Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan Hakları Bildirgeleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Pek hoş bir soru ile karşınızdayım romalılar. Pazartesi açık kitap bir finale gireceğim; aşağıdaki sorunun da karşıma çıkma ihtimali yüksek. Birileri anlatacak ama buradan da yorumlar almak istiyorum.

1-) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 1948 yılında yayınlandı Birleşmiş Milletler tarafından

2-) Devamında ise 1950'de Avrupa Konseyi kendi İnsan Hakları Bildirileri'ni yayınladılar.

Hali hazırda bir bildirge varken bir diğerinin hazırlanmış olmasının altında belli sebepler yatıyor olması lazım; bu sebepleri incelememiz lazım. En temel sebeplerden biri Avrupa'nın bu bildirge ile Amerika'ya tabi olmaktan kurtulmaya çalışması var; ama başka sebepler de var mıdır, bunları biraz açar mısınız; beni mutlu eder misiniz sdf.
Mesaj tarihi:
hayır ama; şu açıdan bak.

insan hakları evrensel bildirgesini çoğu avrupa ülkesi imzaladı zaten. bunun üzerine bir de gidip avrupa konseyi tarafından başka bir bildiri hazırlandı; hali hazırda bir tane varken neden yeni bir tanesini, daha sınırlı bir bölge için hazırlıyorlar; altında hangi sebepler var, bunu öğrenmem lazım
Mesaj tarihi:
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ
* Farklı siyasal rejimlerde kullanılabilir.
* Denetim mekanizaması yoktur
* Devletleri bağlayıcı değildir.
* Geneldir
* Klasik ve sosyal haklara yer verir
* Genel tanımlar vardır

AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ

* Demokratik rejimlerde kullanılır
* Denetim mekanizması vardır.
* Üye ülkeleri bağlayıcıdır
* Bölgeseldir. Avupa birliğine üye ülkeleri kapsar
* Klasik haklara yer verir
* Açık tanımlar, sınırları belirleyici bir uslup vardır.
  • Yeni Oluştur...