SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Selam beyler, ekran kartım 2 gündür the godfather 2 oynamama dayanamıyor anladığım kadarıyla. Çat diye gidiyor oyunun ortasında, reset atıyor. Aslında emin değilim de ekran kartindan mi. Işlemci olabilir mi ama, işlemcinin ısısına bakmadım gerçi de, blok gayet soğuktu elledim falan. Benim ekran kartı asus x1650 silent fan yok, pasif soğutma denen zimbirti yani. Bi elledim, blok alev alev. Kasanin önünde 14 cm lik içeri hava veren, arkasında 12 cm lik dışarı veren, yanda 8 lik bi içeri bi dışarı veren totalde 4 fan var. Kasa feel typhoon, iste her yeri fan anlayacağınız ama ekran kartına bi faydası olmamış herhalde. Yandaki fanlari söktüm birini kartin bloğunun üstüne koydum, biraz iyi gibi oldu ama yine yaptı aynı şeyi. Öbürünü de alt tarafa, kartin yongasinin oraya hava verecek şekilde koydum, sonra kapattım gerçi denemeden. -telefondan giriyorum şu an- sormak istediğim şu. Öğrendiğim kadarıyla 180 lira civarı babalar gibi kartlar varmış. Ben 3 haftalığı buna yatırıp alsam mi bi kart, yoksa şu pasif soğutmaya fan mi alsam, bildiğim kadarıyla özel fanlari var çünkü. değer mi fan almaya, yoksa biraz daha kas kart mi al dersiniz. Gerçi çok kasmam gerekecek. Ya da önereceğiniz soğutma şekli varsa söyleyebilirsiniz aslında. Elimden bayaa iş gelir övünmek gibi olmasın :P aslında küçük hortumlar, fanlar ve bi soğutma bloğu ile geniş bi soğutma düsünüyorum ama, çok uğraş verici birşey, değmez gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 madem elinden is geliyor, al bi 92mm lik fan, pasif sogutma bloguna uygun sekilde bagla, en rahat yol ince kablo kullanarak heatsink e baglamaktir. akmaz kokmaz yanmaz esnemez. ayrica sogutucu hem pahali hemde eski bi kart icin gereksiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 zaten kasanın içerisinde yeterince fan var bence babalar gibi bir ekran kartı al.piyasada sadece godfather yok başka oyunlarda oynamak isteyebilirsin.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Aslında kart almak uzun süreli yatırım gibi. Daha makul galiba. Ama 3 hafta da idare etmek gerek xD yanlız kafama takılan birşey var, fan da sıcak hava veriyor abi biraz, hava sıcak yani sonuçta pek etkili olmuyor galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 en iyi fanlı sistem bile bu havalarda işini yapamaz hale gelir abi, ya klimalı bir ortamda olucak makina yada vantilator dayıcan kasanın ağzına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 yeni kart almak mantikli mantikli olmasina ama diger donanimina gore de degisir, tutupda bilgisayarin agp ise mesela nereye kadar yatirim yapicaksin? yapman boyle olunca ne kadar mantikli? fanin sicak hava uflemesi ise mesele degil, sicak hava dedigin 30C den fazla degildir, e sogutulacak yer 70-80 lere dogru gidiyor, ayrica mevzu hava ufleyip serinletmek degil, heatsink uzerinde bi akim olusturup isi dagilimini hizlandirmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar