Esh Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sg-1 said: Mazlumder'e yazmam ama, onların mastürbasyonu diyarbakırla sınırlı, öteye attıramıyorlar. ama diyarbakırda da bukkake yapıyolar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sg-1 said: werewolf, andımız kara mı ki aklamaya çalışalım. gereksiz olduğunu, bir fayda getirmediğini söylüyorum, ama andın içinde Türkiye'deki insanları devlete hıyanete yönlendirecek herhangi birşey olmadığına göre hıncınızı andın içindeki Türk kelimesinden çıkarıyor olmanız da bana saçma ve komik geliyor. Korkmayın türklükten bu kadar yav. Hıncımı çıkardığım yok, Türklük tartışmasına giresim bile yok, sadece yanlış bir mantık yürüttüğünü söylüyorum. said: Bak elin amerikalısında da var benzer bir and, üstelik onların faşist olduğunu da iddia ediyorsun. Peki amerikada böyle bir and var diye kazan kaldıran, dağa çıkan hispanik, afrikalı, çinli vs var mı? Olsa ne olur, olmasa ne olur? Kaldı ki Pledge of Allegiance üzerine de tartışmalar dönüyor sağda solda (özellikle under God kısmı). said: Hollandalı eğer sonradan vatandaşlığa geçene böyle şartlar sunuyorsa ufak bir tümevarımla doğuştan hollandalı olanlardan bunları zaten beklediğini düşünebiliriz, di mi? Çok zor değil yani böyle bir akıl yürütmede bulunmak. Beklenti ayrı, kanunla ya da Andımız vs gibi şeylerle dayatmak ayrı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 1-) Hangi mantığı yanlış yürüttüğümü açıklarsan daha sağlıklı bir cevap verebilirim. 2-) ABD ırkçılığın en bariz yaşandığı yerlerden biriydi zamanında, bunu sen de söylüyorsun zaten. Ama orada ezilenler terörist olmadılar, aksine ezenler terörizm boyutunda şeyler yaptılar. O nedenle insanların bu tip birşeye tepki koymaları normal, hatta geç bile kalmışlar denebilir. Ama bunu Türkiye için söylemek, en basit ifadeyle, vicdansızlık. Türkiyede kürtler veya herhangi bir başka etnik grup köleleştirilmedi, ikinci veya n. sınıf vatandaş sayılmadı. Eğitim de aldılar, iş de buldular, hastanelerde tedavi de gördüler, bunlar olurken kimse onları alenen aşağılamadı. Ama ne yaptılar, dağa çıktılar, bu ülkenin masum insanlarını katlettiler. Şimdi de kalkmış "biz mazlumuz, ezildik biz" diyorlar, bunu iddia edebilmek için yüz olur insanda. Evinize girip ailenizi katletmiş, sonra da buzdolabının başına oturup ne bulursa yemiş, yakalanınca da "çok açtım ağbey, ondan yaptım" diyen bir hırsıza ne kadar sempatik bakabilirsiniz? Ama aç olduğu da yalan zaten, hadi yalan değilse bile sadece aysbergin bize dayatılan abartılı kısmı. Yani demek istediğim, and felan değil meseleleri, bambaşka şeyler var olayın içinde. Mezopotamya rantı var (petrol vs), Anadolu rantı var (nabucco, bakü-ceyhan), güneydoğu toprak rantı var, var oğlu var. Bunun sonu yok, bugün and kalkar, yarın marş kalkar, öbür gün atatürk kalkar, türkçe kalkar, ne de olsa hepsi faşizan devletin mahsulü, beyin yıkama aracı, ideolojik kavramlar, değil mi? Bir çizgi çizememektir sorununuz, size göre türklükle ilgili herşey faşizm, herşey beyin yıkama aracı, bunların hepsi ortadan kaldırılmalı, yokedilmeli. Eee sonra? Sonra noolacak? Daha özgür olucaz, di mi? Yersen... 3-) Ve son, hollanda'da bunların kanunla dayatılmadığını nereden biliyorsun? Hollandaca dayatılıyor mu, yoksa isteyen hollandalı öğrenmeme, çocuğuna öğretmeme özgürlüğüne sahip mi? Yani hollanda yasasında isteyenin çocuğuna felemenkçe öğretmemesi gibi bir özgürlük var mı acaba? Hollanda vatandaşı bir çocuğun hollandacadan hariç farklı bir dilde full bir eğitim alabilmesinin yolu açık mı? Ben bilmiyorum, böyle birşey varsa sen haklısın, yoksa ben haklıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 cengizhan66 said: en iyisi herzamanki gibi halklar kardesligi ama bunun icin miliyetcilikle savas sart...saçmalamışssın. milliyetçilik ruhu her ülkede vardır. bunu faşitsliğe döken malsa milliyetçiler ne yapsın... iyi o zman sen amera aşığı türk ol, tğrk de olma hatta milliyetçilikle savaşıyosun ya.. sen zimbabveli ol, amerka aşığı, rus yandaşı, yunan sempatizanı, ingiliz soyundan gelme zimbabveli ol ok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 1-) Tamam, itirazımı daha da açayım. Naturalizationdaki kriterlerle Andımız'daki Türklük'e atıfın birbirine benzer olduğunu söylemişsin. Ama aradaki büyük farkı gözönünde bulundurmuyorsun: Naturalizationda bir devlet dışarıdan gelen birinin gelmesi için topluma uyum sağlama amacıyla şartlar koyabilir. Dışarıdan gelen bu şartı beğenmezse girmeme özgürlüğüne de sahip. Ama Andımız'da yapılan (ya da yapıldığı iddia edilen) baskı, devletin kendi vatandaşlarına yaptığı bir baskıdır. Açık açık vatandaşını bir kalıba sokmaya çalışıyorsun, haklarını çiğniyorsun. Beğenmezse ülkeye gelmez gibi bir durum da yok naturalizationdaki gibi. O yüzden ikisini kıyaslamanın ve üzerinden mantık yürütmenin saçma olduğunu düşünüyorum. 2-) Öncelikle Kürtlere nasıl muamele edildiğinin tartışmasına girmek istemediğimi daha önce de yazdım. Bu konuda konuşacak kadar kesin bilgilerim olmadığından, konu hakkında yazdıklarımın da çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. O yüzden buna yönelik argümanlarını atlıyorum. Andımız'ı Pledge of Allegiance'la kıyaslamak da yanlış. Çünkü Pledge of Allegiance'da Amerika'ya bağlılık yemini edilirken (yani burada etnisiteye asla çekilemeyecek birşeye bağlılık var) Andımız'da Türklük'e atıf var. Yapılan itirazlar da bu Türklük tanımının etnisiteyle alakalı olduğu temeli üzerine kurulmuş. Kaldı ki, farklı sosyolojik şartların farklı sonuçlar doğurması da kaçınılmaz. Zencilerin topluma nispeten entegre olması ya da Kürtlerin aşiret yapılanması vs. gibi bir çok farklılık da tepkilerdeki farkı doğurabilir. Bu yönden de ikisini kıyaslamak abes. 3-) Hollanda'da durum nasıl ben de bilmiyorum, Mum gelip açıklasın. Ama vatandaşları tek dilde konuşmaya zorlamayan ülkeler var. Mesela Amerika (İngilizce bilmeyen Hispaniklerle dolu) veya Almanya (bizim gurbetçilerin ilk neslinde hala Almanca'yı konuşamayanlar var sfsdfs). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar