BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 oynatmıyor.. oynsatsa sessiz ve takıla takıla oynatıyor.. flash tabanlı siteler açılmıyor nedir bunun cevabı? sildim tekrar yükledim yine aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Diyorlar ki 9.04 grafiksel olarak makinayi yoruyormus. Takilmasi bundan olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Ben ubuntu 9.04'te onlarca sorun yaşadım en sonunda bana Vista kurdurttu. x64 kullanıyorsanız bir kere flash kesinlikle sorunlu. Adobe'nin alpha flash x64 linux sürümünü yükleyen scriptler mevcut onları deneyebilirsiniz. Yan sanayi flash ürünleri var plugin şeklinde şimdi isimlerini hatırlamıyorum ama onları yükleyince de hem aşırı yoruyor (video takılıyor zaten izlenmiyor neredeyse, belki çok iyi ekran kartınız varsa izlenir ama) hem de flash'ı tam doğru olarak göremeyebiliyorsunuz elementlerin koordinatları mesela oynayabiliyor. Örneğin ben arayüz/pencere efektlerini açtığımda medium veya high yaptığımda video izleyemiyordum. O kadar kasılıyordu ki makina kilitleniyordu, düşünün. 4gb ramli laptoptan bahsediyorum. Ne bileyim müzik dinlerken kulaklığı takıyordum hoparlörden gelen ses kesilmiordu. Düzeltiyordum, alsayı tekrar yükleyip bişeler yapınca düzeliyordu ama yine oluyordu. Sanırım ethernet kablosu takınca sorun tekrar oluşuyordu ve tekrar alsa'yı yüklemek gerekiyordu :) Ne bileyim evimde wireless mouse var DPI'ı yüksek ve mouseu yavaşlatamıyordum. En yavaş ayarda bile mouse uçuyordu. Touch pad driverı bir garipti, touch padden tıklama yapacağım zaman elimi touch pedden çekince yarım saniye kadar bekleyip öyle tıklamak gerekiyordu, direk tıklayınca olmuyordu ve biraz sert tıklamak gerekiyordu. Yine touch pad'e sol elimin avuç içi hafifçe geldiğinde kendi kendine tıklıyordu. Touch pad ayarları da yapılamadığından çok sıkıntı çekmiştim. Şahsen bunlar ile karşılaşınca ben de Vista kurdum tekrar. Sen de böyle bir sorunla karşılaşınca açıklamak istedim :). Bunları çok araştırmıştım ve hiçbiri için kesin ve kalıcı bir çözüm bulamamıştım. Haa bir de wireless'ı laptopta disable edince üstteki laptop butonlarından, tekrar açılmıyordu :) Bunların dışında çok memnundum. Eğer desktop makinamda oyun oynamıyor olsam linux kurardım, tahminen desktopta daha az sorun çıkartır diye düşünüyorum. Birçok işletim sistemi ile çalışmayı sevmediğimden (laptop ve desktop bile zoruma gidiyor habire ondan ona dosya atıyorum) mecburen Windows'a döndüm :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar