Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi dil?

MD

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar
İleri derecede inglizce biliyorum fakat günümüzde malasef tek inglizce yetmiyor.Şu an internetten araştırmalar yapıyorum hangi dili öğrensem diye.. Almanca,Çince,İspanyolca ve Fransızca arasında kararsız kaldım sizce 1 sene derdimi anlatabilecek kadar hangisini öğrenebilirim ve sizce ileride hangisi daha işe yarar bir dil olacak? (lojistik sektöründe çalışmayı düşünüyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

fransızcayı 1 yılda çok yoğun bir programla derdini bir fransıza anlatma ve onu azıcık zorlanarak anlama seviyesinde öğrenebilirsin,

lakin alanında fransızlarla özellikle çalışman gerekmeyecekse (lojistikte nasıl bilemiyorum.) dünyanın en gereksiz dilidir, öğrenmek için sarfedeceğin değil 1 yıl 1 saat bile ağıt yakılmalık zaman kaybıdır, düşünme bile.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar yardımlarınız için teşekür ediyorum o zaman şöyle bir soru yönetliyim size: sizce hangi kurs almanca için?
çince için zaten İstanbul'da tek kurum var lotüs diye de almanca bir sürü yer var birde alman kültür eskisi gibi değil diyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

ney okuyorsun? okuduğu bölüme veya çalıştığın işe göre bir dil seçmek çok daha yerinde bir karar olur?

Almanca için, hem aşırı gereksiz zor hemde dilde estetik namına bişi yok. Ayı gibi konuşuyorsun. 1 senede dile süfer bi yatkınlığın yoksa öğrenemezsin zaten. 3senedir öğrenemedim ben :(
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ekonomi mezunuyum, lojistik sektöründe çalışmayı hedefliyorum.Onun için çince,ispanyolca, veya başka dil düşünüyorumda

Almanca için kaba deselerde benim hoşuma gidiyor stress atıyorsun konuşunca:) ayrıca kız arkadaşımından dolayı öğrenmem de lazım ne zaman onlara gitsem 60larda Almanya'ya gitmiş işçiler gibi hissediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben tekrar düşündüm de.. sadece lojistikse iniglizce yetiyor çünkü bütün yazışmalar inligzce kaldıki incoterms 2000 diye bir taşıma standardı var keza ödeme şekilleri de incgilizce.. bugün bir akreditif mektubu çeksen o da ingilizce

hani seçilecek 2. dil nerede çalışmak istediğine bağlı (ben almanya düşündüğüm için almanca kasıyorum)

yoksa lojistikde tek gereçli dil ingilizce her şey ingilizce olarak karşına çıkacak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...