_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 İlk sorunun cevabı ln4.İntegral -3/(x+2)(x-1) ifadesinde polinom bölmesi yapıyorsun.A/x+2 + B/x-1 den A=1 B=-1 oluyor.buradan f(x)=ln(x+2)/(x-1) + c geliyor f(2) yi yerine koyduğunda c=ln2 oluyor. İkinci sorunun cevabı kök 3/8 sin20.sin80 i ters dönüşüm formülünü kullanarak açıyorsun.(-cos50/2+1/4)sin40 ifadesinde sin40.cos50 yi tekrar ters dönüşüm formulüyle açıyorsun.buradan sin 4* lar birbirini götürüyor. İlk integral sorusunda kısmi integrasyon yöntemi kullanacaksın.cos(lnx)dx ifadesinde coslnx e U de dx e dv diyorsun.orada integral içerisindeki ifade de tekrar kısmi integrasyon yapacaksın.Böyle olunca İntegral içerisinde cos(lnx)dx=......... - cos(lnx)dx oluyor eksiyi eşitliğin diğer tarafına atarsan.2.(integral içerisinde cos(lnx)dx=........ sonra bulduğun sonucu ikiye böleceksin. Permütasyon sorusunu şöyle düşündüm 5 özdeş oyuncak var. OOOOO olsun bunlar ayıraçla ayırırsak O/OOO/O gibisinde bir sürü şekilde üç çocuğa dağıtabiliriz.Bu yüzden burada tekrarlı permütasyon yaptım yani 7!/5!.2! ama burada bütün durumlar var.Herhangi birisinin oyuncak almaması durumu ise 7 taneydi anlış hatırlamıyorsam.21-7=14 olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 sağol :D edit : resim ekleyemiyorum iyimi integral > sin^3(x).cos^2(x) .dx ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 integral>> sin^3(x) cos^2(x) cos=u -sin=du integral>> sin^2 cos^2 sin dx >> (1-u^2)*u^2 *(-du) >> u^4 - u^2 du >> u^5/5 - u^3/3 sonuc = cos^5(x)/5-cos^3(x)/3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 help mee 1- integral > tan^2(x)d(cos^2(x)+1 =? cevap ln|cos^2(x)|-cos^2(x)-1 + c 2- f(x-2/x+3 )=x+1 fonkisoyunun tanım ve görüntü kümesi nedir? cevap R-(1)---> R-(2) 3- f:R-(a)--> R f(x)= 2x+1/x^2-bx+4 a tamsayısının alabilecegi degerler toplamı nedir? cevap 0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 1)coskare x +1 =U dersen sinkarex/coskarex.dU yani sinkarex/U-1.Du=İntegral içerisinde 2-U/U-1 DU ya dönüşür.Buradan polinom bölmesi yaparsan.İntegral içerisinde -1+1/U-1 yani İntegral -1 +1/U Du gelir .Gerisini yaparsın. 2)Bu sorunun cevabını ben R- (1) ve R- (-2) buldum neden 2 olduğunu anlamadım.Sorunun cevabının bu olduğuna emin misin?Fonksiyonun tersini alırsak x yerine -3x -2/x+1 ifadesi gelir bunu da x yerine koyarsak f(x)=-2x-3/x-1 gelir yani R-(1) F'in tersinde(x+1)=(x-2/x+3) x yerine x-1 yazarsak F tersinde x x-3/x+2 olur yani değer kümesindeki ifade -2 yi tanımsız yapar. 2. sorunun cevabını yanlış bulduğum için 3 anlatmayayım aynı mantık.Cevabına bakar mısın?bir de o permütasyon sorusunun cevabı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 cevap -2 olucak evet yanlış yazmışım permutasyon sorusunun cevabını bilmiyorum arkadaş sormuştu geçen gün bidaha görüşemedik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Son soruyu çözdüm ama nasıl anlatacağımı bilemiyorum bayağı sallamasyon oldu en iyisi başkası çözüp anlatsın : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar