Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

router garipliği

fizban

Öne çıkan mesajlar

1.5 kadar yıldır kullandığım bir usr 5463 wireless routerım var. evde hatta şöyle bir sistem var, kablonet modeminden routera, routerdan da wireless ile bir makineye, kabloyla benim makineme geliyor bağlantı.

normalde hic sorun yok, gayet güzel.

fakat, arada bir (günde 1 de olabiliyor, 3 saatte 1 de), router sapıtıyor. sapıtıyor derken şöyle; benim makinem internet gitti sanıyor, no connectivity diyor hatta. gidip router a baktığım zaman veri transfer ışığı yanıp sönüyor modem'le, hatta modem de zaten mutlu mesut ışıklarını yakıyor.

wireless makinede de sorun olmuyor, bir tek benim makinede sorun. windows 7 kullanıyorum, ama xp kullanırken de oluyordu bu sorun.. gidip fişini çekip taktığım zaman düzeliyor, ama tabi can sıkıyor bu durum.

router ın son firmware ini kullanıyorum, ondan olacağını sanmıyorum. kendim gerek dinamik gerek statik ip denedim makinemde, o da çözmedi. iki ethernet kartım var, ikisini de denedim, o da fayda etmedi.

çözüm bilen var mıdır ?
Sosyal ağlarda paylaş

router dandik hacı.

kalitesiz routerlar arada bir boyle restart istiyor. ne yaparsan yap. bende de kablo + usr router wardı. downloada dayanmıyor, takılıp kalıyordu. hatta menusune bile girilmiyor takıldığı zaman.

sonra gidip linksys wrt610n alınca router sorunum ibadullah çözüm buldu. sen ucuz olan linksys wrt54gl alıp uzerie dd-wrt kurdun mu, dunyanın en stabil router ını kullanmış olacaksın. hiçbir zaman çökmeyecek.

kablo modem uzerinde dhcp yi açıp açmamanın hiçbir önemi yok, zaten routerdan ip alıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

kanka bu sorunun çözümü yok. yoğun internet kullanıyosan. sadece sayfa dahi açsan hergün reset istiyor (bazen günde 2-3)

bu router ın airties markasıyla satılanı da var. aynı bok. ucuz diye alındığı zaman yazık.

ben kız arkadaşıma kurdum ama sadece wireless repeater olarak çalışıyo şu anda. o zaman sorun çıkmadı.

yani türkçesi, access point olarak kullanılamayacak kadar kötü bir router.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...