Fly Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 elimde asus f3jp var, rami 4 gb a çıkarılmış vaziyette. cd yazıcısı nanay oldu, onun dışında aslında çok da sorunlu değil. fakat ortalama detay, aa vs hiçbir şey olmadan 24+ kişilik bir tf2 oyununa girdiğimde slaytşov oluyor, bıktım. pil ömrü de 2-3 saat gibi ortalama (oyun oynarken değil ; yazı yazma, müzik vs dinlerken), üzüyor beni yer yer. yakınlarıma toplattığım 9600 gtli ucuz sayılabilecek bilgisayarlarda tf2 kurunca crysis oynamış gibi oldum ve upgrade gerektiğinin farkına vardım, laptop alayım desem adam gibi fark yaratacak, verdiğim paraya değecek bir tane yok. desktopta da en azından yazın 2-3 aylığına başka bir şehre gidiyor oluşum gibi bir problem var, kasa ve monitörü taşımak dert olabilir, hafif malzemelerden toplasam dandik olur ve monitör kafam kadar, onu taşımak yine dert olacak. haftada 5-6 saat oynuyorum aslında çok da değil, geri kalanı yazı müzik vs ile geçiyor o yüzden tereddütlüyüm. ne yapayım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 içim dışım laptop oldu bu aralar lol baktım laptop ın özelliklerine gayet kabul edilebilir gibi geldi bana. Tf2 de consolde dan video tweak lerini yapmışmıydın? Elindekini illa upgrade edeceksen ve seferi isen monster laptop lara göz at derim, gaming için birebir. Fiatlar çok da uçabiliyor makul aralıklarda da olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Esh said: oyun icin laptop almayla ilgili topic acmak yasaklanmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Gladmir said: Bir de, şu ayrımı iyi yapmak lazım. Oyun desktop da oynanır, kuduz gibi 6 ay da bir ekran kartı upgrade edilir, 2 yılda bir işlemci vs vs. Laptop da bu iş olmaz, yanlış motivasyonlara kapılmayalım dimi :) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 taşıma derdi olmasa tabii ki laptopta oyun oynamam :p zaten dün tüm gün araştırdım, 3k ytlye çıkmam lazım adam gibi bir laptop için yurtdışından bile alacak olsam : taşınabilir kasa monitör olayı ne derece mümkün peki ? hayal meyal hafif kasa = dandik kasa diye hatırlıyorum da, bu işe uygun bir kasa toplamak istesem, nelere dikkat etmem gerek ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Lian li de yok artik ulkede , hafif kasa kalmadi gibi bisey. hafiflikten ote boyut acisindan tasimasi da zor. aerocool m40 var en ufak ve tasinabilir kasalardan, bi kac tane daha kasa geldi sanirim sharkoon un falan cube kasalari. bunlar icin genelde oyuncuya yonelik anakart ve kasaya sigacak ekran karti bulmak problemdir airflow sorunuyla birlikte ama oyunculara yonelik olanlar var, m40 a 4870 falan sigiyor mesela. monitor isi ama tamamen eziyet, sehir degistirirken kendi aracinizla gitmiyorsaniz monitoru kargoyla yollamak en mantiklisi gibi. edit: ayrica 3 bin liraya oyun icin mobil makine alacagima hem oldugum hem gidecegim yere 1500 liralik 2 makine yaparim daha bile guclu olur. tamamen sacmalik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Fly said: taşıma derdi olmasa tabii ki laptopta oyun oynamam :p zaten dün tüm gün araştırdım, 3k ytlye çıkmam lazım adam gibi bir laptop için yurtdışından bile alacak olsam : taşınabilir kasa monitör olayı ne derece mümkün peki ? hayal meyal hafif kasa = dandik kasa diye hatırlıyorum da, bu işe uygun bir kasa toplamak istesem, nelere dikkat etmem gerek ? dışardan alma şansın varsa bunlara bakabilirsin http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9172511&type=product&id=1218043606827 bundan getirttim ben 2,5 ay oldu şimdilik allaha şükür hiç bi sorun çıkartmadı. oyunlarda da hiç bir sıkıntı yok, ısınma sorunuda olmuyor. tek eksi yanı el çantası ile taşımada belli bi süreden sonra sorun yaratıyor sırt çantasıda denemedim daha. birde şu asus serileri var ki alıcaksan bundan tavsiye ederim hem mobilitesi benmim makineden daha iyi 15" olduğundan. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220483 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220513 + Gladmir said: Bir de, şu ayrımı iyi yapmak lazım. Oyun desktop da oynanır, kuduz gibi 6 ay da bir ekran kartı upgrade edilir, 2 yılda bir işlemci vs vs. Laptop da bu iş olmaz, yanlış motivasyonlara kapılmayalım dimi :) paran varsa bu 3 laptopda da bu imkanı veriyor sana. Cpu ve gpu overclock ve upgrade edilebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 hmm ben toplama bilgisayar topiğine bakayım öyleyse. aslında taşıma çantası gibi bir şey olursa taşırım kasayı, çok sorun olmaz bana otobüste ayak altında bilgisayar. 5-6 kilo falan gelir sanırım ? bir de laptopumdaki vistayı tamamen kaldırıp lisansını yeni alacağıma aktarmam mümkün mü, yapmış olan var mı ? sadece kurtarma cdsi gibi bir şey gelmişti yanında, windows önceden kuruluydu. 300 küsür tl baymak istemiyorum şimdi yenisine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 bilgisayarinin ustundeki etiket vendor spesifik bi surumse bazen problem cikabiliyor. oem yaziyorsa kullanabilirsin, netten vista image i indirir key kismini aynen gecirirsin. ayrica problem cikinca direkt olarak ms turkiye destek hattindan telefonla aktivasyon kodu falan alinabiliyor. kisaca muhtemelen problem yasamazsin. toplama bilgisayarin agirligina gelirsek; m40 i dusunerek yazayim, 6.5kg kasa, 1-1.5kg psu, diger donanimlarda rahatlikla 1kg ederler. tasima cantasi uydurmak problem olmaz bence, hatta kasanin kendi kutusunu bile kullanabilirsin, guzel bi paket seridiyle tasimak cok problem olmasa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar