nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Selamlar, Forumda dual monitor kullananlar vardi sanirim, oyle hatirliyorum bazi topiclerden. Simdi ikinci bi monitor almayi dusunuyorum. Dual monitor de calistim, gordum daha once, ama uzun sure degil ve CRT monitordu. Simdi sorum su, rahat, goz yormayan kullanim icin acaba ayni boyutlarda monitor mu almak gerek? Ikincisi daha buyuk olursa kullanim zorlugu yasatir mi? Kullanan varsa, nasil kullaniyor, ikinci monitorlerinin boyutlari ayni mi daha mi buyuk? Internetten de aradim ama pek bu soruya uygun bisi bulamadim. edit: genelde internette resimlerde ayni buyuklukte hatta ayni marka kullaniyorlar. Bakinca olmasi gereken o gibi duruyor, fakat farklisini gormedigim icin bilmiyorum. orn: http://www.codinghorror.com/blog/archives/001076.html tesekkurler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 o senin ne icin ve nasil kullanacagina bakiyor. Eger oturup iki tarafta da program gelistireceksen birebir ayni olmasi daha mantikli. Ama buyuk ebatlarda (genelde full screen olarak) farkli isler icin kullanacaksan farkli olmasi sorun yaratmaz. Misal yan taraftan sadece yazi okuyup ana makinada bir seyler yazacaksan, farkli olmasi sorun yaratmaz. Veya TV'yi acacaksan yan tarafta sorun olmaz. Ana ekranda oyun ekrani duracak, yan tarafta da bir seyleri gozlemleyeceksen sorun olmaz. Kisacasi bir tarafta tam ekran olarak apayri bir is yuruyorsa, gozune batmaz kesinlikle. Ama iki tarafta da browser acip, cift tarafli takilacaksan rahatsiz olursun. Iki tarafta da grafik gelistirmek gibi bir niyetin varsa yine ayni sekilde rahatsiz olursun. Ama varacagin maksimum rahatsizlik, yan ekrani pencere deposu olarak kullanmak olur. Ana ekranda esas isi yapar, yan taraftan gerekli olan pencereyi cekersin, o sekilde calismani surdurebilirsin... Cift ekran cok "cool" gozukse de, herkes icin degildir. Ozellikle tek bir ise odaklanarak yapiyorsaniz, cok fazla performans artisi saglamaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 ya tek ekran yetmiyor, sorun o. Cift ekran productivity i cidden arttiyor, hem direkt hem dolayli. Ona bi suphem yok cunku denedim. Ikinci ekrani SSH, coding ve real time guncellenen uygulamalari izlemek icin kullanacagim. Baska bi ise yaramayacak, eger buyuk alirsam onu 2. ekran yapmayi dusunuyorum, bu isler icin. Ana ekrani da browsing, IM vs, geri kalan diger seyler icin kullanacagim. Yalniz buyuk istememin sebebi cozunurluk ve tabii ki buyukluk, bir ekranda, scroll yapmadan daha fazla sey gormek icin. yalniz ana monitor 22" 1680 1050 calisiyo, gozu ikinci monitore kaydirinca yazilar vs daha kucuk gorunecek dolayisiyla, acaba gozlerimi cok yorar mi zamanla diye dusunuyorum cozunurluk farkindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Garipsersin, ama en fazla 1 hafta surer. Dedigin gibi farkli isler yapacaksin iki tarafta. Onun icin sorun olmaz. Bir yerden okuyup diger tarafa yazmak falan hep ayri isler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 yardımcı olurmu bılmem sadece ekran kartı cıkısı ıle sole bısı kullanıyorum suan ..aparat felan yok yanı ekranlar 19 inc Dell lcd 1280*1024 calısıyolar .aynı boyutta olmaları konusunda bende hemfıkırım gecısler rahat yukarı asagı mevzusu olmadan bu arada aklıma gelen mısal butun agırlık 1 ıncı ekranda olursa kasma olmuyor 2 ıncı ekranda mısal oyun oynadıgımda kasılmalar gerceklesıyor makınede belkıde ekran kartından oluyordur keza atı hd 2600 pro kullanıyorum ama nedense bu makınemde bazen sacmalık goruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 gerci boyle degilde disardan bakis daha onemli, ama sagol yinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 dısardan bakıs dedıgın fızıkı olarak ekranlarımı gormek ıstıyosun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 başta imkanın varsa 2 tane aynı monitörden al, görünüşü güzel oluyor. bende 22"lg ile 17"philips var ev arkadaşımda da 22"samsung yine 17" asus var. coding için hangi ide'de çalışcan bilmiyorum da ben netbeans, eclipse de 22"te rahat çalışıyorum. zaten çok kasış işler yapmadığım için bir ton pencere açmama gerek kalmıyor. 2.ekranı bi işte yazıları oraya koymak için tutuom hemen hemen bide msn forum cart curt 2.ekranda duruyor. ama mesela fruity loopsu sığdıramıyorum 22"e. song patterni koysam miksere yer kalmıyor, mikseri koysam başka bişi tam gözükmüyor, hele vst plug-in açtığımda karman çorman oluyor ortalık. Bir bölümünü 2.monitöre atıyorum ama nedense kullanışlı gelmiyor bana ikisi de aynı çözünürlükte olmadığından. zaten şöyle bi dışardan baktığında hiç estetik durmuyor monitörler biri kocaman diğeri yanında küçücük kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 şimdi farklı boyutlarda olursa çözünürlükte sıkıntı yaşarsın. Yani ana ekranını 1024 kullanırsın ama 2. monitörünü 800 600 kullanırsın rahat etmezsin. Ben evde lcd tv kullanıyorum 2. monitör olarak, onun çözünürlüğü 1024, ama masaüstümün ki 1600 1200. oraya kaydırdığında bir klasörü filan kocaman oluyor. O yüzden tavsiyem ya daha büyük al ya da aynı al. Daha büyük alırsan orda küçülür görüntüler en kötü yada aynı çözünürlükte kullanabilirsin. Ama çift monitör hayat kurtarıyor resmen onuda söylemeden edemicem. En kötü bişeyle meşgulken 2. monitörde film izlersin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 dieevil said: dısardan bakıs dedıgın fızıkı olarak ekranlarımı gormek ıstıyosun ? evet de cok gerek yok ayni coznurluk oldugu icin cok ornegi var internette, tesekkurler.. senko said: başta imkanın varsa 2 tane aynı monitörden al, görünüşü güzel oluyor. ... gorunusunde cok degilim acikcasi, gozumu yorup yormamasi onemli olan. coding icin ultraedit/eclipse/netbeans kullaniyorum. ultraedit de yetmiyor mesela isime yarayan barlar oldugu icin. ekranin yarisini barlar kapatiyor zaten geriye pek birsey kalmiyor. dedigim gibi estetik olup olmamasi onemli degil, cozunurluk farkinin gozumu yormamasi derdim, muhtemelen 24" gidecegim ama tam emin olamadim halen. edit: zaten benim monitor 226bw, artik satilmiyor, es degeri 2253bw de bulundugum yerde satilmiyor, ayni model gidemiyorum zaten. 2243 var o da tam yani degil gorunusu biraz farkli zaten farklilik olacak gibi duruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 aynı boyutlarda iki monitör daha iyi oluyor ancak ben genelde farklı iki monitör kullandım (notebook'a bağladığım için) çok ta farketmedi bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Ben iş yerinde çift monitor kullandığım zaman aynı çözünürlükte çalışmaya gayret ediyorum, zaten ekrana sabit uzaklıktan ve sabit focus la bakmaya alışmış tembel gözlerimiz farklı çözünürlük veyahut ebat da kamaşıyor. Zaten beynim bulanmış şekilde çalışıyorum genelde, iyice daraltıyor o durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Cevaplar icin tesekkurler, bugun aldim , ayni model yok ama benzerini aldim, ayni boyutta 22" 2243bw, tam istedigim gibi oldu, 90 derece donebiliyor, boylece uzunlamasina deli gibi bi alan veriyor bana. tesekkurler tekrar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 19" 4:3 alsaydın keşke 22" ile aşağı yukarı aynı yüksekliğe sahip, biri yukarıdan aşağı 1050px biri 1024px çözünürlüğünde. Ben öyle yapmayı planlıyorum ve muhtemelen dediğin gibi pencereleri oradan oraya geçirince büyüyüp küçülmeden aynı boyutta geçeceğini düşünüyorum, ama denemedim tabi. edit: google reklamları işe yarıyo galiba çift 22" monitör filan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Dual monitorde ufaltılmış pencereler olayını sağdaki ekrana atma gibi bir olay var mı ? Bende mesela 10 - 11 tane pencere açılıyor, bu kadar çok olunca hepsini tek taba alıyor ama benim özellikle onun arasından belirli olanları seçip sağ ekranda aktif hale getirmem gerekiyor, tek tek o 11 tane arasında ararken yine bir karmaşa oluyor, yani sağda takip ettiğim pencereyi/pencereleri küçülttüğümde yine orada aşağıya almanın yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 http://www.realtimesoft.com/ultramon/ Bi kac ekstra ozelligi daha var, kullanisli.. Brigand said: 19" 4:3 alsaydın keşke 22" ile aşağı yukarı aynı yüksekliğe sahip, biri yukarıdan aşağı 1050px biri 1024px çözünürlüğünde. Ben öyle yapmayı planlıyorum ve muhtemelen dediğin gibi pencereleri oradan oraya geçirince büyüyüp küçülmeden aynı boyutta geçeceğini düşünüyorum, ama denemedim tabi. edit: google reklamları işe yarıyo galiba çift 22" monitör filan :P 19" kucuk, onu dusundumde kucuk geldi. sonucta wide inda ise yaradigi durumlar oluyor, ayrica yine fazla alan vermiyor, sorunda oydu zaten, ama bana yeter diyosan evet o da olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 GEd said: Dual monitorde ufaltılmış pencereler olayını sağdaki ekrana atma gibi bir olay var mı ? Bende mesela 10 - 11 tane pencere açılıyor, bu kadar çok olunca hepsini tek taba alıyor ama benim özellikle onun arasından belirli olanları seçip sağ ekranda aktif hale getirmem gerekiyor, tek tek o 11 tane arasında ararken yine bir karmaşa oluyor, yani sağda takip ettiğim pencereyi/pencereleri küçülttüğümde yine orada aşağıya almanın yolu var mı? ultramon tam senin istediğin yazılım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 nedenko vermiş zaten, okumadan attıydım postu. bu arada monitörler bana baktıkça küçülüyormuş gibime geliyor. ilk 22"i aldığımda ooo dev gibi fln diyordum, şimdi bi 32 çaksam 22" küçük diyorum. insanoğlu doymaz diye boşuna dememişler işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 ben bir 21 bide 19 inch crt kullnıyorum, ikinci monitor'un buyuk olmasına gerek yok bence, hattausutnden biraz pecnereden gokyuzugoyurum 19'un daha bile iyi oluyo. ben asıl sorunu kalibrasyonda yasıyorum. aa inanılmaz işe yarıyo cift monitor, ozellikle 3d ve composing yaparken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Brigand said: 19" 4:3 alsaydın keşke 22" ile aşağı yukarı aynı yüksekliğe sahip, biri yukarıdan aşağı 1050px biri 1024px çözünürlüğünde. Ben öyle yapmayı planlıyorum ve muhtemelen dediğin gibi pencereleri oradan oraya geçirince büyüyüp küçülmeden aynı boyutta geçeceğini düşünüyorum, ama denemedim tabi. edit: google reklamları işe yarıyo galiba çift 22" monitör filan :P ve evet bole bi olay var, ben 19 la 21'i native resulutionda tutunca birinden diğerine gecirdiğide pencerleri kuculup buyumuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 hm gerek kalmadı ultramoonu kurdum bir şekilde demo versiyonunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 oh be süper çift post atılır bunun için , smart taskbar çok rahatmış. İlk işim evede ikinci monitörü almak olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 benimde ilk an ihtiyacini hissettigim bisiydi o. bu arada direkt etki etti uretkenlige, pisman oldum neden daha once yapmadim diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Şu verilen program ne işe yarıyor birisi anlatsın yau anlamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 ek bi bar daha koyuyor 2.monitörüne. var ya altta mavi, task bar denio galiba. ondan bi tane daha hayal et 2.monitöründe. 2. monitörün yoksa önce bi monitör hayal etmen gerekir tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar