Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorular

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

İlk sorunun cevabı ln4.İntegral -3/(x+2)(x-1) ifadesinde polinom bölmesi yapıyorsun.A/x+2 + B/x-1 den A=1 B=-1 oluyor.buradan f(x)=ln(x+2)/(x-1) + c geliyor f(2) yi yerine koyduğunda c=ln2 oluyor.

İkinci sorunun cevabı kök 3/8 sin20.sin80 i ters dönüşüm formülünü kullanarak açıyorsun.(-cos50/2+1/4)sin40 ifadesinde sin40.cos50 yi tekrar ters dönüşüm formulüyle açıyorsun.buradan sin 4* lar birbirini götürüyor.

İlk integral sorusunda kısmi integrasyon yöntemi kullanacaksın.cos(lnx)dx ifadesinde coslnx e U de dx e dv diyorsun.orada integral içerisindeki ifade de tekrar kısmi integrasyon yapacaksın.Böyle olunca İntegral içerisinde cos(lnx)dx=......... - cos(lnx)dx oluyor eksiyi eşitliğin diğer tarafına atarsan.2.(integral içerisinde cos(lnx)dx=........ sonra bulduğun sonucu ikiye böleceksin.

Permütasyon sorusunu şöyle düşündüm 5 özdeş oyuncak var.

OOOOO olsun bunlar ayıraçla ayırırsak O/OOO/O gibisinde bir sürü şekilde üç çocuğa dağıtabiliriz.Bu yüzden burada tekrarlı permütasyon yaptım yani 7!/5!.2! ama burada bütün durumlar var.Herhangi birisinin oyuncak almaması durumu ise 7 taneydi anlış hatırlamıyorsam.21-7=14 olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

1)coskare x +1 =U dersen sinkarex/coskarex.dU yani sinkarex/U-1.Du=İntegral içerisinde 2-U/U-1 DU ya dönüşür.Buradan polinom bölmesi yaparsan.İntegral içerisinde -1+1/U-1 yani İntegral -1 +1/U Du gelir .Gerisini yaparsın.

2)Bu sorunun cevabını ben R- (1) ve R- (-2) buldum neden 2 olduğunu anlamadım.Sorunun cevabının bu olduğuna emin misin?Fonksiyonun tersini alırsak x yerine -3x -2/x+1 ifadesi gelir bunu da x yerine koyarsak f(x)=-2x-3/x-1 gelir yani R-(1)
F'in tersinde(x+1)=(x-2/x+3) x yerine x-1 yazarsak F tersinde x x-3/x+2 olur yani değer kümesindeki ifade -2 yi tanımsız yapar.

2. sorunun cevabını yanlış bulduğum için 3 anlatmayayım aynı mantık.Cevabına bakar mısın?bir de o permütasyon sorusunun cevabı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...