Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Sistemi yenileyip vistaya geçtiğimden beri video izlerken arka speakerlardan ses gelmiyor bir türlü. Oyunlarda hiçbir sorun yok, müzik dinlerken yine aynen sorunsuz. Ayrıca Realtek HD Audio Yöneticisi ayarlarından denediğimde her speakerdan ses geliyor, yani speakerlarda bir sorun yok. Ama dizi ve film izlerken arkadan ses gelmiyor, iyice yakına gidip kulağımı dayadığımda çok kısık bir hıslama sesi geliyor sadece. Önceki işletim sistemim windows xp sp2, ses kartım Sound Blaster Audigy ES ve ses sistemi de Creative Megaworks 550 idi. Şuan yeni aldığım Gigabyte MA790GX-UD4 anakartın üzerindeki onboard ses kartını kullanıyorum, ALC889A. Speakerlar hala aynı. Player yada codec sorunu olduğunu düşünüyorum ama bir türlü çözemedim, çıldırmak üzereyim. Önceden XP varken, VLC/KMPlayer + KLite Codec Pack kullanıyordum ve hiçbir sorunum yoktu. Şimdi ise yine Klite Codec Pack var fakat player olarak SMPlayer kurulu. Bu tarz bir sorun yaşayan varsa ve çözümü paylaşırsa sevinirim. Yada codec, player, yeni ses kartı gibi tavsiyelere de açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Ses kartında kaç çıkışın var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Vista ve 7 de aynı problemi ev arkadaşımda yaşadı. seskartından tutda biosa kadar bütün sürücüleri güncelledik ama arka 2 hoparlörden ne ettiysek ses alamadık =/ İşin kötü yanı test ederken ses geliyor ama ne audio ne video ne oyun çalıştırırken ses gelmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Radiance said: Ses kartında kaç çıkışın var? 6 çıkış var. Gri, siyah, turuncu, yeşil, kırmızı, mavi. Siyahta arka speakerlar, yeşilde önler, turuncuda bass ve center bağlı. Kırmızı mikrofon zaten, şu an boş. Mavi ve gri boş. Creative megaworks 550, 5.1 ses sistemi ve doğru bağladığıma eminim. Oyunlarda sorun yok. Winamp yada aimp2 kullanırsam mp3 dinlerkende sorun yok. Müzik için mediaplayer falan ile denediğimde yine gelmiyor arkalardan ses. Kaede said: Vista ve 7 de aynı problemi ev arkadaşımda yaşadı. seskartından tutda biosa kadar bütün sürücüleri güncelledik ama arka 2 hoparlörden ne ettiysek ses alamadık =/ İşin kötü yanı test ederken ses geliyor ama ne audio ne video ne oyun çalıştırırken ses gelmiyor Ya aslında bugün biraz codec ayarlarıyla oynayarak ses almayı başardım arkalardan ama istediğim gibi olmadı. Expand Stereo to Surround diye bi seçenek vardı klite ayarlarında, sanırım onu işaretleyince arkalardan da ses gelmeye başladı fakat garip biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Bakıyım hala 7 yüklüyse bizde bi deniyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Eski Creative Audigy ES ses kartımı takıp VLC 1.0.0 kurdum sıfırdan ve çözdüm sorunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar