Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbul ticaret üniversitesi.

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

dostum beni alıntılamışsın da onlar zaten benim düşünüp yazmayı fuzuli bulduğum şeyler. dediğin iyi olmuş valla eheh

ilk dediğim şey de gayet açık aslında nası anlamadınız bilmiyorum anlatamadım heralde. ben kazanamazsak mazlum edebiyatı yaparız-cılardan felan değilim heralde öyle düşünmüyorum.

dedim ki orda iyi bir üniversitede olmasa da kendini adam etcek olan kişi olur elbette ama demek ki daha da adam olabilirmiş iyi bir üniversite ile.

zaten bir üni'yi üni. yapan olay hocası mocası değil çoğunlukla öğrencisidir benim bakış açıma göre. o sebeple potansiyeli olan biri pek potansiyeli olanlarla okuyamazsa bu potansiyelini pek açığa çıkaramaz diye düşünüyorum. çevre insanı her zaman etkiler, burdan da umarım "eheh özenti" mottosunu çıkarmazsınız. ilk yazdığımı öyle anladığınıza göre korkarım epey

neyse ben suscaktım eheh. daha adam olmadan adam olma muhabbetlerine girmek de abes zaten. sadece yanlış anlaşılma varsa onun için konuştum sayılır başka da bişey demiyorum =p
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor be, iticünün kampüs yetersizliği hatta sosyal olanaksızlıkları hakkında görece doğru şeyler söylemişsin de, abi hoca kalitesi ve eğitimi neye göre yargıladığını baya merak ettim.

ticari bilimler fakültesi hakkında söyleyebilirim ki (genelleme yapabilir miyim bilmiyorum) baya iyi bir öğretim kadrosu var. zaten gözlemlediğim kadarıyla özel üniversitelerin çoğunun (koç, sabancı, bilkent dışındakiler dahil) hoca kalitesi iyidir ve yavaş yavaş kalburüstü üniversitelerle aynı seviyeye gelmekteler pek çok bakımdan.

iticüde dikkatimi çeken, çok farklı bakış açılarında oldukça uzman kişilerden eğitim alabilme şansı. Daha açık olmak gerekirse, hem dspnin hem saadet partisinin genel başkanları aynı fakültede kadrolu öğretim görevlileri. malezya islam üniversitesinde celebrity olan hoca da var koyu kemalist erol mütercimler de.

benim bu iki sene derslerime giren öğretim görevlilerinin önemli bir bölümü boğaziçi'ndendi. bir önceki paris büyük elçisinden 2 ders aldım, uluslararası ilişkiler bölüm başkanı mim kemal öke'dir ki uluslararası ilişkiler ile ilgili eğitim alan birisinin adını duymamış olması mümkün değil. ekonomi alanına gelirsek kerem alkin'i bol bol televizyonda görmek mümkün, efsane bir insandır, babası erdoğan alkin de fakülte hocalarındandır ki kendisi hocaların hocası sıfatında biridir. istanbul iktisat hocalarının pek çoğunun hocalığını yapmıştır. galatasaray rektörü işletmeye derse girer vs.
ve hocaların çoğu öğrenciyi her üniversitede olması gerektiği gibi zorlarlar. hak etmeden dersten geçmek çok mümkün sayılmaz. özellikle final dönemleri fazlasıyla sancılıdır.

küçük bir üniversite olması sebebiyle de ders içi veya dışında hocalarla iletişim kurmak çok kolaydır. bu iletişim sonucu da öğrencilerin çoğunun kazandığı belli bir vizyon vardır. profesörler derslere asistan yollamazlar, onu geçtim gayet yardım sever hocalar vardır. koskoca profesörün sınav öncesi yüksek lisanslara derse gitmeden önce kendi arasında bütün sınıfa ek ders yaptığını hatırlarım.

çok fazla eksiği olan bir üniversite iticü ama bu eksiklerin en büyüğü eğitimi ve hoca kalitesi değil.

bence biraz geçmek gerekiyo üniversite herşeydir bakış açısını. bu yaz 2 ay staj yaptım, benimle birlikte sabancı, bilgi, odtü, yıldız teknik mezunu veya öğrencisi stajyerler de vardı ve kimsenin alnında yazmıyodu mezun olduğu okul. kimse diğerinden daha yetersiz değildi. okul kişisel gelişim konusunda etkenlerden biriyse onunla birlikte kişiliği ve kimliği oluşturan pek çok etken daha var sonuçta. bir hoca bile insanın bütün bakış açısını değiştirebiliyor.

ps: her gece niye london school of economics'te okumuyorum diye ağlamıyorum, valla bak
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
valla sırf öğrenci o sınavı geçemesin diye toefl dan zor bü derecesidne sınav yapan üniversitelere göre bence gayet iyi olmuş

zaten mesleki ingilizceyi istese de istemese de alacak

ha okulun mühendislik bölümüyle ilgili bilgim yok o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim ama her türlü hazırlıkatlaması iyidir

haftasonu iniglizce kursuna gitsin bu arada madem o kadar kötü ingilizcesi
Sosyal ağlarda paylaş

Bende kötü olarak söylemedim zaten.Ama ben çatlıyorum bu tarz durumlarda,hazırlıkta deli gibi ingilizce kas,üniversite hayatında bilgisayar okumana rağmen elektrik,teknik resim kas.
4 sene içerisinde,doğru düzgün extra birşeyler katamadım bilgisayar konusunda kendime,manyak elektrik hocalarının derslerine çalışırken.

O yüzden kardeşim adına sevindim.Daha soft bir okula benziyor ki okulda biraz böyle olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...