ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Pek hoş bir soru ile karşınızdayım romalılar. Pazartesi açık kitap bir finale gireceğim; aşağıdaki sorunun da karşıma çıkma ihtimali yüksek. Birileri anlatacak ama buradan da yorumlar almak istiyorum. 1-) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 1948 yılında yayınlandı Birleşmiş Milletler tarafından 2-) Devamında ise 1950'de Avrupa Konseyi kendi İnsan Hakları Bildirileri'ni yayınladılar. Hali hazırda bir bildirge varken bir diğerinin hazırlanmış olmasının altında belli sebepler yatıyor olması lazım; bu sebepleri incelememiz lazım. En temel sebeplerden biri Avrupa'nın bu bildirge ile Amerika'ya tabi olmaktan kurtulmaya çalışması var; ama başka sebepler de var mıdır, bunları biraz açar mısınız; beni mutlu eder misiniz sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 2.dunya savasından sonra avrupanın "bakın 2 gun once bir ton insan kestik fakat cok insaniyiz falan" deme cabası olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 hayır ama; şu açıdan bak. insan hakları evrensel bildirgesini çoğu avrupa ülkesi imzaladı zaten. bunun üzerine bir de gidip avrupa konseyi tarafından başka bir bildiri hazırlandı; hali hazırda bir tane varken neden yeni bir tanesini, daha sınırlı bir bölge için hazırlıyorlar; altında hangi sebepler var, bunu öğrenmem lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ben de diyorum ki imzalamakla yetinmedik ustune bir tane de biz yayınladık o derece medeniyiz bakın demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ * Farklı siyasal rejimlerde kullanılabilir. * Denetim mekanizaması yoktur * Devletleri bağlayıcı değildir. * Geneldir * Klasik ve sosyal haklara yer verir * Genel tanımlar vardır AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ * Demokratik rejimlerde kullanılır * Denetim mekanizması vardır. * Üye ülkeleri bağlayıcıdır * Bölgeseldir. Avupa birliğine üye ülkeleri kapsar * Klasik haklara yer verir * Açık tanımlar, sınırları belirleyici bir uslup vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 o ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar