Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablosuz lan kurmak xp ile vista arasında

HaciYatmaz

Öne çıkan mesajlar

Vista laptop ile xp masaüstünü birbirine bağlamak istiyorum. lan üzerinden oyun oynamak, 2 bilgisayar arasında dosya transferi yapayım aynı zamanda da nete bağlanmada bir sorun olmasın.

laptopun kendi dahili wireles ı var masaüstünede usb wireless aparatı aldım.birde quiknetin modemi var pirelli marka.

bunları en kayıpsız şekilde nası bağlarım birbirine?
Sosyal ağlarda paylaş

iki bilgisayar arasindaki baglantiya adhoc baglanti deniyor.
adhoc pc to pc diye aratirsan guidelara ulasirsin.

fakat ayni anda internete baglanayim istegin biraz isi bozuyor. eger makinelerden birine kablo ile giriyorsan interneti onuda paylasirsin. kablosuz baglaniyor isen pc ler arasi baglantiyi access point uzerinden saglicaksin adhoc yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

vistada biraz karıştırarakda olsa xp ye bağlanabildim. dosya transferi denedim vistadan xpye oldu. paylaşılan yere bakdığımda onda 60gb lık hdd vardı onun 40gb ı gösteriyor ben vistayı paylaşıma açmamış mı oluyorum bu durumda?

birde güvenlik ne derecede var. firewalları kaldırmak zorunda kaldım.vistadan xp ye bağlanırken herhangi bir paraloda sormadı dışardan herkez bağlanabilecek mi bu durumda? ağ adınıdıda hiç ellemedim workgroupdu 2 bilgisayarda da.
Sosyal ağlarda paylaş

Guvenlik workgroupdaki bilgisayarlarin erisimiyle kisitli. bunun disinda disari ciksiiniz ztn modem/gateway ile filtrelendiriliyor.

paylasilan alan sorusunu ise anlamadim. iki bilgisayarda da paylasima actigin yerler bi havuza girmiyor toplam degismiyor haliyle eger sordugun buysa.

bi surucu veya klasoru paylasima acmak icin sag klikleyip ozelliklerinden paylasima acabilirsin eger yapmadiysan ayrica.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

paylasilan alan sorusunu ise anlamadim. iki bilgisayarda da paylasima actigin yerler bi havuza girmiyor toplam degismiyor haliyle eger sordugun buysa.

laptopdan bakdımda bu şekilde görüyorum.bu yer masaüstünün, kısıtlı alanı olduğundan benim istediğim laptopun hddyide görmesiydi.

ayrıca sağ klikden paylaşdım bir klasör ama masaüstünden bulamadım. galiba bunu yapamamışım çünkü laptopun hiç bir klasörünü göremiyorum öbür bilgisayardan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...