Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 sticky konuda bahsetmiştim bir bilgisayar topladım; Intel BX80601920-C17 C17 920, 2.66 GHz, Core i-7, 8MB 1366 PIN GIGABYTE GA-EX58-UD3R SC-1366,I X58 DDR3 2000+ (ses lan sata) OCZ3P13334GK 2*2GB, DDR3 1333MHz platinium Memory CL7-7-7 Sapphire hd 4870 HIGHPOWER HPC-650-G24C 650W WD 1000GB Black kasasını da şundan almaya karar verdim RAIDMAX 238WUP TORNADO ATX KASA SİYAH/MAVİ 430W bu şekilde siparişi verecekken satıcı adam "abi bu kasayı seçtiysen psu yu almana gerek kalmaz, bu kasa o sistemi kaldırır, highpower 650w ı alma, bu kasadaki psu 650w performansı verir" dedi. 430w lık psu nasıl 650w performansı geliyor anlayamadım, saçma geldi bana ve bir danışayım dedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 vermez sen yine al psu. yanmasın makina. aslında kasa olarak da psu suz kasalardan alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Nasil bir fantaziymis 430w lik bir psu ile 650w lik performans. %124 verimlilik falan. kasa olarak baska birsey begenmeni ve nereyle konustuysan baska bi yerden almani tavsiye ederim. Birde ekran karti konusunda 4890 veya 4770x2 dusunulebilir. Zira fiyatlar biraz daha dustu sen sorali beri. Sticky topicde ztn benim yazdigim seyleri sordugun icin benim disimda fikir istedigini farzederek cevap yazmamistim bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 değil mi, bana da oldukça saçma geldi o 650w lık performans olayı.kasa konusunda kafanın takıldığı nokta nedir biraz daha açar mısın, markayla fln mı ilgili? gigabyte ın 4890 ı alayım diyordum, donanımcı bir kaç kişi, güvendiğim bi kaç arkadaşım sapphire 4870 al daha iyidir dediler.bide bildiğim kadarıyla 4870 de de crossfire özelliği var, bir süre sonra bir sapphire daha düşünebilirim belki :) başka yerden almam pek söz konusu olmayacak sanırım zira distribitör fiyatlarına alacağım buradan makinayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 senin sectigin psu'yu bilmiyorum da, 430w'lik psu kaliteli/performansi yuksek bir psu ise, ayni verimi verirler demek istemistir. yani "ikisi de yaklasik 350w calisir" gibi.. ek: yine de sacma tabi soyledigi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 o psu yu da ben seçmedim, tavsiyeler üstüne tamam bu olsun dedim yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 mum ne olursa olsun ortada verim hesabi var, highpower %70 verimle calissa bile 430 luk pik degerli (burada pik onemli) bi psu nun 530w cikarmasi icin bile %120 civari overwattage vermesi lzm. ozellikle kasayla bundled gelen bir psu icin highpower a karsi boyle bi iddia bile komik. @arch saph 4870 , giga4890 dan iyidir diye bisey yok, iki firmada referans tasarimi uretiyor kendi pcb leri uzerine, vga o.c. dusunmuyorsan firma farki gormezsin ki gigabyte da kotu kart yapmaz. birde ati 4870 de crossfire yok diye 4770 demedim, 2 adet 4770 crossfire konfigrasyonunda 4890 dan ucuz olmasina ragmen daha performansli diye dedim. yoksa tum seri xfire olarak kullanilabiliyor. mevzu o degil. kasa konusundada dusuncem psu ya bosuna para veriliyor orda, madem alacagin yer belli stoklarini bilmedigim icin bisey soyleyemem de , psu suz bir kasa ustune toplasan benzer fiyatta bi kasa bariz kaliteli olur buna gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 hmm teşekkürler kharon şimdi daha açık oldu.stoklardaki kasalardan baktım, internet cafe kasası gibi olmasın, birazcık tasarımı da önemli benim için dedim, tek tek resimlere vs baktım, bu fiyat civarında hoşuma giden bu oldu.aerocool kasalar yoktu stoklarında, bide nasıl işse psu suz 650dolarlık kasalar bile vardı :S her şey pek değişmiş ben ilgilenmeyeli :P bide crossfire aynı kartlarla yapılmak zorunda mı, örneğin daha sonradan 4890 veya daha üst bi model alsam sorun olmuyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_h_a_D_o_W Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 o powerlar bırak 600lere ulaşmayı,söylediği 430u -düzgün- versin başının üzerine koy.Ben şiddetle highpowerı öneririm,hem sessiz,hem çok verimli. kasa olarak,o modelini bilememekle beraber raidmax kasalarda tıpkı cooler master,thermaltake gibi ses sorunu olduğunu biliyorum.ses konusunda hassassan fanları değişmeni tavsiye ederim. hem güzel görünen hemde sağlam olan kasa hakkatten yok trde.eskiden enermax uber chakra vardı ama onlarda şuan bitti sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 4870 e 4890dan iyidir diyen arkadaşın sallamış direk. yada 4870x2'yi kastetmiş ve sen yanlış anlamışsın. bu arada sapphire hd 4890 tavsiye ederim, gözün kapalı alabilirsin. fiyatlarıda gayet makul seviyelere geldi, 245$+kdv ye aldım ben 2 hafta önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 evet dediğin gibi 4870 le pek bi fiyat farkları da yok üstelik.stoklarda varsa saph4890 alırım o halde. @shadow thermaltake indi o bahsettiğim 650-700 $+kdv idi, 150 ye de vardı gerçi :P onlarda bile ses sorun oluyorsa hoparlörü açmaktan başka yapacak bir şey yok :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar