Solomnus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 mümkünmüdür? 4 sene önce öss ye girdim, bir üniversitede bir mühendislik bölümü kazandım, bir dönem uzattım ve 2010 yılbaşısında (aşaa yukarı) bölümü bitirmiş olucam. fakat başka bir bölümde okumak istiyorum. tekrar sıfırdan başlıyıp 4 sene daha okumaya razıyım. bu durumda öss ye tekrar girmeme izin varmıdır? varsa puan kaybedermiyim? üniversite bitirmiş bir mühendis olarak öss ye girersem kıçımla rahat rahat çözermiyim össyi yoksa tekrar hedee diye dersane falan gerekirmi? liseden gelen puanım bu durumda 0 mı sayılır yoksa daha önce neyse o mu olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desqpio Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 İkinci bir dört sene için -yapmadıysan- askerlik olayını bitirmen gerekli önce diye duymuştum bir yerlerden. Tam emin olamadım ama şimdi hmn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 sınava tekrar girebilirsin, puan kaybetmessin. dershaneye gitmen gerekir. okul puanın eksilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 izin var, puan kaybetmezsin. dersaneye gitmen gerekir, zira pratik bilgiden öte çabukluk, sorulara aşinalık gibi etkenler var işin içinde. ayrıca sistem durmadan değişiyor, iyi bir yere girmek için dersane oldukça faydalı olur. liseden gelen puanın o zaman neyse şimdi de öyle yansır bildiğim kadarıyla. ama ikinci dört yıllıktan önce askere alıyorlar diye biliyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 hayatın okumakla geçicek desene :S ben 21 yaşındayım son sınıfa gectim ve hala daha bi baltaya sap olamadım diye yanar tutuşurken milletin 4 sene daha demesi beni şaşırtıyor dogrusu :{ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Haha 21 yasinda okul bitiriyorsun, daha ne ister insan? Baltaya sap olamamismis. Sopayla falan dovelim seni soyle bir ya da falaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MD Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Benim üniversitemde aynen senin kafandan bir arkadaşımız var. YTÜ den makina mühendisliğini bitirip 4 sene daha okumak için bizim okula geldi öss ile. Sonuçta yapabilirsin hatta ortak derslerini denk sayıdırıp bir daha okumasın ama masterı yapmasan direk askere gidersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 okuldan ayrilmadan ossye girersen, puan hesaplamadaki katsayi oranin 0.3 oluyordu ister kendi bolumun ister bolumdisi. ama seneye katsayiyi kaldiracaklarmis, ne degisir bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Prawler said: Haha 21 yasinda okul bitiriyorsun, daha ne ister insan? Baltaya sap olamamismis. Sopayla falan dovelim seni soyle bir ya da falaka? işte ben öyle bakmıyorum olaya, hele şu ögretmen atamaları benim acayip canımı sıkıyo, ne olacagımız belli degil, hayatımda tek idealim matematik ögretmeni olabilmekti, evet mat ögretmenligi okuyacak kadar yüksek puan alamasam da, ege- matematik bölümünde 4. sınıfa geçtim ve ekstra 1 sene de tezsiz yapmak zorundayım..e 5 sene çile çekicem (tabi en az, sene uzatmassam)sonra kpss de din kültürü ögretmenliginden 30 küsur puan daha fazla alıp atanamicam :( bu ülkede okulların hiç mi mat ögretmenine ihtiyacı yok anlamıyorum! sonra da 30 bin sıfırcı var deyip boş boş konuşuyolar, sınıf ögretmenligi ataması 2000 kişi civarıyken 2006 da bir tek bile mat ögretmeni atanmadı. 2009 da bu sayı 355 e çıktı hayret ki. yani gelecegimin hiç bi garantisi yok. şu aralar diyorum "yazsaydın makina, kimya, inşaat, gıda müh vs atanırdın kpss ile biyerlere hemen" ya da diyorum "hemşire olsaydın kesin atanırdın işsizlik gibi bi sıkıntın da olmazdı.ama işte gel gör ki ben hasta felan bakamam, gelemem öyle hastane işlerine, şantiye işlerine vs) yani bu aralar karamsarlık nedir bilmeyen ben iyice karamsar oldum, bu devlete inancımı tamamıyle kaybetmeye yüz tuttum, lanet olsun bu hükümeti başımıza getirenlere! çok doluyum acayip doluyum. 88 dogumluyum ve ben ne zaman bi işe başlayıp ekonomik özgürlügümü kazanıcam merakla bekliyorum, hayatımın en güzel yıllarını bu düşüncelerle telef ediyorum ne yazikki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 anlıyorum. Zor gözüküyor anlattığına göre hakketen, umarım atanırsın. Yalnız kimya müh. olsam kpss ile atanırım mantığı değişik geldi. Memuriyeti bu kadar sevmek... :) Mühendis adayı olarak son düşüncem olurdu benim kpss muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 yani en kötü ihtimalle.. en azından garantisi var o açıdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 "4 senelik fakülte bitirenler askerliğini tamamlamadan öss sınavına giremezler" diye birşey var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MD Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Matematik okuyorsan, bir çok bölümle iligli master yapabilirsin. Mesala finans,ekonomi gibi yerlerde master yaparsan en azından bir bankada çok rahat iş bulma şansın olabilir yada sigorta ile ilgili yerlerde. Tekrar bir sürü para harcayıp ki en azından 15.000 TL gibi bir meblağ olacak bu özel ders,dershane falan... bu parayı masterı versen daha iyi olur geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 senko said: anlıyorum. Zor gözüküyor anlattığına göre hakketen, umarım atanırsın. Yalnız kimya müh. olsam kpss ile atanırım mantığı değişik geldi. Memuriyeti bu kadar sevmek... :) Mühendis adayı olarak son düşüncem olurdu benim kpss muhtemelen. devlet şu konuda kaç yıl tecrüben var diye sormuyor, özel sektörde 1-2(belki 3) sene sonra alacağın maaşından başlatıyor uzun vadede belki zararda olabilirsin ama sabit çalışma saatleri+haftasonu+tatil dengeler tabiki bu çok fazla değişkeni genellemiş bir genelleme bir de gişe memuru, memur, masa başı iş, atölye/fabrika, mühendis hepsinin farklı varyosyonları, versiyonları var devlette, farklı çalışma alanlarıyla birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 MD said: Matematik okuyorsan, bir çok bölümle iligli master yapabilirsin. Mesala finans,ekonomi gibi yerlerde master yaparsan en azından bir bankada çok rahat iş bulma şansın olabilir yada sigorta ile ilgili yerlerde. Tekrar bir sürü para harcayıp ki en azından 15.000 TL gibi bir meblağ olacak bu özel ders,dershane falan... bu parayı masterı versen daha iyi olur geliyor bana yok konuyu açan arkadaş ben degilim ama dedigin mantıklı, daha ziyade aklımda tezsiz var ama bakıcaz artık duruma göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 @forgiver devlet memurluğu kötüdür demiyorum elbet ama, bana göre insanı körelttiği düşüncesindeyim memurluğun. Herkeste salla başı al maaşı felsefesi olunca, sende bi süre sonra ayak uydurmak zorunda kalıyorsun memuriyette, ayak uydurmassan da çıkıntı, sivrinti oluyorsun. Sonra millet işi birbirine atmak için fırsat kovalıyor. Ben ne kadar az iş yaparsam o kadar iyi mantığı var. bu yazdığımda büyük bir genelleme oldu :). Heryerde böyle değildir elbet ama çoğu devlet kurumu böyle işliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 o devlet kurumuna giremiyenler de var onu da belirtmek isterim :D keşke girsem de pırıl pırıl nesiller yetiştirsem okullarda xD, üstelik ögretmeyi bu kadar severken ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 @senko: bende de o önyargı vardı ama yapılan iş, çalışılan ortamla ilgili memuriyetin sınırı mühendisin masabaşı iş yapması evraklarla uğraşmasıyla, üretim olan yerde çalışması veya üretimi geliştirecek projelerde çalışması farklı bişey devlet kurumunda staj da yaptım, çalışıyorum da, ikisinde de çalışan insanlar ve çalışcak ortam var. bir sınırıda olsa devlette sıfırdan başlayan biri için kendini geliştirmesini sağlayacak çok fazla imkan, ortam ve zaman var bunlar gördüğüm olumlu yanlarıyken verimlilik hiç bir şekilde gündemde deil, motivasyon düşük, yol göstercek insan sayısı hem yetenek hem de istek açısından sınırlı, senin de yazdığın ortama ayak uydurma kaçınılmaz bir gerçek ama bu biraz da yenilik olmamasıyla alaklı yapcak bir iş kalmıyor diye herşeyi ağırdan alma psikoloji mevcut devletle-özel sektörü karşılaştırma açısından diğer yaptığım stajı kıyaslayabilirim, aradaki en temel farklılık verimlilikti ikisinde de farklı işin, üretimini yapılıyordu, belli bir yerden sonra öğrenilcek şeyler bitecek ikisinde de. mühendis iş başlarken veya müdürü gelince ortama iniyor sonra odasında takılıyordu, ama çalışma yapılacak 21312 tane ortam var, sonuçta 3-4 örnek üzerinden gittim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 lise öğretmeni olcaksan zor iş. Böyle sınıfa gircen 40 tane atarlı ergen boy boy. offf... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 ben daha manyak bi ergenlik geçirdim :D haklarından gelecegime inanıyorum ehuheh xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 @Schwarzkopf: Mesela ben cok pismanim. 27 yasinda doktora alacagim sanirim. 17 yasinda alan 2 rus vardi Amerika'da. Gerci okulu erken bitirince ne oluyorsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 ya ne bilim oku oku oku nereye kadar. akıl saglıgımız da bozuluo, para kazanmak iş hayatına atılmak istiyorum artık, egitime hep para veriyoruz biraz da para kazanmanın tadını cıkaralım, bıktım artık ya okumaktan da egitilmek ögretilmekten dee eskiden böylemiymiş, ortaokuldan sonra meslege yönlendiriliyormuşsun, şimdi öyle mi, yok master istiyolar yok doktora, öllme eşegim öllme sanırım artık sinir sistemim kaldırmıyo bu 15 senelik ve daha sürecek olan egitimi(!) ha okumayı sevmemek degil derdim, sadece yoruldum bu 15 senelik okul temposundan.. hepsi bu..artık öteki tarafta işe başlarız :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 master ve doktorada da para kazaniyorsun ama. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 egitimden attiricam seni serdar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Gene ne yaptik ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar