madcow Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Evet. Şimdi bir domain satın alacağım, bir arkadaşım beni tanirmeya.com a yönlendirdi. Aradığım domain'in .com adresi başkası tarafından alındığı için .com.tr alacağım, gerekirse ileride .com uda alan kişiden bir şekilde alırım diye düşünüyorum. Sorularım şunlar, benden yıllık 35$ istediler. Hizmet bedelleri de dahilmiş bu 35$'a, bu arkadaşlar sadece aracı şirket adresi benim üzerime alıp aradan çekiliyorlar, bana pahalı geldi. Benim bildiğim domainler falan hep 8-10 tl ye alınıyordu, ama firma için alınacak bu adres o yüzden ticaret sicil gazetesi / oda kayıt sureti fotokopisi gibi evraklar lazımmış. Kendi başıma uğraşmak istemedim açıkcası, adamlara yaptırmak var aklımda ama kazıklanmakta istemiyorum. Normal mi bu fiyat. Yani çok büyük bir para değil 35$ ama 5$'lık şeye 35$ vermek koyar bir açıdan. Bir de daha önce bu firmayla çalışan ya da nasıl bir firma olduğunu bilen var mı? Bir de ilk defa bir domain alımı yapacağım. Dikkat etmem gereken ayrıntılar var mı, varsa neler? Çok teşekkürler şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 https://www.nic.tr/index.php?PHPSESSID=124791751519517421575358410&USRACTN=PRICELST Linkte görüldüğü gibi .com.tr ücreti 25 liradır. Evet .com.tr'leri almak için iki şart var. Ya şirketin ile alakalı bir site olacak, gerekli resmi evrakları faxlayacaksın. Ya da adınsoyadın.com.tr olacak ve kimlik numaran ile alacaksın. Fazla uğraşılacak birşey yok, nic.tr'nin yardım kısmını okuyup kendin halledebilirin. Edit: Belirtiyim, .com.tr'ler .com'lardan daha pahalı. Malum Türkiye ile alakalı ya tr'si olunca fiyat 3 katına çıkıyor :), herşeyde olduğu gibi... Ama nic.tr .tr adreslerinin ana dağıtıcısıdır, daha ucuzunu bulabileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Anladım. Çok teşekkür ederim, sanırım kendim halledeceğim nic.com.tr den de site şu anda başvuru yapmamı engelliyor çözemedim nedenini. Alan başvurusu yapmaya çalışınca sürekli kullanıcı zaman aşımı hatası veriyor daha acc almamış olmama rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 çok garip bir site, ben de 2 tane alan adı aldım oradan .tr olduğundan dolayı ordan almak zorunda kaldım, baya uğraştırıyor ama çalışıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 nic.com.tr değil yalnız site www.nic.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Alışkanlıktan com.tr yazdım, hallettim sayılır işlemleri nic.tr den. Teşekkürler tekrardan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar