Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarımdaki sesler gidip duruyor

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Çözemedim bir türlü.

Bilgisayarı açıyorum hiçbir sorun yok. Bir süre sonra Firefox'taki sesler gidiyor. GOM Player da "This system doesn't have an audio device or it isn't properly installed" diyor.

İşin ilginç kısmı ise şu: Winamp'tan çatır çatır şarkı dinleyebiliyorum; hiçbir hata vermiyor.

Driver update denedim ama "Böyle bir şey yüklü değil ki zaten" gibi bir hata verdi.

Ses kartının "Surround Mixer" ını açmaya çalıştığımda "The audio device supported by this application is not detected" diyor.

Çözebilmiş değilim.

Creative Sound Blaster Live! 24-bit
Windows XP
Sosyal ağlarda paylaş

ayni sorun bir ofis arkadasimin basina da geldi. log off/on yapinca sesleri geri geliyordu. bir sure idare etti, baska sorunlarla birlikte format atmasi gerekince (win7->winxp downgrade) yeni yukledigi surucuyle sorun cozuldu.

senin de sorunun cok buyuk ihtimalle surucuden. eski versiyonlari filan bulmaya calis, degisik suruculer dene.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu arada,

- "win32 generic host services" die bir şey bilgisayar açılır açılmaz hata verip kapanıyor

- cod4 açmaya çalıştım, bugüne kadar düzgün düzgün çalışan oyun açılmadan hata verip kapanıyor.

yani bir problem var da ben bu problemi nasıl tespit ederim onu bilemiyorum; nod32 ile aratayım desem o kurtarır mı onu da bilmiyorum.

help
Sosyal ağlarda paylaş

bence şöle yap.

sesle ilgili herşeyi kaldır öncelikle. codecler de dahil.

sonra registry mechanic falan gibi bişey edinip scan yap.

sonra da sesle ilgili herşeyi dikkatlice yükle, ama aynı işi yaptığını söyleyen şeyler varsa bu esnada, sadece birini seçerek yükle.

sorunun %90 çözülür.
Sosyal ağlarda paylaş

son gelişmeler:

yahoo answerstaki gibi silip redetectle tekrar yükledim falan; ondan sonra restart attığımda, windowsun açılıp yüklenmesi tamamen bittiğinde kendi kendine restart atmaya başladı makina.

3 hafta öncesine geri yükledim sistemi.

şu anda gom playerda ve browserlarda ses var ama önümüzdeki 1 saat içinde belli olur problem tamamen çözülmüş mü çözülmemiş mi.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah,

turkforum.net gibi saçma sapan bir sitede buldum çözümü ahah.

tabi sanırım geçici çözüm, ve olay tamamen generic host services for win32'nin kapanmasından kaynaklanıyor.

Denetim Masası --> Yönetimsel Araçlar --> Hizmetler --> Windows Ses

Orada açık iken bu problemler yok, kapanınca başlıyor. "Otomatik" seçeneğini "Manuel" yapınca geçici çözüm olması lazım.

Kalıcı çözüm için ise update çakmak gerek; aylardır updatelemedim bilgisayarı ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...