Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köyden/Dağdan Şehre Göç

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:
insan haklarına aykırı.
insan haklarına aykırı değil

İHEB: Madde 12: Herkesin [b]bir devletin toprakları üzerinde serbestçe dolaşma ve oturma hakkı vardır.[/b]

herkesin kendi devletinin topraklarında dememiş bir devletin demiş. yani ben gidip ingiliterede londraya yerleşebilme hakkına sahibim insan hakları beyannameesine göre. ama yerleşemiyorum. neden. çübkü o ülkenin de londranın refahı vs vsvs si şeklinde korumakla yükümlü olduu şeyleri var.

eğer bir insanın özgürlüü başka bir insanınkini engelliosa, özgürlük o noktada kısıtlanır..

yani:
İHEB: Madde 24: Herkesin dinlenmeye, eğlenmeye hakkı vardır.
bölesi kalabalık bi şehirde nerde dinlenceksin, abazaların pisliklerin olduu yerde nerde eğlenceksin..
İHEB: Madde 25: Herkesin kendisinin ve ailesinin sağlık ve refahı için beslenme, giyim, konut ve tıbbi bakım hakkı vardır. Herkes, işsizlik, hastalık, sakatlık, dulluk, yaşlılık ve kendi iradesi dışındaki koşullardan doğan geçim sıkıntısı durumunda güvenlik hakkına sahiptir. bu kadar nüfusla ne hastaneye gidilebiyio ne de gidilse işlem yapılabilito. 1 sene sonrasına emar günü veriliyo istanbulda... bu hakkımı da kullanamıyorum..
İHEB: Madde 26:Herkes eğitim hakkına sahiptir.okullar full, okul önleri serseri kaynıyo, lise önleri abazalarla uyuşturucu satıcılarıyla dolu.. eğitim de yalan..
İHEB: Madde 25:Kimsenin özel yaşamına, ailesine konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz. gasp hırsızlık, haneye tecavüz? bu hakkımda yeniyo..

velhasıl köyen/dağdan gelenler asıl benim insan haklarıma tecavüz ediyolar.. vize şart!
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Tamamda Artvin'in köyündeki adam dürümcülük yapmak için niye İstanbula gelmek zorunda? Gitsin Artvin'in merkezinde dürümcülük yapsın.

sanane abi adamın nerde dürümcülük yapcağından ?
bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan her vatandaş bu ülke sınırları içerisindeki her yerde,gerekli belgeleri ve izinleri temin ettikten sora dürümcülkte yapar,meyhanede açar,fırında kurar.
Sosyal ağlarda paylaş

ama genelleme yapınca kötü oluyor işte.

Sadece istanbulda değil türkiyenin batısında her yerde var böyle sorun aslında. Bursa'da da. Bursa insanı çok iyi insandır aslında, yerli halk hala öyle zaten. Ama göç berbat etmiş şehri.

Sadece istanbul için değil, her yer için önlem almak lazım. Ki vize yapamayız her şehre. Hem bu geçici bi çözüm bence. Problemi toptan çözmek için, yatırım şart.
Sosyal ağlarda paylaş

e ii o zmna. şu an vize yok herşey normal. istanbuldan süper memnun olanlar el kaldırsın. daha da çok göç gelsin diyenler el kaldısrın. ya da el kaldırmanıza gerek yok, zaten fikre karşı çıkanlar şuanki durumdan rahatlar. ya da İSTANBULDA yaşamayıp da İSTANBULUN sıkıntıntılarını bilmeden ahkam kesio bazılarınız. ya da başka çözüm önerisi olan varsa gelsin buyursun.
fikir taşlamak in, fikir üretmek out ?
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

e ii o zmna. şu an vize yok herşey normal. istanbuldan süper memnun olanlar el kaldırsın. daha da çok göç gelsin diyenler el kaldısrın. ya da el kaldırmanıza gerek yok, zaten fikre karşı çıkanlar şuanki durumdan rahatlar. ya da İSTANBULDA yaşamayıp da İSTANBULUN sıkıntıntılarını bilmeden ahkam kesio bazılarınız. ya da başka çözüm önerisi olan varsa gelsin buyursun.
fikir taşlamak in, fikir üretmek out ?

fikir ürettik.
önce istihdam yaratıp köyde yasayanların yaşam şartlarını iyileştireceksin.
vize koymak en kolay ve en abes yolu bu sorunun.
Sosyal ağlarda paylaş

gellenmio. genellencek bişi yok..
sistem basit:
said:

- neden geldin
- napıcaksın
- okumak / iş?
- okul hazırmı alındın mı?
- işin hazırmı? kabul edildinmi? ya da görüşmeye gideceğin şirketten sana vize için davetiye verildimi?
- iş görüşmen ne kadar sürecek.
- asker kaçağımısın
- sabıka kaydın varmı

budur bu kadar.
ben şunlar sorulsun mu demişim:
- kıramusun
- burnunu karıştırırmısın
- şeyini yolda giderken kurcalarmısın
- yere tükürürmüsün
- bayanlara bakıp laf atarmısın
- kocasıyla yürüyen bi bayan laf atıp kocasını da dövermisin

bunları mı sorun dedim sanki de milleti küçümsüyo fln diosunuz. gayet standar suradan sorular. işi olmayanı geçirmicek türden sorular. en kıra en tipsiz en ayı insan da olabilir. burda iş bulmuştur. ekonomiye katkısı olcakatır. sokakta ipsiz sapsız dolaşıp gecekondu yapıp milleti rahatsız edip hırsızlık yapmicaktır. önemli olan bu zaten. önemli olan istanbulda nassa bişi bulurum diye gelip de bişi bulamayıp hırsızlık gasp yapıp uyuşturucu satıp karıya kıza sarkmasını engellemek. işi olan ev bulabilen gelsin. zaten çalışan adam öküz ayı kro bile olsa çalışıp didinmekten ne hırsızlık yapar ne de ahlaksızlık ne de terbiyesizlik..
Sosyal ağlarda paylaş

evet sen yarat insanlara istihdam,millet de göçmesin istanbula.
sanki keyiflerinden göçüyorlar.
insanlar ekmek bulamıyorlar.
ordaki insanların derdi 2 cep telefonum olsun,daha iyi yerlerde oturayımdan önce aç karnımı çocuklarımı doyurayım.
gelince farklı bir ortam olduğu için uyum da sağlayamıyorlar hem asimile oluyorlar hem mutsuz oluyorlar.
perişan oluyorlar.

ha birde zaten bu ekonomik krizde suç oranının artmasının ve artacak olmasının sebebi de işsizlik.
milletin işi gücü yok,yıllık büyümesi en yüksek olan firmalar bile binlerce işçi çıkarıyorlar.
tüm firmalar küçülüyor,küçülmese bile büyümesi durdu.
resmen sosyal patlama olacak 2010 da..
bunun tek sebebi işsizlik.
psikolojisi bozuk insanların.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben askerliimi doğubayazıtta yaptım. böle taştan taştan evlerde oturuyolar. inanmicaksınız keşke fotorafı olsaydı. adamın o taştan kulübe gibi evinin önünde 2 tane range roverı var. hepsi eroin telefon vs kaçakçısı. orda nokia N96 lar 150 lira.. sen neden bahsediosun. kim aç orda allaşkına. tüm bölge halkı elektrii kaçak kullanıo. bir okula gittim, okulun bilgisayarları çökmüş (bilgisayar diyorum 25 tane vardı) neyse gittim yapmaya (yğzbaşının emriydi). müdürle sohbet edişoruz sonra köyden bi amca geldi. elektrik muhabbeti döndü. okula çok fatura gelio vs die. bi de adam yeni orda biyere taşınmış. eşi de adm da çalışıo. günde 4 saat elektirk kullanımları avr ortalama. ayda 150 tl fatura gelio. köylünün dediine bak. ahahh bizim elektrikler hep kaçak. bizim fatura size yazıolar haral. müdür dediki, düzeltilmesi lazım size de fatura gelmesi lazım. adam: yoh eyidir böle bize yazmasın siz ödeyin işte... ve admaın köyedeki evine (kulübesine) 200 milyar verioalr da adam satmıyo. neden o parayı verolar. e kaçakçılık deposu hepsinin altı da ondan. oraya bişiy yapsan da adamlar istemio. kolaydan para kazanmayı seviolar. kaçakçılık hırsızlık kaçak elektrik su vs ruhlerında var..ben gözümle gördüm sen daha bana ne anlatıosun ya..
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

evet sen yarat insanlara istihdam,millet de göçmesin istanbula.
sanki keyiflerinden göçüyorlar.
insanlar ekmek bulamıyorlar.
ordaki insanların derdi 2 cep telefonum olsun,daha iyi yerlerde oturayımdan önce aç karnımı çocuklarımı doyurayım.
gelince farklı bir ortam olduğu için uyum da sağlayamıyorlar hem asimile oluyorlar hem mutsuz oluyorlar.
perişan oluyorlar.

ha birde zaten bu ekonomik krizde suç oranının artmasının ve artacak olmasının sebebi de işsizlik.
milletin işi gücü yok,yıllık büyümesi en yüksek olan firmalar bile binlerce işçi çıkarıyorlar.
tüm firmalar küçülüyor,küçülmese bile büyümesi durdu.
resmen sosyal patlama olacak 2010 da..
bunun tek sebebi işsizlik.
psikolojisi bozuk insanların.

Tabiri caizse g.tune giyecek donu olmayıpta 1 milyarlık telefonla dolaşan insanlarımız hakkındaki yorumunuda alabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

velhasıl köyen/dağdan gelenler asıl benim insan haklarıma tecavüz ediyolar.. vize şart!

allah aşkına ? sen kimsin ki ? sen bu davranışlarınla o insanların haklarına saygısızlık etmiyomusun acaba ? ne demek dağdan köyden gelen ? senin ondan ne farkın var ? Pasaportunda ekstra bi ibare mi var ?

malesef bence sen şu lafından sora dağdaki çobanın senden daha değerli olduğu kanısındayım. özür dilerim
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

Loxias said:

Tamamda Artvin'in köyündeki adam dürümcülük yapmak için niye İstanbula gelmek zorunda? Gitsin Artvin'in merkezinde dürümcülük yapsın.

sanane abi adamın nerde dürümcülük yapcağından ?
bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan her vatandaş bu ülke sınırları içerisindeki her yerde,gerekli belgeleri ve izinleri temin ettikten sora dürümcülkte yapar,meyhanede açar,fırında kurar.

Jeff sana gelme gitme diyen yok. Böyle bir yasa çıksın diyen var. Böyle bir yasa çıkana kadar da kimse kimsenin nereye gidip geleceğine karışamaz.

İnsan haklarına aykırı diyenlerede; insan haklarına aykırı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

Dragonmax said:

allah aşkına ? sen kimsin ki ? sen bu davranışlarınla o insanların haklarına saygısızlık etmiyomusun acaba ? ne demek dağdan köyden gelen ? senin ondan ne farkın var ? Pasaportunda ekstra bi ibare mi var ?

malesef bence sen şu lafından sora dağdaki çobanın senden daha değerli olduğu kanısındayım. özür dilerim
lafı gtünden anlıosan ben ne diim sana...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...