendeniz ,çok afadesiniz, domuz gibi olduğum için pek bişi olmamış gibi bi sonuç çıkıyor burdan.ben size acı eşiğim yüksektir demiştim :p şaka maka ucuz atlattık sanırım.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo.
GeeM Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 abi şuunu unutmuşum kiraz yiyodum da ordan aklıma geldi, apandisitin en büyük güzelliği şudur: herşeyi çekirdeğiyle yersiniz. Mesela şimdi kiraz çekirdeklerini atıcak tabak getirmediğim için hepsini yutuyorum eheehe erik çekirdeği de yutmuştum, zordu ama olsun. Üşengeç bi insan için karpuzu direk yemek süper bişi mesela.[signature][hline]
Öne çıkan mesajlar