Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan Hakları Bildirgeleri

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Pek hoş bir soru ile karşınızdayım romalılar. Pazartesi açık kitap bir finale gireceğim; aşağıdaki sorunun da karşıma çıkma ihtimali yüksek. Birileri anlatacak ama buradan da yorumlar almak istiyorum.

1-) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 1948 yılında yayınlandı Birleşmiş Milletler tarafından

2-) Devamında ise 1950'de Avrupa Konseyi kendi İnsan Hakları Bildirileri'ni yayınladılar.

Hali hazırda bir bildirge varken bir diğerinin hazırlanmış olmasının altında belli sebepler yatıyor olması lazım; bu sebepleri incelememiz lazım. En temel sebeplerden biri Avrupa'nın bu bildirge ile Amerika'ya tabi olmaktan kurtulmaya çalışması var; ama başka sebepler de var mıdır, bunları biraz açar mısınız; beni mutlu eder misiniz sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır ama; şu açıdan bak.

insan hakları evrensel bildirgesini çoğu avrupa ülkesi imzaladı zaten. bunun üzerine bir de gidip avrupa konseyi tarafından başka bir bildiri hazırlandı; hali hazırda bir tane varken neden yeni bir tanesini, daha sınırlı bir bölge için hazırlıyorlar; altında hangi sebepler var, bunu öğrenmem lazım
Sosyal ağlarda paylaş

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ
* Farklı siyasal rejimlerde kullanılabilir.
* Denetim mekanizaması yoktur
* Devletleri bağlayıcı değildir.
* Geneldir
* Klasik ve sosyal haklara yer verir
* Genel tanımlar vardır

AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ

* Demokratik rejimlerde kullanılır
* Denetim mekanizması vardır.
* Üye ülkeleri bağlayıcıdır
* Bölgeseldir. Avupa birliğine üye ülkeleri kapsar
* Klasik haklara yer verir
* Açık tanımlar, sınırları belirleyici bir uslup vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...