Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Renkli lens

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
eagle valla öyle lens modelleri varki görsen siyahı bırakır onlara atlarsın. ama dediğin tipte var bi sitede satılıyordu(filmlerde kullanılıyormuş bu lensler) , lenslerin çifti en ucuz 170$ dan başlıyordu =)[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
Mesaj tarihi:
said:
-Melancholy-, 05 Haziran 2004 09:05 tarihinde demiş ki:
ben onun bembeyazını amerika'da görmüştüm bi arkadaşta. baya hoş duruyo ama önce insanlar biraz korkuyor tabi :)

Babacım bak ben sana anlatim, şimdi yaklaşık 3 senedir ben numaralı lens kullanıyorum ve yalanım yoktur ÇOK rahatım. Yani hiçbir şekilde bulanık görmessin eğer lenslerine iyi bakıyorsan. Şimdi lensler çok ama çok "delicate" varlıklardır. Çok iyi bakman lazım onlara. Şimdi bir kere yatarken kesinlikle kullanmican.

Ha onlara geçmeden önce ben bi sölim de, ilk başlarken çok zorluk çekersin. Yani gerçekten de oraya elini götürüp oraya değmek falan insana korku verir ve resmen yapamazsın. Çok denersin falan ama sonra yavaşça o korku akar gider ve öyle alışırsınki bütün lens işlemin 1 dakikayı geçmez.

Şimdi rutinleri söylüyorum:

Sabah: gözlükleri çıkar (ben numaralı olduğum için)
lensin muhafazada olduğu lens kutusunu aç ama lenslere dokunma.

ellerini çok iyi yıka. Sonra lenslerin tekini yavaşça içinden al. Sonra elinde bombeli kısmı parmağına gelecek şekilde çevir ve dikkatle incele. Şimdi orda lensin kenarları yukarı doğru açılıo ya, işte orda eğer tam en son kenarları düzgün açılmayıp biraz dışarı doğru kıvrılıyorsa eğer ters dönmüş demekter yani içi dışına çıkmış demektir, düzeltirsin. Öyle takarsan gözüne acayip batar HASSSİİKTİR olursun hemen çıkarmaya çalışırsın acemiliğinden gözüne zarar verirsin :)
Düzgün bi şekilde ikisini de tak.

Akşam: yatmadan önce yine ellerimizi yıkıyoruz. Sonra lensi gözümüzden çıkardıktan sonra avucumuza koyuyourz. Sonra lens solüsyonundan 3 damlacık lensin içine akıtıyoruz sonra lensi yavaşça ovuşturuyoruz. Değişik açılardan solüsyonla ovuşturup yıkadıktan sonra solüsyonla doldurulmuş lens kutusuna bırakıyoruz. Bu metot her iki lens için de uygulanır.

Şimdi abicim, bu dediklerim normal lens takma ile ilgili. Olaya alıştıktan sonra acayip rahat olacaksın inan bana.. Renkli lensler hakkında pek bir bilgim yok ama hiçbir şekilde bulanık değillerdir ondan eminim. Senin gözünüün numarasına tam ayarlanmalı ve yeni ve temiz olması lazım. O zaman düzgün olur. Sen 6 ay falan kullan istersen istersen hep kullan hiiiç farketmez.

Umarım yardımcı olmuşumdur.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
[Dreamsmiths]
Curse Alliance
Mesaj tarihi:
Valla benim 1 hafta boyunca lensi çıkarmadığım oluyo, numaralı kullanıyorum. Bi sorun da yaşamıyorum allahaşükür .)[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki -
Mesaj tarihi:
said:
bLaQ, 05 Haziran 2004 14:05 tarihinde demiş ki:
Valla benim 1 hafta boyunca lensi çıkarmadığım oluyo, numaralı kullanıyorum. Bi sorun da yaşamıyorum allahaşükür .)

şöle sölim o lensi anca 1-2 sene kullanırsın sonra iltihaplanma olur. Ama yeni lensler çıktı böyle hiç çıkarman gerekmeyen onu bilemicem.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
[Dreamsmiths]
Curse Alliance
Mesaj tarihi:
1 hafta lensi cikartmamak mi? yikanmiyo musun bir hafta boyunca????? yikaniyorsundur muhtemelen ama yapma, ozellikle yikanirken gozunde bulundurmak uyurken bulundurmaktan cok daha zararli, ve yukardakiler de dogru demis 1-2 sene icinde lens takamaz hale gelir gozlerin.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
LoL yuh tabiki duş alıyorum :)

Ama saçma sapan saatlerde uyuduğum için çıkarmak çok kasıyo, 1 haftalık periyodlarla çıkarmıyo deilim tabiki ama 1 hafta durduğu da oluyo demek istedim, abartılı bir sonuç çıkarmışsınız :)[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki -
Mesaj tarihi:
ya hicbir doktor hicbir lensi 1 hafta cikarmayin demez, aksamlari cikarmak cok gerekli, ama sadece gozleri kuruyan insanlarda tehlike yaratiyor dusta gozunden kaymazsa birsey olmaz[signature][hline]
Mesaj tarihi:
ben kullanıyordum
bu arada gözlerim -1.50 yani pek bi sorun yratmıo, sadece görüş kısıtlanabiliyo ve oksijen alması zorlaşıyor, alerjik gözlerin vasa 6-7 saatten sonra çıkarmanı öneririm, marka da onerebılırım ama burda olmas sanırım. iyi gunlerde kullan
en azından hevesini alman için 3 aylık al[signature][hline]always on The Claymore
always next to Othranks
Mesaj tarihi:
Ben yaklaşık 4 yıldır renkli numaralı lens kullanıyorum, biri 2.25 biri 2.75 FreshLook kullanıyorum, çok memnunum başka soru? :)[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
Ms. Bega
  • Yeni Oluştur...