ben de başvurucam. buradan paslaşalım bulduğumuz bişey olursa...
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Yurt dışı ( İsveç ) eğitim
aslında başta ben toefl düşünüyordum ama ielts'in biraz daha kolay bir sistem olduğunu duyunca ielts'e girerim heralde. Benim araştırdığım okullar 6 da kabul ediyor ama 6.5 alsan garanti olur. Ama asıl önemli olan not ortalamasıymış...
benm daha çok merak ettiğim oradaki yaşam, öğrenci hayatı, yaşabilesi bir yer olup olmadığı...??
benm daha çok merak ettiğim oradaki yaşam, öğrenci hayatı, yaşabilesi bir yer olup olmadığı...??
aslında başta ben toefl düşünüyordum ama ielts'in biraz daha kolay bir sistem olduğunu duyunca ielts'e girerim heralde. Benim araştırdığım okullar 6 da kabul ediyor ama 6.5 alsan garanti olur. Ama asıl önemli olan not ortalamasıymış...
valla birkaç arkadaş öğrenci hayatının güzel olduğundan bahsetti bana. Ama onlar erasmus öğrencisiydi , okulla pek bi alakaları yoktu açıkçası...
Başvuru şartlarında çoğu üni not ortalamasından bahsetmemiş . ortalamam pek iyi sayılmaz inşallah sadece 3'ün üstünde filan istemiyorlardır.
ben son sınıfa geçtim bu sene.
master için ingiltere ya da isveç düşünüyorum.
fakat tam karar veremedim.
iyice bir araştırmam lazım.master yapan arkadaşlar var mı isveçte? ya da arkadaşları yapan falan?
master için ingiltere ya da isveç düşünüyorum.
fakat tam karar veremedim.
iyice bir araştırmam lazım.master yapan arkadaşlar var mı isveçte? ya da arkadaşları yapan falan?
ben master için jönköping üniversitesine başvurmayı düşünüyorum ocakta. jönköping çünkü o okuldaki master programı benm ilgimi çekti.Ocak ayına kadar ielts almayı planlıyorum, zaten ortalamam 3 buçuktan fazla, gösterebileceğim iyi referanslarda var.Baktığım kadarıyla çok da bir şey istemiyorlar. Benim için tek sorun jönköping'in küçük bir yer olması, şehir imakanları açısından faln.. ilerde part time çalışmak istersem ya da bir şirkette staj yapmak istersem bu açıdan nasıl bilmiyorum doğrusu :S
Yukarıda verilen linkler oldukça yararlı.
Ancak şu aşağıda verilen linklere de bakmanızı tavsiye ederim.
Avrupa'da Yüksek Lisans
Master ile İlgili
Ayrıca IELTS konusunda da size tavsiye edeceğim okula girmek istiyorsanız IELTS elbette yeğdir zira daha kolay fakat burs vs için TOEFL daha iyidir zira sizi diğerlerinden ayırır zor olması bakımından.
İngiltere IELTS istiyor tabi bu arada...
Ancak şu aşağıda verilen linklere de bakmanızı tavsiye ederim.
Avrupa'da Yüksek Lisans
Master ile İlgili
Ayrıca IELTS konusunda da size tavsiye edeceğim okula girmek istiyorsanız IELTS elbette yeğdir zira daha kolay fakat burs vs için TOEFL daha iyidir zira sizi diğerlerinden ayırır zor olması bakımından.
İngiltere IELTS istiyor tabi bu arada...
Öne çıkan mesajlar
Tarantababu
ben de ielts e girmeyi düşünüyorum.6.5 filan alsan neredeyse heryere başvurabiliyosun. Ocağa kadar halletmem lazım ingilizce olayını..
Ayrıca çoğu yerde aylık giderin ort.730 sek olduğundan falan bahsediyorlar . yaklaşık olarak 1500 tl filan ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş