Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hdd problemi

_catastrope_

Öne çıkan mesajlar

Sabah gayet güzel çalışan pc, eve geldiğimde önce boot etmedi. Bios'dan baktığımda iki harddiski de görmediğini fark ettim. Açtım sata slotlarını değiştirdim, başkasına taktım.

250 gb lık olan (windows yüklü içinde, main hdd) düzeldi. Fakat diğerini(500 gb lık olan) hala boot etmiyordu. Hatta sanırım boot etmeye çalıştığından olsa gerek, pc 10 dkda falan açıldı.

Daha sonra bu çalışmayan hdd i tüm diğer slotlarda denedim, yine çalışmıyor.

Daha alalı 7-8 ay olmuştu, içinde 480 gb dizi var (çoğu full sezon falan) ve hepsini de özenle indirdim. Söktüm az önce, yarın bir başka pc de kontrol edicem. Orda da çalışmaz ise vay halime...Şimdi sorularım:

1- Böyle bir şeye ne sebep olmuş olabilir? Kimse dokunmadı pcye kapalı olduğu süre boyunca. Ki zaten aşağı yukarı 7 ya da bilemedin 8 saat falan kapalı kaldı. Önce iki harddiski de görmüyorken neden şimdi biri düzelip diğeri kalmış olabilir?

2- Garanti belgesini buldum, 2008 de almama rağmen belgede "Belge Tarihi: 2002" yazıyor. Ama seri numarası falan fişman tutuyor yani belge bu harddiskin kesin. Faturayı arıyorum ama, garantiye vermek için mutlaka fatura gerekli mi? Yoksa onlar kaydına falan bakabilirler mi?

3- Bu hdd içindeki bilgileri kurtarabilir miyim? Yoksa arşivimi kaybetmenin verdiği acıyla bileklerimi kesip soğuk suya yatayım mı?

Edit: yepyeni sata kablosu ile de denedim, durum değişmedi. Kabloda sorun yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Böyle bir şeye ne sebep olmuş olabilir? Kimse dokunmadı pcye kapalı olduğu süre boyunca. Ki zaten aşağı yukarı 7 ya da bilemedin 8 saat falan kapalı kaldı. Önce iki harddiski de görmüyorken neden şimdi biri düzelip diğeri kalmış olabilir?

işletim sisitemi bu 500 lüğe mi kuruluydu? bir neden bu olabilir çünkü

2- Garanti belgesini buldum, 2008 de almama rağmen belgede "Belge Tarihi: 2002" yazıyor. Ama seri numarası falan fişman tutuyor yani belge bu harddiskin kesin. Faturayı arıyorum ama, garantiye vermek için mutlaka fatura gerekli mi? Yoksa onlar kaydına falan bakabilirler mi?

distürbitöre göre değişiyor kimisi fatura isterken kimisi sadece seri numarasından işiş hallediyor

3- Bu hdd içindeki bilgileri kurtarabilir miyim? Yoksa arşivimi kaybetmenin verdiği acıyla bileklerimi kesip soğuk suya yatayım mı?

eğer başka bilgisayarda da aynı sorun olursa ı ıh ama eğer sistem hdd yi görür ama okuyamazsa bir umut vardır
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimalle biosla ilgili bi sorun var. resetleyebileceğin yedek bi çip olan modellerdense anakartın, kılavuzundan nasıl yapılacağını okuyup resetlemeyi dene. Ya da en kötü bi jumper falan vardır resetlemek için. o da olmadı, pilini çıkar uzun bi süre bekle sonra tekrar takıp dene.
Sosyal ağlarda paylaş

boot ederken sorun olmuşsa, dosyalara bişey olmamıştır. idee veya sataları usb ye çeviren bi alet var ondan al başka pc ye bağla, eğer içindekilere ulaşırsan için rahatlar, stressin azılır. Şu an neler hissettiğini çok iyi anlıyorum, o yüzden ilk bu işi yap.

o kadar dosya kaybetmek çok kötü bişey olur yani.

bide boot ederken status ve cabability (doğru yazmamış olabilirim) için ne yazıyor? bu da önemli
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

işletim sisitemi bu 500 lüğe mi kuruluydu? bir neden bu olabilir çünkü

Hayır 250lige kuruluydu, o normal çalisiyor. Biosla ilgili bir problem olsaydı ikiside çalışmazdı diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum?

Bu arada bios ekranında hdd i göremiyorum. 250 ligin dışındaki tüm sata slotlarına boşmuş gibi Not Avaible diyor.

Başka pcde denedim 5 dk önce ordada görmedi, yani sorunun harddiskden oldugunu biliyoruz artık.

O satayı usbye değiştiren zımbırtıya bi göz atıyım, fiyatları ne ki onların acaba? Çünkü bi tanıdığımda falan yok bildigim kadarıyla.

Bu arada başka önerisi olan varmı? Göğsüme fil oturmuş gibi hissediyorum ya şuan. Of
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce o aldığım satayı usbye çeviren (external hdd kutusu şeklinde satiliyormus) zımbırtıyla da denedim. Usb girişine takınca hani bir ses çıkar ya yeni donanım bağlandığını göstermek amacıyla, hah işte o ses dahi çıkmadı. Yani yine çalışmıyor.

Ne diyosunuz, garantiye verirsem kurtarabilirler mi bilgileri yoksa sadece yenisini falan mı verirler?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...