Cellobello Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Kesin bi yerlerde açılmıştırda, yinede fresh olmasından zarar gelmez herhalde.. Neyse konuya gelirsek, daha önce foxconn kasa vardı ve "tahminime göre" iyide bir psu'su vardı. Ama her nasıl olduysa bir şekilde yandı 3 sene sonunda. Gittim güzel bi para verip iyi bir psu aldım 2. sene sonunda o da sizlere ömür. Şimdi bu konuda usta arkadaşlardan sorun tespiti konusunda yardım istiyorum, mavi bilgisayarın teknik elemanları her seferinde ağzını yaya yaya konuştuğu ve sorunun çözümünden ziyade hani versin gitsin yapılsın alsın ayarında oldukları için, her seferinde yeni psu alacak olmam işlerine geleceği için ya da sağlıklı cevapta alamıyorum.. Uzadı kusura bakmayın.. Uzun saatler açık kalan bir bilgisayar, download amaçlı. Kasanın altı ve üstü hariç önü arkası her yeri açıkta bulunduğu yerde açık hava akımında sorun olduğunu sanmıyorum. Yüksek gerilim korumalı priz almıştım ilk olaydan sonra olası bir voltaj yükselmesi makinayı zorlamış olsun diyicem.. Başka neden olur benmi çok bahtsızım sorun nerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Sorunun yetersiz soğutma olabilir. Kasayı açık bırakmak sanıldığının aksine doğru değildir. Doğru düzgün bir kasa (ama bu sefer dört bir yanı kapalı olsun ve fanları iyi yerleştirilmiş olsun) + kaliteli bir psu sayeinde sorunun büyük ihtimalle çözülür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 tahminen sorun şebekede. voltaj oynamaları nedeniyle dandik psu ların kondanseleri yanıyor. aslında lamba sigorta olması lazım ama direk de yanabilir. Bir ihtimal de psu nun arkasındaki 110-220v anahtarıyla oynanmış olması. Tavsiyem kalite psu + regulatorlu ups (ki ups lerin alayı artık regulatorlu cıkıyor). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 bu arada elektrikli aletler yalnızca yüksek voltajdan yanmazlar. voltaj düşüklüğünden de, faz eksilmesinden de yanabilir (trifaze için geçerli). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 yuksek gerilim korumali prizler donanimdan ziyade hatti koruyor daha cok. sonucta esh in dedigi gibi bir cok ekstra faktor de var cihazlara zarar verebilecek. bu acidan ups konusuna katiliyorum. herturlu hem yararli hemde gerekli bi luks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar