Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Aslında ölünce yok olacağı için pek bir şey anlayamayacak.
Coder Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 abi bi dine inanın yada inanmayın iyi insan olun, bunu kimse için yapmasanız kendiniz için yapın, varsa bi ödül niğmetini görürsünüz zaten.. bütün dinler (ataizm, satanizim gibileri saymazsak) iyi insan olun der (ki olmalıyız bence).. bu dinsizlerin ani çıkışları fazla oluyor birbirinize biraz saygı gösterseniz.. siz kulluk diyeceksiniz ötekiler o nerden geliyor bu nerden geliyor diyecek sonuç olarak ikinizinde cevaplayamayacağı sorulara çıkacak sonuç..
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Coder said: abi bi dine inanın yada inanmayın iyi insan olun, bunu kimse için yapmasanız kendiniz için yapın, varsa bi ödül niğmetini görürsünüz zaten.. bütün dinler (ataizm, satanizim gibileri saymazsak) iyi insan olun der (ki olmalıyız bence).. bu dinsizlerin ani çıkışları fazla oluyor birbirinize biraz saygı gösterseniz.. siz kulluk diyeceksiniz ötekiler o nerden geliyor bu nerden geliyor diyecek sonuç olarak ikinizinde cevaplayamayacağı sorulara çıkacak sonuç.. Ataizm din değil. Zaten ataizm diye bir şey yok. Kemalizm tarzı bir şey mi acaba? Birde LaVey Satanizm'i kraldır.
Coder Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Farinal said: Aslında ölünce yok olacağı için pek bir şey anlayamayacak. ibare kesin çünkü ferdinal haftada bir ölür gelir iyi bilir.. müslümanlara desteksizsiniz diyorsunuz, sizde pek destekli değilsiniz.. nereden geliyor hacı bu kesin cümlelerin desteği ?
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 ferdinal diye bir şey yok farinal. sen doğmadan önce nasıldın? ölünce de öyle olacan işte.
Coder Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Farinal said: Coder said: abi bi dine inanın yada inanmayın iyi insan olun, bunu kimse için yapmasanız kendiniz için yapın, varsa bi ödül niğmetini görürsünüz zaten.. bütün dinler (ataizm, satanizim gibileri saymazsak) iyi insan olun der (ki olmalıyız bence).. bu dinsizlerin ani çıkışları fazla oluyor birbirinize biraz saygı gösterseniz.. siz kulluk diyeceksiniz ötekiler o nerden geliyor bu nerden geliyor diyecek sonuç olarak ikinizinde cevaplayamayacağı sorulara çıkacak sonuç.. Ataizm din değil. Zaten ataizm diye bir şey yok. Kemalizm tarzı bir şey mi acaba? Birde LaVey Satanizm'i kraldır. o senin kendi düşüncen, bir dine inanmamak bir inanma şeklidir "bir şeyin olmadığına" inanıyorsun sonuçta.. bu da din kavramına giriyor.. yazacak bişey varsa içinde benimde okuyup hmm olabilir lan aslında diyeceğim desteği olan dayanağı olan en önemlisi cahil ukalalığı olmayan, yaz okuyayım feyz alayım
Coder Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Farinal said: ferdinal diye bir şey yok farinal. sen doğmadan önce nasıldın? ölünce de öyle olacan işte. ikiside yokmuş ben birisi var zannetmiştim konu benim için bitmiştir, müsadeyle ben iyi bir müslüman olarak bara kaçacam.. saygılar sevgiler
Revangelis Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Coder said: Farinal said: Aslında ölünce yok olacağı için pek bir şey anlayamayacak. ibare kesin çünkü ferdinal haftada bir ölür gelir iyi bilir.. müslümanlara desteksizsiniz diyorsunuz, sizde pek destekli değilsiniz.. nereden geliyor hacı bu kesin cümlelerin desteği ? sakaryalının nerden geliyor? sakaryalı bu soru sana değil, nolur cevaplama
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Hiçbir ilaha inanmamak/tapmamak bir din değildir. Ya Allah'ın olmadığını anlamak o kadar kolay ki aslında böyle evrimmiş şuymuş buymuş böyle şeylerle uğraşmaya gerek bile yok. Amazonlarda ki bir kabile düşün. Hayatında duymamış tek tanrı diye bir şey. Bizim Allah'la alakası bile yok. Ölünce cehenneme mi gidecek? Yada şuan da Hindu bir aileye doğan çocuğun başka din seçme şansı var mı? Bunlar komple cehenneme mi gidecekler?
Coder Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Revangelis said: Coder said: Farinal said: Aslında ölünce yok olacağı için pek bir şey anlayamayacak. ibare kesin çünkü ferdinal haftada bir ölür gelir iyi bilir.. müslümanlara desteksizsiniz diyorsunuz, sizde pek destekli değilsiniz.. nereden geliyor hacı bu kesin cümlelerin desteği ? sakaryalının nerden geliyor? sakaryalı bu soru sana değil, nolur cevaplama hocam ben sakaryalının avukatı değilim, dediklerine katıldığımı da söylemedim zaten hepsini de okumadım.. şimdi okuyup tek tek onu haklı çıkartmaya çalışmak gibi bi efora vaktim yok.. kaldı ki her müslümanın görüşünü de savunmam ki çoğu müslümanın görüşleriyle çatışabilirim, benim sıkıntım kendi dinini savunmak değil başkasının dinini karalamak.. inanmıyoruz diyorsunuz eyv.. bişey demiyorum ama salaksınız inanıyorsunuz diyorsanız "size laflar hazırlarım" aklınızda bulunsun
Revangelis Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 tabiki değilsin avukatı, yanlış anlama beni fakat sakaryalı sürekli o kadar kesin konuştuğu için, sen de o konuya değindiğin için sordum tabiki senden nedenini beklemiyorum
Cuce Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 sakaryali said: Cüce ölünce görürsün varmıdır yokmudur. Ben ölünce birşey görmiycem cünkü ölücne yok oluyoruz. Asıl sen ölmeden hemen önce olmadığını anlıyacaksın ve hayatını boş bir yalana harcadığına üzüleceksin.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Aslında üzülme fırsatı olmayacak yani direk ölünce yok olduğunu düşünürsek.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 10 kere öldüm 9 unda son anda cok üzüldüm abi
Cuce Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 son nefesinde allah diye birşeyin olmadığın farkıdna olucak. benı sadece bu acıyı cekmesin sitiyorum. Hayatını kendine yalan söylemiyerek yaşarın, iyilik yapsın kendi suclarını kendi affetsin istiyorum. mutlu olsun istiyorum.
fede Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 dekartmıydı, volermiydi. tanrıya inanmanız, inanmamanızdan daha mantıklı diyen
Coder Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Farinal said: cevap ver hacı cevap hocam senin verdiğin iki cevap zaten bana yetti iki kere bana harf hatası yaptığımı gösterdin yani ben fena göt oldum, bu gerek alt yapı gerekse bilgi ve deneyim yönünden beni fena şekilde aydınlatan, daha iyi bir düşünme seviyesine çıkartan olağan üstü cevapların karşısında sana bişey anlatmamın mümkün olmadığını farkettim o yüzden sana cevap değil yağmurlu havada su yok.. geri kalan meseleler için yazın siz ben gelince okurum ayık kafayla seninle tartışmak mümkün değil ben biraz beyin hücrelerimi öldürüp geleyim bakayım çekebilirsem yazarım yine...
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 fede said: dekartmıydı, volermiydi. tanrıya inanmanız, inanmamanızdan daha mantıklı diyen tabii tanrıya sırf nolur nolmaz diye inanmak kurallar dahilinde bir işe yaramıyor olmalı.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Coder said: Farinal said: cevap ver hacı cevap hocam senin verdiğin iki cevap zaten bana yetti iki kere bana harf hatası yaptığımı gösterdin yani ben fena göt oldum, bu gerek alt yapı gerekse bilgi ve deneyim yönünden beni fena şekilde aydınlatan, daha iyi bir düşünme seviyesine çıkartan olağan üstü cevapların karşısında sana bişey anlatmamın mümkün olmadığını farkettim o yüzden sana cevap değil yağmurlu havada su yok.. geri kalan meseleler için yazın siz ben gelince okurum ayık kafayla seninle tartışmak mümkün değil ben biraz beyin hücrelerimi öldürüp geleyim bakayım çekebilirsem yazarım yine... ha şunu bileydin işte.
fede Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 ya yarıyorsa. yarıyosa inanmak daha mantıklı. yaramıyosa inanmak, inanmamakla eşit.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 isin komik yanı su aslında tanrıya inanmayanlar inananları yeterli delil olmamasına ragmen inanmakla sucluyor ve bunlar aynı zamanda yeterli delil/neden varmıs gibi tanrıya inanmıyor,ekosistemde onca gelismis memeli varken sadece insana ait dusunme yaratma yetisini ise evrimin son basamagı gibi seyler olarak acıklıyorlar,aslına bakılırsa insanın dogada ve evrim zincirince pek de bir önemi yok tam tersi su dunyada cevresine uyum saglayan degil de cevresini kendisine uyduran tek canlı biziz
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 değil aslında. olmayan bir şeye inanmak, itaat etmek, olabilecek olan bir şeye inanmamaktan daha kötü. tabii bunlar kararsız insanlar için. benim işim olmaz.
fede Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 70 sene ile sonsuzluğu kıyaslarsan mantıksız değil.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 20-30 senelik yasantısında kac trilyon yıllık evreni algıladıgını cozdugu sananlar kaba etlerime de gülme yetisi kazandırıyor
Öne çıkan mesajlar