Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cereyanda kalmak ve hasta olmak

soulberry

Öne çıkan mesajlar

reyou said:

simdi ben size muthis bi bilimsel aciklama getiricem siz gerisini dusunun.

insan vucudunda yaz kis zararli bakteriler mikroorganzimalar vs.. dolasir, ancak bizim guzel akyuvarlarimiz onlari aninda oldururler, cunku surekli vucut isimiz 36.5 derecede sabit tutariz.

siz ceyranda kaldiginiz vakit farkinda olmadan vucut isiniz acaip dusuyor, bu arada cogu kismi proteinden olan akyuvarlar bu arada deaktive oluyorlar yani bu vucutta surekli bunulan mikroorganizmalari o anda oldurmekte yetersiz kaliyolar, bunu firsat bilen bu hayvanciklar o anda cok hizli bir bicimde cogalip akyuvarlar kendine gelene kadar vucudun hertarafini ele geciriyorlar.

bu evrede siz hicbirsey anlamiyorsunuz, daha sonra ise akyuvarlar bunlarla savasmaya basliyorlar, ve o sirada atesiniz yukseliyor. iste bu anda tir tir titrersiniz ve yataga cakilirsiniz. cunku bu sirada vucutta akyuvar orani cok fazla artar ve sayiyi dengelemeye calismalarindan dolayi ve vucut cok enerji harcar titremede burdan gelir.

bi 3-5 gun surer. daha sonra vucut isinizi normalde tuttugunuz surece bu hayvanciklar vucuda girer ve akyuvarlar havada avlarlar.

o yuzden aids hastalikli olanlarin bagisiklik sistemleri coktukleri icin, bir zaman sonra ceyrandan bile olebilirler.

adam yargilamis. dagilin simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

zamanında ingiliz birisiyle böyle bir geyiğe girmiştik.. adam türkiye'de bu cereyandan hasta olma muhabbetini ilk defa duymuş, çok şaşırmıştı. "insanlar ıslak saçla rüzgarda kaldığı için hasta olmaz ki" falan demişti. "çok absürd bir yaklaşım sizinki" falan diyerekten de bayağı anlamsız bulmuştu. valla haklı da olabilir, sonra da hiç merak edip araştırmadım =)

ayrıca umarsızca "ceryan" demek istiyorum ben de

sinüzitele tanışmamış daha :D

öyle ceryanda illa hasta olcaksın diye bi şart yok ama vücut ısısının düşmesi virus ve bakterilere bayram olduğundan, hasta olabilrsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...