Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mavi mavi masmavi [Driver IRQL Not Less or Equal]

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Driver IRQL Not Less or Equal

Hata kodları bla bla bla ''ecache.sys''

Vista 64 kullanıyorum uzun süre hiç sorun yaşamadım sistemim gayet stabildi. 3 gündür restart atarken ya da pcyi yeniden başlatırken böyle hata almaya başladım. Son 3 günde yaklaşık olarak 5-6 kez yaşadım bu sorunu.

Sorun nedir sistem dosyasında mı bir sorun oluştu yoksa güncelleştirilen driverlar ile ilgili bir sorun mu söz konusu ?

En son yapılan güncelleştirmeler: Audio ve Lan Driver

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2887&ost=windows+vista+x64+(64-bit)#anchor_os

''High quality 106dB SNR ALC889A HD audio'' anakartta bu ses kartı mevcut bunun güncel driverı realtekin sitesinde yok ya da ben bulamadım (biri bu konuya el atarsa harika olur). Gigabyte'ın sitesinde yer alan haziran ayına ait driver ise dxdiagı çalıştırdığım zaman ocak ayını gösteriyor. Ocak ayında yayınlanmış olanda ağustos ayını gösteriyordu. Gigabyte neden geriden takip ediyor bunuda anlamadım.. Daha önce DFI ve Asus kartlarım olmuştu gigabyteın bu denli sorumsuz olduğunu bilmiyordum, şu mavi ekranlara sebep olan driverı yükletiyorsa bize çok yazık.

Phenom II 940larda yüksek ısıya sebep olan hatalı bioslarını update etmek bile 2 aylarını aldı. Kart iyi ama destek ve geliştirmede epey gerideler. Şimdiki aklım olsa MSI ya da Asus alırdım hani düşünen olursa diye uyarı yapayım dedim :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bu makine benim kabusum oldu artik, niye calisan calisan bilgisayari kurcaliyorsun nessariencim? birinci kural degilmidir calisiyorsa tamir etmeye calisma? =P

sordugun problem log u , control panel> administrative tools> event viewer da en altta olmasi gerek. bsodlarin tam olarak yerini bilmiyorum baslik olarak. supheli olani gorunce gorursun tahminen.

problemine gelirsek , bilgisayara update yapmayadan once herhangi bi ucuncu parti donanim diveri kurdun mu, bu onemli. webcam , garip parmak okuyuculu thumbdrivelar, herhangi birsey olabilir. son yaptigin updateleri geri almayi denedin mi?

ecache.sys soz konusuysa windows update ile iliskili birseyler olabilir, periyodik update ayarliysa updatelerin sirasi karisabiliyor bunun icin globalinstallorder fix i olmasi gerek ecache i onarabilecegin.

bu islemlerden sonra ayrica driver sweeper tarzi bi tool aracigiliyla suphelendigin driverlari temizleyip bi test etmek isteyebilirsin hadiseyi.

son olarak gigabyte a atilmis lafi bana atilmis kabul edip ona da cevap vermek istiyorum; problemin kaynagi belli olmadan pasi gigabyte a atmak dogru degil bence. microstar in brisbane doneminde yasadigi stabilite problemleri ve asus un dusuk butce kartlarinda dusurdugu pcb kalitesi falan gibi seylerle mukemmel alternatif diye bisey soz konusu degil. olay kesinlesince bende ayiplicam tabi gereken yeri o ayri. =P
Sosyal ağlarda paylaş

:(

tmm tmm korkma çok çok büyük bir sorun olmadı. makine sapıttı her açılışta mavi ekran ve takılma veriyordu. bende 5 denemenin ardından güvenli modda çalıştıabildim bilgisayarı ve gigabyteın birkaç gün önce indirime sunduğu driverları kaldırıp cddeki eskileri kurdum. sorun ortadan kalktı artık yeniden başlatınca ya da pc kapalıyken ilk açılışta mavi ekran vermiyor. yani gigabyteı suçlayabiliriz beni değil ^^

ha bios olayına inanmıyorsan bak ne yazmışlar :P

said:
F5 bios takes about 15 watt more from the wall,it is about 161 watt .
With F4V I measured about 145 of watts,this is with CnQ enabled and a total system so monitor ,modem and audio directed by a phII 940.
This seems a very power consuming bios

Maybe it is because C1E is not there anymore,also the option to save bios to HD is gone .
ACC and memory ganged or unganged option are still present.

I am back to F4V for now its more efficiëntin power saving,i did not really noticed any difference in stability or speed between both BIOS.
Sosyal ağlarda paylaş

^^

bu bios olayına ne diyorsun 15-16 watt civarında bir fark var. Ne denli yüksek sıcaklığa sebep olabilir ?

PS: ya birşey eklemeyi unuttum harddisk sanki saçmalamaya başladı gibi hissediyorum. ufak tefek sesler gelmesi normal ama geçenlerde epey epey ses çıkarıyordu. vistanın kepazeliği mi yoksa hddnin mi çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

tahminim 790gx ile baslattiklari acc hedesini diger chipetlerdede promote etmek icin bi update idi f5 bios. c1e falan tekrar kaldirildigina gore adamin tahmini dogru gibi ama olayi arastirmadim.

15w ne kadar sicaklik farkina sahip olur sorusu ise islemcinin TDP sine gore degisir, kisaca her islemci farkli tepki verir ama en kotu durumda bir cok seyi sabit kabul ederek basit b kalori hesabi yaparsak 3C den fazla oynama yapmaz diyebilirim phenom ailesi icin.

ama uyarmam lazim kimyam cok basarili degildi. islemcinin ozisisi, ortam sicakligi, verim i hesaba katip joule kalori hesabi kim yapar ama bilmiyorum. ben degil.
Sosyal ağlarda paylaş

He he o kadar abartmaya gerek yok tşkler bilgi için f4v kullanıyorum şuanda ^^

HDD konusunu es geçtin :p

Caviar Black kullanıyorum biliyorsun son 2 haftadır hddden inanılmaz sesler geliyor. 2 işletim sistemi kullanıyordum biri xp diğeri vista (stabilite sorunu olursa diye xp kurmuştum hazırda durması için) geçen gün bios sürümünü değiştirdikten sonra hazır vaktim varken yapayım aradan çıksın gazıyla onuda formatlayıp kaldırdım sadece vista kurdum.

Buna ne sebep oluyor ? Her zaman gelmiyor bu sesler pc boştayken bazen aniden harıl harıl hdd coşuyor sonra duruluyor. Vista ile mi alakalı yoksa hdd gg mi oldu ? 2 ayda oluyorsa vay halimize ^^
Sosyal ağlarda paylaş

hdd nin devamli calismasi hadisesi vistanin arama hedesinin os idle iken dosya indexlemesi yuzunden oluyor.

indexer falan gibi bisey vardi, tam hatirlamiyorum bilen biri varsa yazar. bunu kapatinca bos dururken devamli calismamasi gerekiyor.

caviar b. asiri sessiz degil ama seagate 7200.11 serisinin hepsinden sessiz. index hadisesini kapatinca sorun yasayacagini sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...