MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 derdimin %90'ına tercüman oldun. Bende bir anlatma özürlülüğü olduğu için vede saptırma manyakları olduğu için ve de ben gereksiz yere saptıranlarla tartışmak zorunda olduğum için konu saptı topladın saol varol..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
edi Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 said: nedanko, 02 Haziran 2004 23:15 tarihinde demiş ki: Ama değindiğim nokta pratikte bir şey katmıyor. O anlamda çok gereksiz kalıyor.. Bilgi olarakda bir şey katmıyor. Ama aydın insalar yetiştirerek ülkenni kalkınmasını sağlıyor.. Bilgi olarak birsey katmiyor mu???????????? piyasada calismak sadece cooooook kisitli bir alanda minicik bir bilgiye sahip olmani saglar, formasyonun olmaz, baska alanlarda uygulama yapamazsin, yukselemezsin kolay kolay, universite mezunu olmadan HICBIR gecerli proje yapamazsin vs... yani ben simdi yuksek elektrik/elektronik muhendisiyim, ileri derecede bilgisayar programciligi yapabilirim (okulda ogrendim, kendim gelistirdim), fakat annemin karnindan fizik, Signal Processing, Wireless Communications, VLSI teori + pratik bilgileriyle mi dogdum, hangi piyasada calismak bunlari bana ogretecek? bunu tartismaya acmak bile gereksiz, ki zaten o muhendis gerektigi halde az para vermek icin teknisyen alanlar da ellerine gecen ilk firsatta onlarin yerine muhendis alacaklardir.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Rahan'a da cevap: hah iste kendi agzinla demissin bilgisayar programciligi, bunun icin muhendis olmaya zaten gerek yok, ama bunu bircok konu icin soyleyemezsin, mesela benim yukarida ornegini verdiklerim. [Bu mesaj edi tarafından 03 Haziran 2004 01:38 tarihinde değiştirilmiştir]
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 yükselemessin dedin. Çok yükselen insan var okul okumayıp. Ama gerçekten ciddi derecede köstek oluyor oda ayrı bir tartışma konusu. Ben neden seneye bir daha hazırlanıyorum? Hedefimin büyük bir şirkette -amiyane tabiriyle- bilgisayrcı/yönetici olmak olduğu için.. Orada ekledim yönetici olacaksan çok gerekli.. Yükselemessin. Ama aynı sıfatla çok büyük şirketlerdede çalışabilirsin. Mesela programcıysan o şirkette programcı direktörü olamassın. Olman için sıyıman gerek. Ama gidip çok büyük şirkete yine programcı olarak çalışabilirsin.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
edi Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 olay da o zaten, kim ister hayatinin sonuna kadar en alt basamakta kalmak ki? bilgisayar programcisi olsan tamam, ama herhangi baska bir alanda muhendis olmadan adim atamazsin, yetkin olmaz cunku.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Yok öylede değil gerçekten. Bir programcı tanıyorum. Gerçekten o dediğin seviyede sadece programcı. Ama aldığı maaş akıllara durgunluk verir. Tercihlere bağlı.. Ve oldukçada mutlu..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 said: nedanko, 03 Haziran 2004 01:41 tarihinde demiş ki: ...Mesela programcıysan o şirkette programcı direktörü olamassın. Olman için sıyıman gerek... elektrik/elektronik müh. terk / pilgisayar programcısı / amerika da / eşşek gibi bir şirketin(320 TB DB + kendi işletim sistemleri 1 milyon satır kod) head program architect. edi sakin ol alev püskürtme, yannış biliyorsak doğrusunu öğreniriz. en azından benim bilgisayar dışı bölümler ile ilgili bilgim sınırlı :)[signature][hline]KEDIDIR KEDI ! [Bu mesaj Rahan tarafından 03 Haziran 2004 01:55 tarihinde değiştirilmiştir]
edi Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 ben de onu diyorum zaten, cok az alan var sadece kendi gelistirmenle, piyasa tecrubesiyle bir yere gelebilecegin, onun disindaki her alan icin universite gerekli, yani universite okumadan doktor olabilir misin, ya da avukat, ya da nukleer muhendis? ben sakinim sadece bilgi katmiyor diyerek korkunc genellemeler yapilmasina karsiyim.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Yani bilmiyorum. Ben hazırlık okuyupda ek destek almadan(ingilizce kursu gibi..) doğru düzgün ingilizce konuşan görmedim.. Veyahut bilgisayar mühendisliğinde okumuş olup, bir bilgisayr mühendisi gibi bilgisi olan görmedim türkiyede.. Ama yurtdışında 1 kişi tanıorum referans verbileceğim. msn'den başka bir şey bilmeyen arkadaşım sadece üniversite okuyarak(bilg. müh.) çok çok iyi bir bilgi seviyesine geldi. Ama türkiyede bu böyle olmuyor..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Hımm sadece üniversitede mi öğrendi? Yoksa daha öncesinde altyapısı varmıydı? Ve yeni mezun olmadıysa olduğundada bilgisi iyimiydi?[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Valla Rahan genelde yapılan bir yanlışı edi'nin de yazısında belirttiği gibi sende ortaya koymuşsun. Genelde bilgisayar mühendisi denince akla programcı geliyor. Halbuki program yazmak bilgisayar mühendisi için araçtır, amaç değil. Yani oluşturduğu sistemi basic ile yönetebiliyorsa bu bile yeter bilgisayar mühendisine. Makyajı keyfe kalmıştır. Yoksa bilgisayar programcılarına ne ihtiyaç var? Ha iyi bir programcı olmak için bilgisayar mühendisi olacağım diyorsan 2 seneni boşa harcıyorsun demektir. Ressam olmak için inşaat mühendisiliği okumak gibi birşey. İş hayatında alaylı-okumuş tartışması ise bambaşka bir olay ki esasında oraya girmek dahi istemiyorum. Çünki üniversitelerin gerekliliği konusunda en ufak etkisi yok o tartışmanın. Sadece avuntudur. Herkes sabancı yada bill gates(ki kendisi yarı alaylıdır) olamaz. Hayır olur diyen de öttürsün borusunu. edi, imzan ile sonradan Rahan'a verdiğin çevap ilginç bir ironi oluşturmuş. :) [signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
edi Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 nedanko, kapsamsiz (dar kapsamli) degerlendirme yapiyorsun, bilgisayar muhendisinden anladigin nedir (ki diger alanlara girmiyorum bile, onceki mesajimda universite okunmadan olunmasi mumkun olmayan meslek ornekleri verdim)? sadece iyi kod yazmak, network vs mi? oyle ise cok yanlis, adam bilgisayar muhendisi olmustur ama finite precision ya da algorith efficiency calisiyordur, kod yazmayi iyi bilmeyebilir degil mi? sen de onun yaptiklarini bilmezsin, universite matematigi gormeden de anlayamazsin. ayrica ingilizce konusuna gelince avusturya lisesi mezunuyum, ilk dilim almanca, ama gayet guzel ingilizce konustuguma eminim :D edit: ge-ta hakikaten cok dogru soyledin, ben de onu anlatmaya calismistim. [signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. [Bu mesaj edi tarafından 03 Haziran 2004 02:15 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj edi tarafından 03 Haziran 2004 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 fizban: Yok düzgün okullardada gördüğüm öyleydi. Öğrenmiş oldum. Gerçekten bilmiyordum. Ve de ben adam gibi öğretilmiyo zanediyordum. Hımm.. Birde çok büyük şirketlerde hiç çalışmadım ve o tip insanlarlada tanışmadığım için bu konuda bilgim yetersizdi vede topici açmamın en büyük nedeni de buydu.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah [Bu mesaj nedanko tarafından 03 Haziran 2004 02:20 tarihinde değiştirilmiştir]
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 ge-ta edi: bilgisayr mühendisi bilgisi derken, şunu kastetmeye çalıştım. Gerçekten öyle insanlar gördümki yine msn örneğinden yola çıkarak söylüyorum, mezun olduğunda msn dışında bir şey kullanamıyordu. Odun veriyordun kereste çıkıyordu. Dar kapsamlı değilde aslında orada kapsamı genişletmeye çalıştım..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
HellHound Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 said: edi, 03 Haziran 2004 02:13 tarihinde demiş ki: avusturya lisesi mezunuyum anaaa avusturya liseli... opecem... oh be pati'de yesil kapinin ardindan birileri cikti :P[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe Futurama - Bender's Humor by Microsoft Joke ""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked) to pull a homer: to succeed despite idiocy
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 20-30 yil icerisinde internet nedeniyle tamamen gereksiz olacak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Şu an başladı zaten. Uzaktan eğitim. Sakrya üniversitesinde sanırım. Hemde verdikleri diploma normal diploma. Yani uzaktan tamamlamışsın gibi bir ibare yok. Sanki okula gidip almışsın..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 said: nedanko, 03 Haziran 2004 02:31 tarihinde demiş ki: Şu an başladı zaten. Uzaktan eğitim. Sakrya üniversitesinde sanırım. Hemde verdikleri diploma normal diploma. Yani uzaktan tamamlamışsın gibi bir ibare yok. Sanki okula gidip almışsın.. hay allah. keske her universitede olsa. her bolumu bitiririz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 ge-ta: hmm haklısın, ben bildiğim konu içerisinde kalmak koşuluyla, inceliyorum, bende biliyorum mühendislerin sadece programcılıkla uğraşmadıklarını. gerçi programcılık gibi aşık olunası (olunan) bişi varken diğerleriyle neden uğraşmak ister insan bilmiyorum :)[signature][hline]KEDIDIR KEDI !
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 hadi doktorluk falan icin zaten teziniz curuyor da, sunu da bilmenizde yarar var: bilgisayar muhendisligi 2 kicikirik php kodu yazmak degildir. veya bi grafik kutuphanesiyle cicili bicili oyun yapip, uyduruk bi multiplayer destegi ekleyince "gralim ben alemi yerim, ne diplomasi" diyecek kadar bilgili olmuyorsunuz. www.ceng.metu.edu.tr www.eee.metu.edu.tr curriculumlarina bakin bakalim, neler ogretiliyormus? teknik bilgi veriliyor mu, verilmiyor mu? not: buraya gitmeyen ogrenemez demiyorum. ancak cok azimli nadir insanlar haric, gunumuz imkanlariyla burada ogretilen seyleri formal bir egitim disinda kalarak ogrenmek mumkun degildir. ayrica yine muhendisliklerde lab. olayi vardir, ki bence ogrenimin cok onemli parcasidir. not2: universiteler arastirma yapilan kurumlardir, zannediyorum ki sadece egitim veren bolumunun islevselligi uzerine sormussun "gereksiz mi" sorusunu. tartismayi bu bazda surduruyorum bu yuzden.[signature][hline]templars of steel
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 maalesef ilgi verdigin universitelerde verilen donanim agirlikli curriculum ertesinde mezunlarin buyuk cogunlugu ogrendikleri dallardan sadece 50 de birinde calisarak hayatini gecirmekte. networkcu olur, c programmer olur. digerleri buhar olup havaya karisir. israfin ta kendisidir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 eah vazcaydım mutlu olduğun gibi farzet. [Bu mesaj Rahan tarafından 03 Haziran 2004 03:49 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 muhendisin, mantiken, hesaplamalarla entegre sistemler olusturmasi gerekir. goya budur amac. ama gunumuzde kac muhendise, 10 kisilik bir grubun icerisinde olsa dahi bir uretim hatti tasarlama isi, ya da bir isletim sistemi yazma isi, ya da bir mikrochip ya da anakart tasarlama isi verilmektedir ? tanidiginiz var mi ? kac tane adam cikar hepimiz tanidiklarimizi toplasak ? muhendis artik teknik is yapan eleman haline geldi. muhendisligin ozuyle alakasi kalmadi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 o olay r&d nin daha az insan gücüne ihtiyac duymasından da kaynaklanıyo .. yetisen elemanlar da ya teknik işlerle uğraşıyor ya da farklı alanlarda uzmanlaşıyorlar ekonomi gibi. sadece hızlı karar verme/analiz etme olayı yüzünden ekonomi eğitimi almış insanlar yerine masterlarını o konuda yapmış mühendisleri tercih ediyorlar kimi şirketler. sonunda verdilen kararların uzun vadede getirdiği sonuclar dikkate alınmadığı için bir yerlere tosluyorlar fakat kısa sürecte daha yüksek kar elde edebiliyorlar.
fab Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 üniversitenin meslek kültürüne katkısı olduğu kesindir. Üniversite bana hiçbişey katmadı diyen birinin samimiyetinden kuşku duyarım.[signature][hline]mesela beş
Öne çıkan mesajlar