Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Master

sesu

Öne çıkan mesajlar

Eminim bu konular hakkında bir sürü topic açılmıştır ama tam olarak sormak istediklerimle ilgili pek birşey göremedim topic açayım dedim.

Şimdi öncelikle ben İngiltere'de sosyoloji okuyorum; 2009/10 akademik senesinde de mezun oluyorum. E dolayısıyla da bu sene muhtemelen Aralık ayına kadar master başvurumu yapmış olmam gerekiyor. Hangi konu üzerine yoğunlaşacağıma tam olarak karar vermemiş olmamla beraber asıl sormak istediğim şudur:

1 senelik "taught programme" adı altında verilen MSc programı, MSc Research olarak geçen 4 senelik 1 sene master + 3 sene araştırmalı Phd veya MPhil programları arasından hangisini önerirsiniz? Ben zamanında MPhil'in aslında ayrı ayrı master ve doktoraya bir alternatif olduğunu ve akademik camiada biraz küçük görüldüğünü duymuştum. Bu söylem doğru mudur? Tabii bu daha çok hem lisansüstünü görmüş geçirmiş hem de Avrupa üniversitelerini az çok bilen kişilere yönelik bir soru oldu.

LSE'ye başvurmak istiyorum. Ortalamam ve ödev notlarım şu anda yeterli durumda. Açıkçası düz MSc'den başka birşey yapabilecek miyim o da ayrı bir soru zaten bir 4 sene daha İngiltere'de okula, yaşama vesaire para verebilir miyim onu bilmiyorum ama ne olur ne olmaz diye sorayım dedim.

Sağolun şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

09/10'da mezun oluyorsan, avruapya başvurmak için deadline genelde 2010 mart (ingiliz okulları için), alman okulları için 2010 temmuz (nerdeyse derslere girdikten sonra başvurabileceksin), abd/kanada için 2009 aralık 1-15 (kiminin ocak).

phd de yapmayı düşünüyorsan, önce, sosyoloji alanında ileride olan okulların mphil'i sallayıp sallamadıklarına bak. sallamıyorlarsa girişme sakın.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

MSc Research niye istiyorsunki, akademisyen flnmı olucan:)?

Evet akademisyen olmayı planlıyorum. :)

2010'da ise süpermiş o zaman, zaten okulların internet sitelerinde yazmıyor bile daha ne zaman başvurulması gerektiği. Teşekkür ederim herkese tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

sesu, eger bisey yapmak istiyorsan adam gibi yap. akademisyen olucaksan bunun adam gibi yolu doktoradir, oyle alternatif falan girme o islere. Avrupa ulkelerinde sikko sikko dereceler var kimsenin sallamadigi, bu MPhil de onlardan biridir, master of philosophy degil mi iste? doktora yerine gecmez, doktor title'i almazsin.

MSc Research ile bi bok olamazsin bence, research diye bi alan mi var yahu ben ilk defa su an duydum hayatimda? Yani tabi ne yapmak istedigine bagli da, atiyorum X bransinda akademisyen olmak istiyorsan, X bransinda doktora yap.

edit: bi daha okudumda gotumden anlamisim sanirim, research diye alanda master yapmak istiyosun sandim ama kastettigin arastirmali master falan mi, tezli falan gibi?

Bir de, doktora kolay is degil, hele guzel bir universitede yapmak istiyorsan. Girmesi zaten kolay degil, cikmasi daha da zor. O yuzden ilk olarak master yapman hem daha iyi bi yere doktoraya girmeni hem de arastirma ortamini gorup karar vermeni kolaylastirmani saglar. Mesela ben doktora diye girdim masterimi alip kaciyorum direk, 21-25(26) arasini kafayi yemeye harcamamak istedigime karar verdim. Ayrica teoriden biktim, pratigi sevdigimi farkettim simdi de iste cok mutluyum.

MBA demissin bi de yanlis okumadiysam, cok farkli hedefler yahu bunlar birbiriyle. Business konusunda PhD falan yapabiliyorsun mesela bak onu bi arastir, o guzel bisi bence. Veya ekonomiye kayip, ekonomi phd siyle paraya vurabilirsin consulting falan yaparak (consultingde deli para var, ama PhD lazim paraya vurmak icin), ama cok guclu math gerekir, arkaplanini bilmiyorum.

Neyse konunun ozune donersek master + doktora yap.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...