Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Millet birbirinin parasını çalmaya mı uğraşıyor? Kazıklanıyor muyuz?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Dragonmax said:

o biraların çoğu yerde sulandırılmış olduğunu düşünüyorum.

türk gençliğinin en büyük hoax larından birinin bu olduğunu düşünüyorum.

birayı sulandırmak zahmetli bir iştir , çift pompa koyacaksınız, aynı zamanda mixage olacak ana fıçıdan ve köpüğü de düzgün çıkacak falan filan.. ve genelde boyle birşeye kimse tenezzül etmez diye düşünüyorum. Ayrıca sulandırılmış bira içildiği zaman hemen farkedilir.

fıçının yanlış depolanması, kötü ekipmanla servis edilmesi sonucunda bira az kopuklu, çok kopuklu, gazı kaçık, tadı bozuk şekilde verilebilir. ama su katmak çok komik bir harekettir.

quality yerlerin hiçbirinde dandik bira içemezsiniz. ama fıçı biraya 8 lira , şişe biraya 10 lira denen yerde mumkunse şişe için.

bir de şişe bira 15 lira olan yerde şöyle bir durum var, toptanı 2 liraya felan geliyo. 7.5 kat fark war. sudaki fark 20 kat.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Örneğin şu verdiğin örnek hakkında bir bilgin yok, adamlar kola tankerini dayayıp cups cups makineye doldurmuyorlar. Kolanın özütü ile gazı ayrı tanklarda gelip bağlanıyor makineye, tank bittikçe değişiyor falan.

İşte bu ve bunun gibi masraf tahminlerinin hepsi "sence" olduğundan oluyor sorun, bilgin yok, tahmin edip elindeki aletin maliyetinden fiyat uyduruyorsun. Burada sana karşı çıkan insanların çoğu ya bu işin okulunu okuyor, ya da daha önce bu tarz işler yapmışlar en basitinden, mesajlardan anladığım kadarıyla.

Ben diyorum ki sana, adamların senin eline verdiği şeyin maliyeti senin Kipa-master hesaplarına göre 2 TL ise, adamlara toplam maliyeti (senin karlı satışa uygun bulduğun) 4 TL'den bile fazla genelde.

Bunlar hakkında faraziye üzerinden yaptığın yorumlarla daha fazla cebelleşmek istemiyorum, onun için kusura bakma artık, en baştan okursan belki yardımcı olabiliriz hep beraber :p

Ben satıcı değilim alıcıyım elbette bu işin okulunu okumadım ama okumadığım halde oradaki örneğimde de doğru tahmin etmişim.

Bu işin okulunu okuyan adamın, işletme sahibi veya işletmeci olacak adamın zaten benim tarafımı tutmasını beklemiyorum ben müşteriyim.

Her lokantanın restoranın büfenin benim bahsettiğim yerlerdeki gibi giderleri var ama satan adam normal fiyattan satıyor. Malzeme giderlerinin üzerine kendi emeği ve başka giderleri de ekliyor, fiyatı 4 katına çıkarmadan satışını yapıyor. Bir benim dediğim fahiş fiyattan satan yerlerin mi giderleri var benim göremediğim? En basitinden örnek verdim yahu kendi okulumda yarı fiyatına yiyorum belki daha ucuz. Benim okulumun kantinine kafesine yiyecekler havadan mı geliyor?

Hala demek istediğimi anlamadın Baggio da boşver uzatmayalım bence. Çünkü ben satılanı ve malzeme parasını karşılaştırmıyorum. Sen direk onu karşılaştırıyorsun. Bir malı 4-5 katına satmak giderleri karşılamak için değil adam kazıklamak içindir diyorum, tabi ki yerine göre değişir ama bahsettiğim yerler standart öğrenci mekanı fast food ve benzeri yiyecek çıkaran küçük işletmeler.
Sosyal ağlarda paylaş

ramocan'a sormak gerek diyecektim ama zaten cevap vermiş. :)
Ramocan said:

Gıda sektöründe karlar min. yüzde 15 ten başlar(yüzde 15 in altına çalışan yerler de vardır ama bana göre gereksizdir) ve çeşitli seviye gruplarına göre restoranın bağlı olduğu odanın yayımladığı listelere göre belirlenir. Bu listelerde gramaja göre o restoranın satış fiyatı açıkça yazıyor ve siz bundan fazla para ödüyorsanız kazıklandınız demektir. Nitekim restoran işletmecisi bazı ürünlerde promosyon yapar ve bazı ürünlerin fiyatını da arttırabilir, bu da işletmenin karlılığını doğrudan etkiler. Şikayetçi olduğunuz ürün tek kalem ise hemen yandaki bir işletmeden almayı deneyebilirsiniz. Böylece işletmeci fiyatının fahiş olduğunu görecek ve o üründe indirime gidecektir. Popcorn örneği ise tamamen kişisel seçime kalmıştır. Sinema işletmecisi dışarıdan yiyecek-içecek sokmaya izin vermiyorsa yapabileceğiniz fazla bir şey yok, size fiyatı pahalı gelen ürünü almazsınız olur biter.

Gıda gibi saklaması zor ve emek yoğun bir iş yapmak her babayiğitin harcı değil. Sizin fiyatı ÇOK YÜKSEK dediğiniz bir ürün hiç kar getirmiyor olabilir. Nitekim ÇOK UCUZ denilen bir ürün de sindirim sisteminizin durmasına, gıda zehirlenmesi ve otonom(sistemden temizlenmesi mümkün olmayan ) bakterilere yok açabilir. Bu yüzden fiyattan çok temizliğe ve kaliteye önem verilmelidir...

sinemalar gerçekten kazıkçı oluyor bu fiyatlandırmalarda. ama kâr durumları nedir bilemiyorum. malumunuz eskiden sinema olayı ayrıydı. ne biliym kadıköy'de broadway vardı, süreyya vardı, as vardı bu gibi eski sinemalardan bi tek rex kaldı galiba. kalanı battı gitti. şimdi sinema alışverişin uzantısı halinde, pahalı kola+ pahalı patlamış mısır sunan ve uzuuuuuuuuun süre reklam izlemenizi şart koşan yerlere dönüverdi. Yemek konusunda değil ama sinema konusunda şikayetçiyim arkadaşım. sinemalarımızı geri istiyorum ben

bu arada altıyol'da boğa heykelinin orada bi köfteci ramiz açılacak galiba. 1-1,5ay falan yokum ama dönünce toplaşıp bi GIRTLAK ZİRVESİ yapalım derim. Köfteci Ramiz'le başlar, kadıköy içinde güzel yemekleri olan yerlere gider ve öküz gibi şişmelik değil tadımlık yeriz. Lezzetin tadını çıkartırız.
Sosyal ağlarda paylaş

Serbest ekonomi bunu gerektirir.

Kazıklandığını düşünüyorsan sinemada kola içme filmde...

Ya da madem altındaki kipada 68 kuruş ayran ayranını kendin al da gir restorana...

tutan yokki...

Ayrıca gıdadaki %300-400 diye tabir ettiğiniz brüt kar. Brüt kar gıdada %1100 lere kadar çıkabiliyor. Ama bunun kirası var, elektriği var, suyu var, doğalgazı var, personel masrafı var, ham maddesi var, o malzemenin tedariği var, hijyeni var vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

birisi cok guzel yazmis aslinda asgari ucrete oranlamak lazim ya da kisi basina dusen aylik gelire oranlamaka lazim bence. su anda japonyadayim bu yzuden ister istemez otu boku turkiyedek ifiyatlarla karsilastiriyorum. mesela bugun mekdomalds daydim. bigmc buyu seceim aldim 13 lira tuttu ki yaninda kectcap ve/veya mayonez de verilmedi ayrica haamburgeri daha kucuktu. veya converse ayakkaplar gordugum en pahalisi 65 liraydi. ama malezya ise bize gore cok ucu gelebilri ama gelrileri de dusuk mesela kutu kola 50kr gibi gibi su anda cok geco ldugu icin birazcik daginik oldu kusura bakmayin ama sanirim ne demek istedigimi anlatibildim... turkiye pahal ibir yer
Sosyal ağlarda paylaş

suvras said:

serbest ekonomi mavalları okumayın.

bak bunu not edin, aynı bu bim mantığında sinemalar zinciri açılsa türkiye'nin dört bir yanına koladır, mısırdır, normal fiyattan satsa biletler de ucuz olsa. felaket iş yapar.

Çok genişse vizyonun sen yap bunu. Gör bakalım ne kadar kazanıyor...

Sinema zincirlerinin pazarlama departmanları var. Koskoca firmalar senin düşündüğünü düşünemeyecek durumda mı yani? Ucuz mısır satan sinema felaket iş yapacak olsa önce onlar uyanırdı bu işe, düşürürdü fiyatları.

Ürün fiyatlandırmak apayrı bir bilim dalı günümüzde. Öyleaynı şeyi daha ucuza satarsam felaket iş yaparım mantığı kalmadı.

Absolut Vodka açıldığı yeni pazarlarda rekabetin arttığını görünce fiyat yükselterek kurtuldu örneğin. Rekabetle karşılaşınca fiyat kırmak her zaman çözüm olmayabiliyor.

Kaldı ki sinema apayrı bir işletme. Sonuç olarak içindeki ürünler sinemanın tekelinde oluyor. Film izleyenlerin büyük bi kısmı pahalı gelse de eninde sonunda alacak o mısırı kolayı. O yüzden sinemanın büfesinin fiyat kırması kadar büyük enayilik olamaz.

Serbest ekonomi mavalı diyene kadar kahve muhabbeti yapmamayı öğren önce. Alanın değilse bu işler emin konuşmayacaksın öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

vizyon filmi denen bi zamazinho var şimdi. film gelir gelmez izlemek isteyen tipler. bu tiplerin yeri bu başlığa konu olan yüksek fiyattan hizmet ve mamül satan salonlar. çünkü her ülkeye sınırlı sayıda gelen kopyayı alıp salonlarında oynatabilmek için çok para veriyor adamlar.

he sen dersen ki; vizyon mizyon umrumda değil, 2 ay sonra da izlerim ben o filmi o zaman bu bim cinema club fikri tutar.

sinema denen iş eskiden bi sosyal faaliyetmişti, ben yıllardır hissedemiyorum o sosyal faaliyet tadını sinema salonlarında. film gelir, 3-5 kişi de hadi gidelim denir, senin gibi 100 kişi daha gelmiştir, sıkış tıkış salonlarda, bir şişe su almak için 5 dk sırada beklediğin ortamlarda film izle vs.

hiç işim olmaz, olmuyor netekim. var böyle bir kaç güzel site, cd kalitesinde izliyorum 2 hafta geriden de olsa. eh zaten olay da bu değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

amerika'da tutmaz belki. ama türkiye'de eminim ki felaket tutar. hatta almanya'da aldi.

yani vizyonun çok genişse sen yap, şimdiye kadar birileri akıl etmedi sana mı kaldı vs gibi çocukça dangöz yorumlara gerek yok. benim zapsu ailesi gibi milyon-milyar dolarlarım olsa inan şu dakka başlardım açılması için gerekli işlemlere.

daha 2000 başına kadar bim nedir bilen kişi sayısı çok azdı. şimdi bim nedir bilmeyen insan bulamazsın etrafında alışveriş yapıpta.

hakikaten de bim cinema club gibi bir fikir felaket tutar. değişik atraksiyonlar olur hatta bir bilet alana ikincisi %10 indirimli, üç tane alana %20 filan gibi aileleri, sevgilileri de çekmek için. veya filmler 1-2 hafta geç vizyona sokulur. anlaşmalar yapılır. hatta gün gün ayrılır filmler. açıkçası sevgilimle bir buçuk saatlik sinemaya gidip de 25-30 lira vermek yerine aynı şeyleri 15-20 liraya alabileceğim yeri tercih ederim hem de nerden normalde sinemaya senede 5-6 kez giden ben bu tür bir yer olsa bu sayı 2-3 katına çıkar. c

ilçelere bile açılabilir. aralar normalden 5-10 dk uzun tutulur çıkan kahvesini sigarasını içer ona uygun tasarımlar da yapılır.

olmayacak yapılamayacak, kar ettirmeyecek iş değil. bu konuda ekonomi profesörü kesilmeyin boşuna kapı gibi örnekler var. tutmayacak olsa bim tutmazdı. hele ki sinemaya para ayıran insan, oraya kadar gelmişken kalkıp da kafeden 1 ytl ye çay, kahve de almaya ayırmaz mı nası olsa ucuza izliyorum filmi de diyerek hatta 4 tl'ye kola almıyorum 1.5'a alıyorum 2.5 cepte bi kola daha alıyım eşime çocuğuma sevgilime vs vs hatta bile diyebilir

kaldı ki efendim film az geliyor vs bunlar da bahane değil. orta ölçekli ilçeler de dahil olmaz üzere 500-600 sineması olan bir zincir zaten gerekirse filmi de kendi getirtirir dublajını altyazısını yaptırır.

MrMarvelous said:

suvras said:

serbest ekonomi mavalları okumayın.

bak bunu not edin, aynı bu bim mantığında sinemalar zinciri açılsa türkiye'nin dört bir yanına koladır, mısırdır, normal fiyattan satsa biletler de ucuz olsa. felaket iş yapar.

Çok genişse vizyonun sen yap bunu. Gör bakalım ne kadar kazanıyor...

Sinema zincirlerinin pazarlama departmanları var. Koskoca firmalar senin düşündüğünü düşünemeyecek durumda mı yani? Ucuz mısır satan sinema felaket iş yapacak olsa önce onlar uyanırdı bu işe, düşürürdü fiyatları.

Ürün fiyatlandırmak apayrı bir bilim dalı günümüzde. Öyleaynı şeyi daha ucuza satarsam felaket iş yaparım mantığı kalmadı.

Absolut Vodka açıldığı yeni pazarlarda rekabetin arttığını görünce fiyat yükselterek kurtuldu örneğin. Rekabetle karşılaşınca fiyat kırmak her zaman çözüm olmayabiliyor.

Kaldı ki sinema apayrı bir işletme. Sonuç olarak içindeki ürünler sinemanın tekelinde oluyor. Film izleyenlerin büyük bi kısmı pahalı gelse de eninde sonunda alacak o mısırı kolayı. O yüzden sinemanın büfesinin fiyat kırması kadar büyük enayilik olamaz.

Serbest ekonomi mavalı diyene kadar kahve muhabbeti yapmamayı öğren önce. Alanın değilse bu işler emin konuşmayacaksın öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Haydaaa. Arkadaşım, BİM nereee, sinema nere?

BİM ürünleri nasıl ucuz satıyor biliyor musun? Ürünleri raflara bile yerleştirmiyolar, millet kuutuların içinden bulabilirse istediklerini alıyor. Nerdeyse yarı yarıya daha az personel çalıştırıyorlar diğer süpermarket zincirlerine kıyasla... O yüzden maliyetleri düşük...

Sinemada nerden kısıyorsun maliyeti?

12 yaşında çocuk planı senin dediğin.

Ülkedeki fakirlik sorununu da "devlet herkese 1 trilyon verse çözülür bu iş" diye çözsen şaşırmam yani.
Sosyal ağlarda paylaş

survas'a bi noktada katılıyorum.
denizli'de 1 alana 1 bedava muhabbetinden sinema kişi başı 2,5-3 liraya geliyor(genç turkcell falan değil) Niye söylüyorum bunu;
bu yüzden Cinebonus fiyatı 5 liraya çekti... Rekabet ortamıyla ilgili. Yan tarafa aynı kalitede, yarı fiyatına sinema açarlarsa sen de kafana göre fiyat veremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...