Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışı ( İsveç ) eğitim

firatram

Öne çıkan mesajlar

Tarantababu said:

isveçte yüksek lisans eğitimi bedava filan diyolar.
Giden birileri varsa bilgilendirsin bizi. Yoksa eu dışı ülkelere gene para alıyorlar mı ?
Ayrıca Herkes çok pahalı olduğundan falan da bahsediyor yaşam için..
aylık ne kadar çıkar cepten ?
boş ümitlere kapılmayalım.
bedava, cok arkadasim var orda hicbiri para vermiyor. bildigim kadariyla ulkenin kanunu o egitimden para alamazsin 1, egitim enstitulerini karsilastiramazsin 2 (su okul daha iyi su okul daha kotu gibi birsey soylemek yasak, biz bi hocaya "hocam uppsala en iyi okulu di mi isvecin" demistik, adam anasina kufretmisiz gibi bakti bi anda ehue).

ben aylik tam olarak turkiye'de harcadigim para + erasmus hibesi harciyordum, erasmus hibesi de 550 Euro iste. (yurt murt her sey dahil buna)
hayat baya pahali yani. ha benim o 500 euro ickiye gidiyordu malum Erasmus.
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba arkadaşlar,

ben uluslararası ticaret bölümünden yeni mezun oldum, lojistik ve tedarik zinciri alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. ve şuan ki araştırmalarıma göre bu isveç'te olacak gibi gözüküyor.

aranızda isveçte yüksek lisans yapmış yapmış ya da yapmakta olan birileri varsa ve deneyimlerini paylaşmak isterse çok sevinirim.

şimdilik jönköping ve linköping üniversitelerini araştırdım. Fakat başvuruyu studyinsweden sitesinden mi yapıcam, bu resmi bir site mdir?
Sosyal ağlarda paylaş

www.studera.nu sayfasında master için lojistik yazarsan bu programı bulabileceğin üniversitelere ulaşabilirsin.

ayrıca jönköping üni. de lojistik ve tedarik zinciri yönetimi konulu bir master programı var. Sitesinde master programlarının tamamen ingilizce olduğu ve isveçceye gerek olmadığı da yazıyor. tabi ben gidip görmedim ama genelde yazılanlar bu doğrultuda..

Tarantababu said:

endüstri müh. mezunu için lojistik yükseği yapabileceğim bir yer var mı isveçte..

bide ingilizce ne durumda okullarda herkes konuşuyor mu?; isveçce öğrenmek zorunda kalmayalım. :D...
Sosyal ağlarda paylaş

Tarantababu said:

bide ingilizce ne durumda okullarda herkes konuşuyor mu?; isveçce öğrenmek zorunda kalmayalım. :D...

Benim ingilizcem yetersizmiş , biraz çalışayım dersin merak etme =)

Şaka bir yana 7 den 77 ye herkes ingilizce biliyo valla sokaklarda bile . Okulları zaten düşünme bile , idari ve teknik kadro dahil 100 % gördügün herkesi ingilizcesi gayet düzgün olacak.

German kökenli ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yabancı dil açısından hiç şüpheniz olmasın
Sosyal ağlarda paylaş

eldaden said:

isveçteki üniversitelere en yakın başvuru tarihi ocakta, eğer ocakta kabul edilirsem ağustos ayında başlayabilirim, tabi bunun için başvuru tarihine kadar ciddi bir toefl skoruna sahip olmam gerekiyor..

eldaden sen de bu sene mi başvurmayı düşünüyorsun master için.

ben de ielts e girmeyi düşünüyorum.6.5 filan alsan neredeyse heryere başvurabiliyosun. Ocağa kadar halletmem lazım ingilizce olayını..

Ayrıca çoğu yerde aylık giderin ort.730 sek olduğundan falan bahsediyorlar . yaklaşık olarak 1500 tl filan ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında başta ben toefl düşünüyordum ama ielts'in biraz daha kolay bir sistem olduğunu duyunca ielts'e girerim heralde. Benim araştırdığım okullar 6 da kabul ediyor ama 6.5 alsan garanti olur. Ama asıl önemli olan not ortalamasıymış...

benm daha çok merak ettiğim oradaki yaşam, öğrenci hayatı, yaşabilesi bir yer olup olmadığı...??
Sosyal ağlarda paylaş

eldaden said:

aslında başta ben toefl düşünüyordum ama ielts'in biraz daha kolay bir sistem olduğunu duyunca ielts'e girerim heralde. Benim araştırdığım okullar 6 da kabul ediyor ama 6.5 alsan garanti olur. Ama asıl önemli olan not ortalamasıymış...

benm daha çok merak ettiğim oradaki yaşam, öğrenci hayatı, yaşabilesi bir yer olup olmadığı...??

valla birkaç arkadaş öğrenci hayatının güzel olduğundan bahsetti bana. Ama onlar erasmus öğrencisiydi , okulla pek bi alakaları yoktu açıkçası...

Başvuru şartlarında çoğu üni not ortalamasından bahsetmemiş . ortalamam pek iyi sayılmaz inşallah sadece 3'ün üstünde filan istemiyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben master için jönköping üniversitesine başvurmayı düşünüyorum ocakta. jönköping çünkü o okuldaki master programı benm ilgimi çekti.Ocak ayına kadar ielts almayı planlıyorum, zaten ortalamam 3 buçuktan fazla, gösterebileceğim iyi referanslarda var.Baktığım kadarıyla çok da bir şey istemiyorlar. Benim için tek sorun jönköping'in küçük bir yer olması, şehir imakanları açısından faln.. ilerde part time çalışmak istersem ya da bir şirkette staj yapmak istersem bu açıdan nasıl bilmiyorum doğrusu :S
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda verilen linkler oldukça yararlı.

Ancak şu aşağıda verilen linklere de bakmanızı tavsiye ederim.
Avrupa'da Yüksek Lisans

Master ile İlgili

Ayrıca IELTS konusunda da size tavsiye edeceğim okula girmek istiyorsanız IELTS elbette yeğdir zira daha kolay fakat burs vs için TOEFL daha iyidir zira sizi diğerlerinden ayırır zor olması bakımından.

İngiltere IELTS istiyor tabi bu arada...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...