Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

m16 kim kaybetmiş biz bulucaz. silah deposundaki kaleşnikovları bile vermiyorlardı.. yalvarıyoduk gene de kullandırtmıyorlardı. şöleki gece pusuya dağa çıkarken (ben pusu timindeydim her gece 12 saat pusu faaliyeti gerçekleştiridik) üstümde 40 kilo yükle çıkardım.. yemek kömür su silah şarjörler gece görüşü fener vsvs.. ya zaten yük ağır, bi de o ağır g3 le çıkartıyolar bizi. kaleşnikov süper hafif bi silahtır tüğ gibi. artı ağırlık mevzusunu da geçtim, g3 çok narin bir silah. sıfırlama ayarı ufak bir çarpmayla bile bozuluyor. ve biz o dağlarda giderken kayıyoruz düşüyoruz. netekim uçurumdan düşmemek için veya mayınlı alana kaymamak için ister istemez g3 ü yere saplıyosun. sonra da kurtulunca oturup karın üstünde karteksini yere serip üstünde silah söküp temizleyip takıyosun. neden? olaki karşına bişi çıakrsa silah atış yapabilsin diye. kaleşnikov gibi suda kumda karda çalışmıyo işte g3. bir de g3 ler 75 model anasını satim. şarjörler de öyle.. 3 atıyorsa 4üncü gelmiyor. tutukluk yapıyor. düşünün ki o silahla çatışmaya giriyorsunuz.

anlatmiim dedim ama, bir defasında bir terörist grubuyla karşılaştım. ben ve bir unsurum. 2 kişiydik. dağın zirvesine yakın bir noktaya pusuya gitmiştik. pusudan ziyade mevzide oturucak yer olmadıı için yatmaya gitmiştik. arka tarafta kalan uçurumun tırmanma yolundan sesler duyduk. hemen telsizle sordum, ne bizim mevizden ne başka mevziden ne de bizim veya başka bir karakoldan başka devriye çıkmamış bulunduğum bölgeye (bölge 4km kare alan, bizim pusu devriye alanımız - 2 kişinin) arkadaşım ne yapıcaz dedi.. ben sabitim ve pusudayım. gelen ne olursa olsun sıkar indirirm. amaaaaa.. elimdeki sailaha güvenmiyorum.. dedim makara faaliyetinde bulunucaz mevziye dönücez burda kalmicaz. o alana sıktık taradık. gatta arkadaşın silah direk tutukluk yaptı düşünün.. 2 gün sonra o ses gelen yerdeki kişilerin 8 kişilik bir pkk grubu olduğu istihbaratı geldi.. ve eğer bekleseydik belki de burda sizlerle bunu paylaşan biri olamicaktı.. eğitimliyiz, bilgiliyiz, yerimizi pozisyonumuzu almışız, korkmuyruz.. ama elimizde bozul silahlar var.. napalım kafalarına mı atalım tüfekleri.. belki ölürler diye.. durum budur arkadaşlar.. ne diyim başka.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...