Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Arkadaslar Merhaba, Gene bir macro yazmam gerekiyor. Simdi olay tamamiyle su. Elimde bir data var. Variable'lar _XXXXXX seklinde rakamlar. Altinda da degerler var. Time series seklinde gidiyor. Benim ilk satirin hemen altina 3 ya da 4 tane satir eklemem gerekiyor. Bunu ekledikten sonra bu ekledigim satirlarin ilk sutununda 01/01/1900 yazacak. Diger sutunlarda da hep 99999.9 yazmasi gerekiyor belli bir sutuna kadar. Atiyorum ABC sutunu ( daha dogrusu ust tarafta ne kadar deger varsa o kadar olmasi gerekiyor da sanirim o macroyu yazmak biraz daha kastirir.) Ornek olsun diye resim de koyuyorum: Simdiden tesekkurler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Dedigini anlamadim... Ornek resme baktim. Her kutuda 9999.9 gozukuyor. Sec butun kutulari 9999.9 yazdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Abi iste bunu tek bir dosyada yapmayacagim icin macro olarak hazirlamam gerekiyor. Olay ise su: 1) Ilk satirdan sonra ( her sutununda _XXXXXX seklinde rakamlar bulunan satir ) macro ile ikinci, ucuncu ve dorduncu satirlar eklenecek 2) Bu satirlarin ilk sutununda 01/01/1990 olacak 3) Belli bir sutuna kadar - diyelim ki AB sutunu - bu uc satirda da B sutunundan itibaren 99999.9 degerleri eklenecek. Olay bu. Ben bunu her dosyada sutununa gore ayarlayacagim. Yani macro editlemeyi biliyorum, sonucta B den AB ye kadar yapsaniz bile degistirebilirim. Bunu yapma amacim boyle yapmam gereken yuzlerce dosya var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Sub deneme() For satir = 2 To 10 ActiveSheet.Cells(satir, 1).Value = "tarih" For sutun = 2 To 10 ActiveSheet.Cells(satir, sutun).Value = "sayi" Next sutun Next satir End Sub yaklaşık bunun gibi olması gerekiyor. ama bir de ilk satırda kaç veri var onu belirlemek gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Dedigim gibi orasi onemli degil ya. AB ye kadar desek de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bu macro araya 4 row eklemez yalniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 UP ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar