Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sanırım okuyacağım ya da asistanlık yapacağım üniversiteyi buldum

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

burdan

kesinlikle buraya başvuracağım

(MMHOHA Ankara) - Umberto Eco’nun yazdığı ünlü “Foucault Sarkacı” adlı romanı okuduğunda çok etkilenip sonrasında yeni ve farklı bir üniversite kurmayı kendine amaç edinen ve bu projesi için nihayet bu yılbaşında kaynak yaratıp gerekli izinleri alabilen işadamı ve eski Sinop belediye başkanı adayı Emin Üstündağ, Tarım Bakanlığı tarafından Sinop il sınırları içinde kendisi için tahsis edilen arazide gerçekleştirdiği temel atma töreninde projesini medyayla paylaştı.
Üniversitenin ünlü mimarlık bürosu "Tasar ve Estetik" tarafından yapılan üç boyutlu modeli

Üniversitenin ünlü mimarlık bürosu "Tasar ve Estetik" tarafından yapılan üç boyutlu modeli

Üniversitenin amacını ”Kitabın da dediği gibi, işe yaramaz yada olanaksız konuların öğretildiği bir karşılaştırmalı okul” olarak özetleyen Üstündağ sözlerine şöyle devam etti:

“Amacımız, anlamsız konuların sayısını sonsuza dek arttırabilecek araştırmacılar yetiştirmektir. Bu bağlamda okulumuzda olmasını planladığımız bölümler ve dersler başlangıç için şunlar olacaktır:
1- Hazırlık bölümü:
Amacı öğrencilere anlamsızlık duygusunu aşılamak.
2-Olanaksızlıklar bölümü:
Dersler: Çingene Kentbilimi, Aztek At Yarışları, Antartika’nın Tarımsal Tarihi, Çağdaş Sümer Edebiyatı, Asur-Babil Pulculuğu, Amerikanın Keşfi Öncesi Tekerlek Teknolojisi, Sessiz Film Fonetiği…
3-Kendi kendine karşıtlıklar bölümü:
Dersler: Devrim Geleneği, Halk Oligarşisi, Yenilikçi Gelenekler Tarihi, Totolojik Diyalektik, Sözdizimi Yanlışlıkları Dilbilgisi…

Temel atma töreninden bir enstantane

Temel atma töreninden bir enstantane

Konuyla ilgili sorulara büyük bir kararlılıkla yanıt veren Üstündağ, okulun öğrenci ve öğretim görevlisi profilinin nasıl olması gerektiği konusunda da şunları söyledi:

Dört tip insan kabul ediyoruz okulumuza başka bir şart aranmaksızın:
1- Alıklar: Konuşup yazamazlar, ağızlarından salyalar akar. Dondurmasını alnına yapıştırır.
2- Budalalar: Bardağın dışından konuşurlar. Bardağın içinden konuşmak isterler ama ne yapar eder dışından konuşurlar. Pot kırarlar sürekli. En iyileri diplomattır. Yaratıcı değil aktarıcıdırlar.
3- Aptallar: Davranışlarında tutarlı mantık yürütmede yanılırlar. Örneğin şöyle derler; “Bütün köpekler evcil hayvanlardır, köpekler havlar, kediler de evcil hayvanlardır demek ki kediler de havlar.”
4- Deliler: Hile bilmeyen aptallardır. Aptallar savlarını kanıtlamaya çalışırlar. Çarpık da olsa bir mantıkları vardır. Oysa delilerin mantıkla işi yoktur. Onlar için her şey her şeyi kanıtlar. Delilerin saplantıları vardır ve bu saplantılarını kanıtlamak için her şeyden yararlanırlar.

Gördüğünüz gibi Foucault Sarkacı’nın ruhunu olduğu gibi korumak istedik. Böylece okulumuzdan lisans programında yukarıda saydığımız dört öğeyi dengeli bir biçimde kullanan “normal insanlar”, lisans üstü programında ise bu dört öğeden birini baskın kılıp “dahiler” yaratmayı amaçlıyoruz. Diğer yandan öğretim görevlileri için olmazsa olmaz iki şartımız var. Almış oldukları standart eğitimin dışında:
1- Tetrapoloktomiya (kılı kırk yarma sanatı) uzmanı olması
2- Pilokatabasi (kıl payı kurtulma sanatı) uzmanı olması”

YÖK denkliği konusunda neler düşündüğünü sorduğumuz Emin Üstündağ bu soruya yanıt vermek istemediğini, konunun muhatabının YÖK Başkanı olduğunu, kendisinin gerekli izinleri alarak üstüne düşen görevi yerine getirdiğini bildirerek sözlerini tamamladı.

Bilindiği üzere YÖK yetkilileri uzun bir süredir sessizliklerini korumakta ve tüm ısrarlarımıza rağmen konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınmaktadırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi.

Siteyi kuranlardan biri arkadaşım (yazı bastım hatta oraya sdf),

ve bir özel mesajı c/p leyeyim=)

"Bu arada şu MMHOHA Haberleri konusunu açayım. Tamamen hepsi uydurmadır, ve bunu keyifli kılan da bu. Fakat bunu bilen kişiler olarak saklayacağız. Yeri geldiğinde de düzmece tartışmalar ve saire. Kafa karıştıran açıklamalar... Fenomen olsun istiyoruz. Ben deli gibi gülüyorum açıkçası ciddiye alanları gördükçe ki çoğu kişi de yedi şu ana kadar."

milleti yemeye devam edebilirsiniz tabi ahahha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...