Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Arkadaslar Merhaba, Gene bir macro yazmam gerekiyor. Simdi olay tamamiyle su. Elimde bir data var. Variable'lar _XXXXXX seklinde rakamlar. Altinda da degerler var. Time series seklinde gidiyor. Benim ilk satirin hemen altina 3 ya da 4 tane satir eklemem gerekiyor. Bunu ekledikten sonra bu ekledigim satirlarin ilk sutununda 01/01/1900 yazacak. Diger sutunlarda da hep 99999.9 yazmasi gerekiyor belli bir sutuna kadar. Atiyorum ABC sutunu ( daha dogrusu ust tarafta ne kadar deger varsa o kadar olmasi gerekiyor da sanirim o macroyu yazmak biraz daha kastirir.) Ornek olsun diye resim de koyuyorum: Simdiden tesekkurler,
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Dedigini anlamadim... Ornek resme baktim. Her kutuda 9999.9 gozukuyor. Sec butun kutulari 9999.9 yazdir?
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Abi iste bunu tek bir dosyada yapmayacagim icin macro olarak hazirlamam gerekiyor. Olay ise su: 1) Ilk satirdan sonra ( her sutununda _XXXXXX seklinde rakamlar bulunan satir ) macro ile ikinci, ucuncu ve dorduncu satirlar eklenecek 2) Bu satirlarin ilk sutununda 01/01/1990 olacak 3) Belli bir sutuna kadar - diyelim ki AB sutunu - bu uc satirda da B sutunundan itibaren 99999.9 degerleri eklenecek. Olay bu. Ben bunu her dosyada sutununa gore ayarlayacagim. Yani macro editlemeyi biliyorum, sonucta B den AB ye kadar yapsaniz bile degistirebilirim. Bunu yapma amacim boyle yapmam gereken yuzlerce dosya var.
Gaming Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Sub deneme() For satir = 2 To 10 ActiveSheet.Cells(satir, 1).Value = "tarih" For sutun = 2 To 10 ActiveSheet.Cells(satir, sutun).Value = "sayi" Next sutun Next satir End Sub yaklaşık bunun gibi olması gerekiyor. ama bir de ilk satırda kaç veri var onu belirlemek gerekir.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Dedigim gibi orasi onemli degil ya. AB ye kadar desek de olur.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bu macro araya 4 row eklemez yalniz?
Öne çıkan mesajlar