stinger Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Biraz araştırınca çok eğlenebileceğiniz şeylerin çıkması ayrı bir güzel. Benim gibi zamanında frp oynamış, anime seyretmeyi sevenler için çok güzel bir spor. Ayrıca sadece tek shinai (bambu kılıç) olması gerekmiyor. Nitoryu dene bir still de var. 3-4 . dan seviyesindede olsa 2 tane shinai (biri uzun biri kısa) kullanabiliyorsunuz. Ayrıca naginata shinai diye birşey de var o da mızrak tadında bir shinai. Gene onunda seviyesi yukardadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Ben de başlamak istiyorum kendoya var mı senin gittigin yerin bir sitesi falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 http://www.kendo-tr.com/kulupler.html Ben boğaziçi kendo ya gidiyorum.Yeri İstanbul anadolu yakasında. Burası daha sonra açılmış bir yer. Asıl ilk yeri bildiğim kadarı ile Beyoğlundaki yer. Anadolu yakasındakilerde gelsin diye ikinci yerde açılmış . Ben biraz etrafıda gezdim de , kendo diye ararken kenjutsu , jo jutsu yapan yerler vardı. Antrenmanlarınıda izledim ama bence kendo uzak ara öndeydi. Sen gene başlamadan önce bir iki yere bak hangisi hoşuna giderse ona başla . Ama başlamadan önce muhakkak en az bir dersi takip et. Çünkü beğeni kişiden kişiye değişen bir kavram, benim çok beğendiğim spor sana göre olmayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cantona Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 kendo daha zevkli ama kenjutsu'yu yapması daha kolay gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cantona Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 karar veremedim ben ama bence sen kenjutsuyu seç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Ken jutsu daha kolay gibi birşey yok. Ken jutsu bir savaş sanatıdır. Yapılacak hareketlerde sınır yok . Bende başlarda acaba kenjutsu mu diye düşündü, hatta jo jutsu olsun , kenjutsu olsun antrenmanlarını da izledim . Ama bir arkadaşında dediği gibi Türkiyede sağlam Ken jutsu hocası bulmak zor. Benim bulduğum bir yer vardı , hoca jo jutsu ile beraber dersi veriyordu. Daha sonra biyografisine baktım adam 5. dan judocu 2. dan jo jutsu cu. Ama kenjutsu gösteriyorum diyordu. Kendo da ise senpai lerin bile bir çoğu dan sahibi . Aralarında 2. dan olanda var, 3. dan için gün sayanda var 3. dan olan hoca var zaten . O yüzden bu tip bişey yapılacaksa doğru yerde, doğru zamanda , doğru hocayla yapmak gerekir.Ken jutsu için malesef doğru hoca yok gibi. Ama illa gerçek katana kullanma ile ilgili eğitim almak isteyen varsa, gene bu kendo yapılan yerde iaido da yapılıyor. Dördüncü dan sahibi Selçuk hocadan ders alma şansınız da var. İaido yu da kesinlikle öneririm. Zaten kendo ile birbirlerini tamamlıyorlar. Kendo dan sahibi olupda iaido dan sahibi olanlara bol bol rastlamak mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar