Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Tiamatla Takhisisin ayni oldugunu biliyoruz ve ayri realmlerde oldugunu da biliyoruz pekiii kim kimden calmis bu fikri yani frdekilermi weis dan calmis yoksa weis mi fr den bilen varsa solesin lutfen..... haa calmis kelimesi yanlis anlasilmasin her iki turlude cok guzel olmus o ayri... :)[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Grudge,bone nerdesiniz lam soleyin biriniz alla alla siz biliyonuzdur tarihi ....... cabuk daha yazisini yazicam..[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 her ikisi de babil mitlerinden çalmış... ... MARDUK KURIOS! Brightest Star among the Stars Strongest God among the Gods Son of Magick and the Sword Child of Wisdom and the Word Knower of the Secret Name Knower of the Secret Number Knower of the Secret Shape He armed himself with the Disc of Power In chariots of Fire he went forth With a shouting Voice he called the Spell With a Blazing Flame he filled his Body Dragons, Vipers, all fell down Lions, Horse-Men, all were slain. The Mighty creatures of HUBUR were slain The Spells, the Charms, the Sorcery were broken. Naught but TIAMAT remained. The Great Serpent, the Enormous Worm The Snake with iron teeth The Snake with sharpened claw The Snake with Eyes of Death, She lunged at MARDUK With a roar With a curse She lunged. MARDUK struck with the Disc of Power Blinded TIAMAT's Eyes of Death The Monster heaved and raised its back Struck forth in all directions Spitting ancient words of Power Screamed the ancient incantations MARDUK struck again and blew An Evil Wind into her body Which filled the raging, wicked Serpent MARDUK shot between her jaws The Charmed arrow of ENKI's Magick MARDUK struck again and severed The head of TIAMAT from its body. And all was silent...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley [Bu mesaj Grudge tarafından 23 April 2003 12:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Hmmm....gene gunu kurtardin thanx.... acaba hangisi once caldi...[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 once dragonlance de calındı. çünkü elminster ilk olarak bir dragonlance oyununda yaratılmış bir karakter bildiğim kadarıyla. hatta bir rivayete göre raistlinle falan aynı oyundaymışlar. sonra ed greenwood çıkıp kitabını falan yazmış. e zaten fr da elminsterdan doğdu. doğrusunu bilen varsa çıkıp söylesin ben de teyit ediim bilgilerimi...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 tiamat metal grubuydu marduk diye de ya metal grubu var ya da solistinin nick i ehe[hline]In the rays of the sun, I am longing for the darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Arcane i en icten dileklerimle lanetliyorum:)gozlerinden opuyorum sonra neyse...guzel....dragonlance bir masaustu oyunu olarak basladi bu dogru raistlin falan orda cikti ama Elminster i bilemeyecem cunku onu oynayan adam hakkinda bi bilgi gelmedi bana ve asil kafa karistiran sey Dragonlancede hem fiz hem takhisis en derin ve yuksek yerde yasiyorlar ama forgotton realms de direk guard modunda nine hells ve asylumu koruyorlar hatta takhisisin caverni direk styx nehrinin yaninda gittim gordum cidden orda :)(planeshifter)oda ayri bi konu ya styx nehri nasil iki plane de birden olabiliyor hatta 3 neee 4 conanda falan da vardi neyse konuyu sapitmayalim,hah yani bu arklar fr de guard modunda olmuslar oysaki dr de tanrilar kendileri bu durum hos olmuyor duruma gore ....[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 eğer bi planeshiftersan birşeyi bilmen lazım "Power" lar yalancıdır "Power" lar unutkandır hükmettikleri dünyadakilere onları kendilerinin yarattığını söylerler ama bu imkansızdır. çünkü hükmettikleri yaratıklara muhtaçtırlar. onlar olmadan sıradan ölümlülerden farkları kalmaz. dolayısıyla onlar olmadan yaratıcı olamazlar. onlar sadece işin yolunu bulmuşlardır. bir inanç sistemi ile oluşurlar ve insanların inançları outer planeleri oluşturur. ve tanrılar da inançların en güçlü olduğu outer planelerde yaşarlar ki güçleri büyük olsun. farklı dünyalardan kendilerine, farklı inanç biçimleri ile güç gelirse "Power" olmanın getirdiği avantajlardan sadece birini kullanarak birden fazla yerde olabilirler. misal charon, styx in kayıkçısı. asla öldürülemez. ama bunun bir nedeni vardır çünkü o styxle birlikte vardır. styxin geçtiği her planede yaşar. charonu öldürmen için aynı gün içinde styx in geçtiği her planede öldürmen gerekir. bence tanrıların yenilmezliğinin sırrı da bu. dolayısıyla takhisis in abyssin hakimi, tiamatın baatorda bekçi köpeği olması senin kafanı karıştırmasın. ikisi aynı yaratıklar...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Gayet hos gayet guzel....misss.......[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 unther panteonu başka bir dünyadan kaçıp fr a geliyo tyr de aynı şekilde. sonradan fr pantheonuna katılıyo. bunların bizim dünyamızda inanırlarını kaybedip güçleri azalınca fr a gittiklerini düşünmememiz için bi sebep göremiyorum. yani fr tanrıları efsanelerden çalıntı diil bizzat efsanelerde adı geçen tanrıların kendileri...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 ahah nası yani ? adam efsanedekinin aynısını alınca çalmamış mı oluo ? ben şimdi kitap yazsam atıyorum raistlin i koysam dl yazarlarının hakkını yememiş mi oluyorum ?[hline]In the rays of the sun, I am longing for the darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 heh raistlin ayrı... al telif hakkını koy raistlini ne var ki? ayrıca anonim haline gelmiş mitler bunlar. biyerlerden etkilenmeden yazamassın ki. tolkien iskandinav mitolojisinden çalmış. lovecraft desen apayrı bi vaka. whitewolfa hiç bulaşmıyorum.[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 ayrıca aslında o cümleyi "çalıntıdan öte" manasında kurmuştum. neyse...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Hmmmm....o zaman sole bi olay dogabilir mesela yeni aklima geldi...diyelim killi bi wizardimiz var kendisi yuksek seviyeli mesela lvl 25 (fr) bu arkadas plane touched oluyor bi sekilde illa planeshifter olmasina gerek yok zaten istemesede belli bi yerden sonra bu sozu alicak....kendisine bir pocket plane yaratiyor ilk basta pocket planein ozelligi tek giris olmasi ve baska kimsenin izinsiz girememesi yaraticisi izni haric...bi sekilde birilerini kandirip(ki bi suru yaratik insan kil bocek der top guce karsi zayifliklari ve hayranliklari olan saysiyetler)kendine taptiriyor bu sekilde plane buyuyup wiz guclenip tanrisal bi olaya girebilir demekki....bu su durumdaki power olayindan destek aliyor direk olarak....yani sonucta tanri olabilir arkadas haksizmiyim....?[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 evet olası böyle bişey. ama insanın ömrü o gücü toplamaya yetmez. lvl 25 wizard eyvalla güçlü bi şahsiyet ama sonuçta ölümlü. bazı şeyleri yapmaya çok müsait diil vücudu. ama mesela lich olsa olabilir belki. (bkz. vecna) ya da başka bi yaratıktan tanrısal essence i çalabilir (kiaransalee vs. orcus örneği. ya da en basiti time of troubles meselesinde bazı ölümlülerin tanrılığa yükselmesi.) ama sağlıklı bi hareket olmicaktır bu. son olarak kendine bi sponsor bulursa daha başarılı olacaktır. ama o da zor bişe. birisi tanrılığa yükselcek olsa elminster yükselirdi (ki ben kendi fr oyunlarımda chosenlara divine rank 0 veriyorum deities and demigods u olan varsa bilir...). bi de başka tanrılar kesin karışır duruma. multiverse belli bi denge üzerine kurulu sonuçta. dengeyi bozacak bir güç olursa gerekirse ao falan gelir duruma el koyar (wizard frdan ya o açıdan ao dedim)[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley [Bu mesaj Grudge tarafından 23 April 2003 15:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 ben bu su sundan caldı bu bundan caldı olayına ınanmıyorum... cunku kım herseyı kafasından uydurmuskı.. herkes bırseylerden esınlenmıs! ha alıp aynısı nı koyarsın ısmını 1 harf degıstırıp o ayrı ancak herkes bırbırınden ozenıyor butun elf kulturu tolkıen den tolkıen kuzey efsanelerınde kuzey efsanlerı nerden onu karıstırmayın... bence o yuzden o bundan calmıs su bundan calmıs olayına gırmek yanlıs sonucta yazılan herseyın gercekle bır ılgısı bır alakası vardır yanı adamlar naapsın...??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Tanrı olmak 2nd edition kurallar çerçevesinde 'legal' olarak[yani DM adam gibi oynatacak ve kendi lvl'ındaki 13.3 encounter ile level atlarsın teorisine uyulacak olursa] 'oynayarak' olması imkansız bir mertebe. Zaten Bonepart buraya yazarsa göreceksiniz onu yap bunu yap, hepsi de DM insiyatifinde [hele şu patron/matron tanrıya gidip hediye verme kısmı ve onu takip eden korkunç görev] işler öyle kale kurdum, boyut açtım eh tapanım da var az çok demi god dan farkım yok şeklinde olması pratik olarak imkansız. Aklıma şu anda gelen bir kaç yöntem şu: -Rakip tanrılar arasındaki bir savaşa dahil olup kaybeden tanrının portofiliosunu almak. Zor iş, hangi ölümlü bir tanrıya ödülünü paylaştıracak kadar yararlı olabilir ki? -Malar'ın yaptığı bir numara var. Az duyulmuş bir elf tanrısını[Mythal ve abjurative magic tanrısı, adını hatırlayamadım şimdi] gücünü halkı ile paylaşmak için essence'inin bir kısmını yaptığı bir yüzüğe aktaracakken Malar ortaya çıkıp yüzüğü çalıyor. İhtimal dahilinde olan bir şey ise bu yüzüğü bulanın içindeki essence'i kullanıp tanrılığa yükselebildiği. Hani yakın çevrenizde böyle olaylar olursa diye. Zor iş, yok illa merak ediyorsanız Throne of Bhaal oynayın en azından avatar olmak, fallen solarlarla savaşmak falan bir yere kadar yaşattırıyor bu tadı. Tiamat-Takhisis işi karışık bir yerde ikiside aynıdır diyor başka bir yerde farklıdır diyor. Old Empires savaşları sırasında Gilgaem'i öldürüp yerine geçen bir Tiamat var o halde Takhisi ne yapıyor? Bir de yaşadıkları plane farklıydı galiba, Tiamat Abyss'de yaşıyor Krynndekilerin Abyss dediği yer de Gehennaydı falandı filandı karışık işler bunlar çözene alkış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 lance karışık bi memleket zaten. kitabın biyerinde 17. level olan adam başka yerinde 7. level görünüyo dumur olup kalıyosunuz... kalp krizinden ölen flintin 18, hönk hönk öksürüp kan kusan raist'in 10 conu olması da apayrı bi olay. dm e bakar herzamanki gibi...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Bi dakka Tiamat abyss de degil onu bi soyleyelim,Tiamat Nine Hells de iki si arasindaki fark cok buyuk blood war un iki tarafi evil ve devil muhabeti abyss ve nine hellsde gerceklesiyor bunu duzelttikten sonra baska bi olay calma olayi yanlis anlasilmasin demistim hatta calmislar iyi de olmus demistim yani bi asagilama yok sozlerimde hic bir sekilde masaustunde bole bi sey artik bitti grup dagilacak oyunu bitiriyoruz muhabeti sayesinde olabilir olsada bu aynen DM e girer tanri olmus bi karakteri oynatmak zor olur ben ce bayagi zor yoksa olmamasi icin bi sebep yok goruldugu gibi ha nasi bi adam tanri olabilir yada tanrilardan birinden bole bi guveni alabilir drow Nym diye bi adam vardi elf lerin ve dwarflarin birbirinden nefret etmesini saglayan i adamdir oysaki bu iki irk gecmiste hic olmadiklari kadaryakin dostlarda beraber savasip beraber yaparlardi her seyi ama kutsal malzemeler calinip(NYM)sucu birbirlerine atmaya basladiklari andan sonra bu iki irk aralarinda bi nefret dogurmuslardir isteyen olursa hikayeyi yazarim neyse tanri olma olayi masaustunde zor tabi ama imkansiz degil oynatmasi cok zor sadece...[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 said: BonePART, 23 April 2003 22:43 tarihinde demiş ki: kalp krizinden olen flint,in 300 kusur yasında raistlin 25 yasıdna olduguda bi gercek cunku raistlinin constitituonu ile yaşının ilgisini çözemedim. de flint madem 300 küsür yaşında conunu düşük tutsalarmış. kalp hastası adamda 18 con olmaz...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 anlatamadım derdimi secondu bilmiyorum ama third edditiona göre flintin yaşı venerable oluyo dolayısıyla toplamda -6 str dex con ve +3 int wis alıyo dolayısıyla flint fireforge denen cüce oyuna 24 conla başlamış oluyo oyuna 24 conla başlayan krynn in en sağlam cücesinin kalp krizinden ölmemesi ya da paşa paşa 12 conla dolaşması lazım geliyo... :-p önemi yok aslında. mesaj alınmış. ben heroes of the lancetaki saçmalıkları irdelemek istemiştim. zaten bir rivayete göre official modüllerden birisinde dargard keep (böyle miydi sothun kalesi) zindanlarının derinliklerinde 1 adet tarrasque var... son olarak diceem odur ki lance kitapla oynatılmaz. raistlinin 6 conu vardır(conu yüzünden hasta diil raist. hastalığı yüzünden conu düşük olması lazım). flintin 12 falan. o silvanestili eleman en az bi 11. seviyedir rahat ki dragon orbu kontrol altına almayı denesin. siz farklı düşünürsünüz farklı yapın...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 ama flint cuce bıraz yuksek olur cons u ama harbı 18 cuss yanı 300 yas.. kı kendısı yaklasık 10 senedır fln paso hasta..[hline]Make me feel it, make feel alive again! (mgs yi bitirdim gene sıkıntıdan da :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Dargaard olmasi lazim ravenlofttaki yansima kaleyi diyosan ayrica insan hastaolunca cons u dusmezki ne demek simdi yani adam hasta oldugu icin paso conu mu duseceko zaman her illness weakness buyusunde statler reduce edilcek hade canim.Flint yasli oldugu icin statleri dusuyor ama gene bile yani cucenin 18 conu da olsa bu onun kalp kirizi gecirmeyecegi anlamina gelmez...[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 said: Dragonutopia, 24 April 2003 13:00 tarihinde demiş ki: Dargaard olmasi lazim ravenlofttaki yansima kaleyi diyosan ayrica insan hastaolunca cons u dusmezki ne demek simdi yani adam hasta oldugu icin paso conu mu duseceko zaman her illness weakness buyusunde statler reduce edilcek hade canim.Flint yasli oldugu icin statleri dusuyor ama gene bile yani cucenin 18 conu da olsa bu onun kalp kirizi gecirmeyecegi anlamina gelmez...[hline]A little less conversation a little more action please haklısın aslında ama bı yanlıslık var yanı 300 yasında adam 18 cons 1 yıl sonra kalp krızi..[hline]Make me feel it, make feel alive again! (mgs yi bitirdim gene sıkıntıdan da :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 aslında cuceler 250 yaşından sonra venerable oluyo sonra da max 200 sene daha yaşıyolar.ama genelde bi 350 ye kadar vakitleri var. flint erken gidio yani o conla. bu arada sothun ansolondaki kalesinden bahsediyodum. ama dargaard keeptir büyük ihitimalle o da...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar