Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gogus Agrisi

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Ya iyice uyuz oldum, hep erteliyodum midtermler, arastirma, finaller, arastirma, tatil falan derken staja baslayinca doktora giderim diyordum. simdi de bugun ogrendim ki ogrencilerin zaten sigortasi var okuldan diye sirket bi daha sigorta yapmiyormus. Az once mail attim sigortami burada nasil kullanabilirim falan diye de, o sirada danisayim dedim hem doktor var aramizda, hem de belki yasamis olan vardir.

Aylardir gogsumun sag tarafi (gogus kemigi ile meme ucunun tam arasi gibi dusunun) agriyor, bazen artiyor bazen azaliyor, bazen gidiyor bazen geliyor. Agri tam bir noktada. Keskin bi agri degil. Mekik pozisyonu gibi dusunup boyle gogsumu sikistirdigimda agri artiyor hatta keskine donusuyor biraz. Yani gogusumu sikistirinca agri var ama oyle dokunmayla zartla zurtla agri yok. Derin nefes alip cigeri iyice sisirince agri ayni sekilde artip keskinlesiyor
Oksuruk yok ates yok bas donmesi/agrisi yok halsizlik yok.

Tek sorun artik midem kronik sekilde agriyor, alistim. Hep yanma var. Ben de hala gerizekali gibi gunde 1 litreden fazla kahve iciyorum.

Artik tirsmaya basladim cigerde mi bisey var diye, arastirdim nette biraz, refluden olabilir yaziyor ve baya mantikli aslinda midemin hali dusunulunce, reflu de vardi zaten ufaktan.

Cigerde bisey var mi yok mu nasil anlayabilirim bi gidim da olsa rahatlamak icin? Bi de reflu boyle gogus agrisi yapacak kadar ilerlediyse ben sictim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ne abi herkes doktor herhalde :)

Kaptan bu göğüs ağrıları kas ağrıları çoğunlukta olmakla beraber psikolojik kökenli olma ihtimalide yüksek. Göğüste ağrıya neden olan bir başka ekren ise gastrit veya reflüdür. Bence buradan bir cevap almayı bekleyeceğine bir an önce gidip bir tetkik yaptır. Geçmiş olsun arkadaşım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle geçmiş olsun.

İlk önerim, kahveyi azalt, mümkünse kesmeye çalış.
Benim düşünceme göre midendeki rahatsızlık göğsüne vurabilir. Bende de gastrit var, fazla streste mide+göğüs ağrısı(göğüste belli noktalar) olabiliyor. İkinci konu, zannedersem bilgisayarcı birisin sen(teknik servis elemanı gibi oldu :P). Oturma pozisyonuna, sürene dikkat etmelisin bence. Oturmaya bağlı olarak kaslara baskı olabilir. Bu da belli bölgede ağrıya neden oluyor olabilir kanımca.

Mümkün olduğu kadar egzersiz yap boş vaktinde. Hiç vaktin yoksa arada 5 dk ayır şöyle belini boynunu hareket ettir yavaştan, kollarını bileklerini; eğil kalk bacaklarını ger. Vücudunu birazcık ısındır derim.

Ama bi doktora görünmek en iyisi öncelikle.
Sosyal ağlarda paylaş

gogus agrılarının buyuk bi cogunlugunun sebebi mide hastalıkları cıkıyo.. benim gogsumun sol tarafı ve sag tarafı bazen agrıyo.. ama kalbimde hic bi sey yok gittim girdim eko efor ne varsa ..sporcusun kalbin saglam mideden ve psikolojik olabilir dediler.. tabi yine de doktora gorunup ogren nedir ne degildir die.. sonucunu da yaz buraya bizleri merakta koma
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...